Anni juoksi kahdessa viikossa 342 km

Anni OksanenTurkulaisessa urheiluvälinekaupassa työskentelevä Anni Oksanen on osallistunut todella huimaan juoksukilpailuun. Kaksi viisihenkistä joukkuetta kisaili siitä, kumpi porukka juoksee kahden viikon aikana enemmän. – Meidän joukkueemme voitti, Anni myhäilee. – Ja minä juoksin meiltä kaikkein eniten.

Anni Oksanen, 47, ei lähtenyt hurjaan juoksukilpailuun kylmiltään, vaan hänellä oli niin sanotusti vanhaa pohjaa. Anni on juossut saman vuoden aikana neljä maratonia ja hän on saavuttanut merkittäviä sijoituksia arvokisoissa: plakkarissa on pyöräilystä yksi Suomen mestaruus maastossa, veteraanisarjoista kaksi PM-kisojen kolmatta sijaa ja hänellä on myös joukkueajosta kaksi SM-hopeaa. SM-mitaleita Annilla on kaikkiaan kahdeksan.

Myös Annin aviomiehellä Jukka Oksasella, 62, on palkintokaapissaan paljon kiiltävää. Jukka on voittanut kahdesti Pohjoismaiden mestaruuden pyöräilyssä ja omassa ikäluokassaan hänellä on useita Suomen mestaruuksia 500 metrillä. Jukalla on myös kansainvälistä menestystä.

Anni ja Jukka ovat pitäneet yhtä jo kaksi vuosikymmentä, mutta naimisissa he ovat olleet vasta kaksi vuotta. Yhteisiä lapsia heillä ei ole, mutta Jukalla on aiemmasta liitosta aikuiset tyttö ja poika.

Anni on Intersportissa tekstiilipuolen vastaava. Hän on ollut urheiluvälinekaupassa töissä lähes koko ikänsä.

– Nike järjesti juoksukilpailun meidän ja yhden toisen turkulaisen Intersportin liikkeen välillä. Kummastakin myymälästä valittiin viisi osallistujaa ja ideana oli se, kumpi porukka juoksee kahden viikon aikana enemmän. Me saimme tietysti Nikeltä tossut ja matkamittarit.

Edessä oli siis tosi rankka kaksiviikkoinen. Anni oli kuullut mieheltään Jukalta jo vuosia aikaisemmin hyvin myönteisiä lausuntoja lihastenrentouttaja Relaxantista ja nyt hänkin päätti ruveta käyttämään tätä tuotetta.

Annin juoksutahti saa tavallisen ihmisen huokailemaan. Hän juoksi ensimmäisen viikon aikana 146 km ja toisen viikon aikana peräti 196 km, yhteensä siis 342 km! Vuorokautta kohti se tekee keskimäärin 24 kilometriä. Kahtena ensimmäisenä päivänä hän omien sanojensa mukaan ”kipitteli hiukan tunnustellen” eli vähän alle 20 km, mutta päiväennätys oli melkein maratonin verran eli 38 km!

 – Kun sai juosta milloin halusi, heräsin yleensä aamukuudelta ja lähdin lenkille. Työt alkoivat yhdeksältä, ja kun työt loppuivat klo 17, jatkoin lenkkiäni. Mies oli sen verran suvaitsevainen, että antoi luvan yöjuoksullekin, Anni nauraa. – Kotiin tulin kuitenkin aina ennen puoltayötä.

Annin joukkue voitti, ja sakkiin kuului myös toiseksi eniten juossut kilpailija. Kyseinen nuori mies juoksi kuitenkin 62 km vähemmän kuin Anni.

– En ollut koskaan aikaisemmin käyttänyt mitään vastaavia tuotteita ja mahtoiko niitä olla olemassakaan, Anni tuumailee. – Mutta nyt rupesin kokeilemaan sekä lihastenrentouttaja Relaxantia että Jalka-Relaxantia, ja huomasin molemmilla olevan tosi suotuisia vaikutuksia lihaksiin. Ne antoivat relaksoivan, pehmeyttävän ja palauttavan tunteen eikä lihaksiin tullut rankankaan lenkin jälkeen ipua. Minulla ei ollut kerta kaikkiaan mitään ongelmia. Yleensä tällaisen rääkin yhteydessä jalkoja särkee ja niissä on suonenvetoja sen verran, että yöunet eivät oikein onnistu, mutta nyt näitä juttuja ei pahemmin esiintynyt. Kun aamulla lähti liikkeelle, jalat eivät olleet yhtään kipeät.

Anni huomasi Relaxant-voiteiden myös korvaavan hierojakäyntejä.

– Olen yleensä käynyt vähintään kerran kuussa hierojalla, mutta nyt en eri yhteensattumien vuoksi pystynyt käymään hierottavana loka-joulukuun aikana. Silti paikat eivät jumiutuneet, kun käytin koko ajan Relaxanteja. Olen hyvin tyytyväinen molempiin tuotteisiin. Ikä alkaa varmaan tehdä sen verran tehtäväänsä, että varpaat ja sormet ovat usein kylminä, mutta Jalka-Relaxant antaa niihin mukavan lämmittävän vaikutuksen. Olen käyttänyt molempia voiteita aina lenkin jälkeen ja saunasta tultuani. Aion nyt talvisaikaan vielä lisätä kummankin käyttöä, koska teen rankkoja punttitreenejä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Reino Kaivola

Teksti:Reijo Ikävalko
Avainsanat: hierontavoiteet, lihasten kipeytyminen

Kommentit

Oma kommentti