Reply To: älä luota pankkeihin, sijoitusneuvojat huijaavat!

Home Forums Julkkikset älä luota pankkeihin, sijoitusneuvojat huijaavat! Reply To: älä luota pankkeihin, sijoitusneuvojat huijaavat!

#31721 Ilmoita asiaton viesti
keskari_1
Participant

Johan on Markkina:

Moni ei myöskään tiedä, että se niiden rahastosijoitusten "hoitaminenkin" voi maksaa jopa sen verran kuin niistä tulee mahdollista tuottoa. Kumma juttu tuo rahastovillitys, vaikka jokainen voi helposti avata oman ilmaisen arvo-osuustilin ja ostaa sekä myydä osakkeita sen kautta pikkukuluilla pankin kautta. Soitto, tai sähköposti riittää.

Nuo rahastothan toimivat suurinpiirtein niin, että annat kaverille viiskymppiä ja pyydät pelaamaan puolestasi huoltamolla hedelmäpeliä, jos tulee voittoa, lupaat kaverille prosentin, mutta jos kaikki menee, riskihän oli sinun, että näin.

Ei se ihan noin yksioikoista ole.. kannattaa tutustua rahastosijoittamiseen ja sen eri vaihtoehtoihin. Se on totta että ne kivijalkapankit harvemmin ovat parhaita vaihtoehtoja. Hyvä indeksirahasto.. kulut n. 0,5% ja lisäkuluja tuotoista ei tule. Jos miettii kuinka laajan maailmanlaajuisen hajautuksen saa pikkurahalla piensijoittaja ei koskaan pysty saamaan vastaavaa hajautusta omalla kassalla. Tai sitten ei ole enää piensijoittaja. 😀

Itsellä on rahat kiinni pääasiassa Seligsonin (www.seligson.fi) rahastoissa. Tuottavat kohtuu hyvin, alhaiset kulut ja seligson ei ole koskaan harrastanut kikkailua lopettamalla huonoja rahastoja jotta rahastot näyttäisivät paremmalta. Sopiva hajautusmalli voisi olla Suomi, Eurooppa, Global Brands, P-Amerikka, Pharma, kehittyvät markkinat ja Aasia. Kaikkiin n. reilu 14% niin on erittäin hyvin hajautettu.. vaikka joku markkinoista dippaa niin muut kannattavat. Jos koko maailmanmarkkina dippaa niin rahat eivät ole turvassa missään. Pankkitililläkin inflaation takia arvo vain vähenee.

Kannattaa tutustua ennennkuin huutelee lämpimikseen.