Aminohappovalmiste vei nälän tunteen

Vieno MeriläinenMikkeliläinen Vieno Meriläinen on onnistunut pudottamaan painoaan kuudessa kuukaudessa peräti toistakymmentä kiloa.

Vieno Meriläisen, 70, elämään on mahtunut viime aikoina niin ilon kuin suuren surunkin hetkiä. Vieno täytti tammikuussa 70 vuotta, mutta samoihin aikoihin hän joutui hautaamaan aviomiehensä, joka oli kuollessaan hiukan yli 80-vuotias.

– Mies oli vahvasti ylipainoinen, hän halvaantui ja hänellä oli ollut jo hyvin pitkään sydämen vajaatoimintaa, joka johti sisäelinten komplikaatioihin. Maksa, munuaiset ja lopulta sydän pettivät. Me kokeilimme mitä moninaisimpia laihdutuskonsteja hänellekin, mutta emme ehtineet testata aminohappovalmiste Platinum Plussaa, joka auttoi minua. Se olisi saattanut tepsiä hänellekin, Vieno tuumailee surullisena.

Vieno on syntyisin Vuokkiniemeltä, joka nykyään tunnetaan Kalevalana. Maantieteellisesti se kuuluu Karjalaan. Hän teki elämäntyönsä puolustusvoimien palveluksessa ja jäi eläkkeelle käytönohjaajan vakanssilta.

– Alkuun olin töissä puhelinkeskuksessa ja sanoin päivästä toiseen, että haloo hetkinen yhdistän, mutta sitten kaikki puolustusvoimain satakunta naista koulutettiin ensimmäisten tietokoneiden käyttäjiksi, hän selvittelee erikoista titteliään.

Vieno kertoo olleensa jo nuorena hyvin sairas, sillä häntä särki vähän joka puolelta. Hänen piti luopua kutomisestakin, sillä joka niveleen sattui. Vasta reumalääkäri osasi monien vaiheiden jälkeen tehdä fibromyalgiadiagnoosin.

– 1980-luvun puolivälissä minua alkoi kovasti syötättää, hän nauraa. – Lautanen oli pakko täyttää ääriään myöten ja myös makea maistui. Minulla ei ollut koskaan sitä ennen paino-ongelmia, mutta nyt lihoin lyhyessä ajassa kymmenkunta kiloa. Silti oli jatkuva nälkä. Minua myös paleli enkä enää ymmärtänyt ihmisten puhetta, tuntui kuin kaikki olisivat puhuneet kiinaa.

Lopulta näillekin oireille saatiin nimi, sillä Vienolla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta. Lääkitys alkoi tepsiä ja ihmiset lakkasivat puhumasta kiinaa.

– Muita terveysongelmia ei ole ollut, mutta silti painoa alkoi taas kertyä liikaa, Vieno huokaa. – Sitten eräs ystävättäreni suositteli minulle Platinum Plus -nimistä aminohappovalmistetta ja kertoi, että häneltä se oli vienyt pahimman syömähimon kokonaan pois. Marssin purkki kädessä apteekkiin kysymään asiasta, ja minulle sanottiin, että kyseessä ovat tavalliset aminohapot, joita keho tarvitsee. Farmaseutti lisäsi vielä, että jos näitä ei saa, on koko ajan jatkuva nälkä. Minä totesin siihen, että se on kyllä huomattu.

– Kun rupesin syömään yhden tabletin Platinum Plussaa päivässä viime joulun alla, ystävättäreni sanoi, että huomaat jo parin viikon kuluttua, ettei sulla olekaan koko ajan nälkä. Otin yhden tabletin päivittäin enkä osannut kiinnittää asiaan sen kummempaa huomiota, kunnes huomasin erään kerran, että housut olivat löysät, samoin pusero. Nyt pusero meni pään yli, kun siitä ennen piti riisuttaessa avata napit.

– Kävin viime syksynä lääkärin vaa’assa, joka näytti 74 kg, mutta kun tänä aamuna kävin omassa puntarissa, painoa oli enää 63 kiloa. Olen siis puolessa vuodessa laihtunut 11 kiloa enkä osaa laittaa sitä minkään muun kuin Platinum Plussan syyksi. Minulla ei ole enää koko ajan nälkä ja makeaa syön enää silloin tällöin. Jos ostan sitä kotiin lastenlapsia varten, se säilyy oikein hyvin.

Teksti: Reijo Ikävalko
Kuva: Mikko Mäkeläinen

Terveys-Hymy 7-2007

Teksti:Pepper Box
Avainsanat: aminohappo, laihdutus, Platinum Plus, ylipaino

Kommentit

Oma kommentti