Arbutiini puri poskiin

Ulla Pesoselle alkoi viitisen vuotta sitten ilmaantua ikäviä maksaläiskiä molempiin poskiin, mutta onneksi apu löytyi melko pian sen jälkeen. Läiskät lähtivät vaalenemaan pikkuhiljaa, mutta pari vuotta se vei.

Kuusamon keskustassa omaa yhden naisen Levon hetki -nimistä hieronta- ja hoitoyritystään pyörittävä Ulla Pesonen, 53, on ollut koko ikänsä terve.

– Olen syntyisin Pudasjärveltä, mutta koska olen muuttanut Kuusamoon vasta vuonna 2003, minua ei vielä lasketa kuusamolaiseksi, hän naurahtaa.

– Taitaa olla koeaika menossa.

Ulla ei ole suinkaan koko ikäänsä toiminut hierojana. Hän valmistui nykyiseen ammattiinsa eli koulutetuksi hierojaksi vasta 2007, ja sysäys tuli siitä, kun hän jäi työttömäksi.

Kotona ja töissä

Aiemmassa elämässään Ulla on toiminut muun muassa puhelinmyyjänä.

– Olin jossakin vaiheessa miettinyt hoitotyötä, eikä ammatin vaihtoa ole tarvinnut katua. Yritys täytti syyskuun alussa jo kahdeksan vuotta ja onneksi asiakkaita on riittänyt. Teen ihan perinteistä hierontaa.

Ullan elämänkumppani Rauno Säkkinen, 54, on alalla myöskin, mutta hän toimii kalevalaisena jäsenkorjaajana. Ranenkin putiikki sijaitsee Kuusamon keskustassa, mutta kuitenkin eri tiloissa kuin Ullan yritys.

– Meillä puhutaan kotona työasioista, Ulla myöntää.

– Ja joskus täytyy päivälläkin ottaa puhelu ja kysäistä toiselta tukea.

Mutta palataanpa vielä pariskunnan yrityksiin. Ullan firman nimi Levon Hetki on kerrassaan mainio, mutta samaa voidaan sanoa myös Ranen yrityksestä, jonka nimi on Hopun Loppu!

Poskiin pientä harmia

Reseptilääkkeistä ei tietoakaan, mutta jotakin pientä harmia meille jokaiselle tahtoo kuitenkin ilmaantua. Ullan riesaksi tulivat molempin poskien maksaläiskät.

Ulla muistelee maksaläiskien ilmaantuneen poskiin vuoden 2010 kieppeillä. Rovaniemeläinen Detria tuli hänelle tutuksi jo hierojan työssä, ja saman firman arbutiinisarjan hän löysi vuotta myöhemmin.

– Rupesin käyttämään sarjaan kuuluvaa arbutiiniseerumia säännöllisesti aamuin illoin puhtaalle iholle. Pikkuhiljaa maksaläiskät lähtivät vaalenemaan, mutta mitään ei tapahtunut ihan heti. Vei varmaan kaksi vuotta, ennen kuin ne olivat koko lailla kadonneet.

Kärsivällisyyttä

Ulla pitää hiihtämisestä kevättalvella, joten hän alkoi käyttää arbutiinia hyvissä ajoin jo helmikuun hangilla, kun kevätaurinko alkoi paistaa.

– Se vaihe vuodesta on ehkä maksaläiskien ilmaantumisen suhteen kaikkein pahin. Samalla arbutiini toi iholle heleyttä ja antoi luonnollisen ruskean sävyn. Nykyään maksaläiskiä ei enää ole juurikaan jäljellä. Käytän edelleen seerumia ihan samalla tavalla kuin kuurin aloittaessani, jotteivät ne pääse uusimaan.

Ulla painottaa kärsivällisyyden merkitystä arbutiinihoidossa.

– Kaksi vuotta on pitkä aika, mutta kokeilu kyllä kannattaa. Arbutiiniseerumi sopii ikäiselleni vaihdevuosissa olevalle naiselle muutenkin oikein hyvin.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Anne Anttila

Terveys-Hymy 10-2015

Teksti: Hymy
Avainsanat: arbutiini, maksaläiskä

Kommentit

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adpnisciig elit. Aliquam aliquam tortor et eros varius eu ullamcorper urna molestie. Vivamus ante risus, facilisis non blandit vel, faucibus nec lorem. Cras non tortor non tortor aliquam facilisis at a odio. Morbi ante mauris, sagittis ac scelerisque ut, adpnisciig sed purus. Cras augue ligula, dignissim pellentesque egestas a, elementum in dui. Cras a erat dui, in luctus dolor. Aenean cursus dignissim neque, a laoreet est congue ut. Duis blandit felis non elit volutpat et viverra dui scelerisque. Nullam interdum dui quis magna iaculis auctor. Maecenas quis magna sed sem ornare feugiat sit amet ac odio.

Oma kommentti