Arbutiini toimii sekä Lapin pakkasissa että Afrikan helteessä

Kaarina RantaRovaniemeläinen opettaja Kaarina Ranta on tyytyväinen ihoonsa, joka aiemmin oli herkkä palamaan auringossa. Hänellä on ilmennyt myös taipumusta couperosaan.

Kaarina Ranta ehti työskennellä yli 30 vuotta lukion matematiikan ja fysiikan opettajana, mutta hänelle aukeni pari vuotta sitten mahdollisuus jäädä työelämästä pois. Silti hän sanoo silloin tällöin vielä kaipaavansa kouluelämää.

Kaarina on naimisissa eläkkeellä olevan radiotoimittaja Esko Rannan kanssa. He ovat olleet yhdessä jo yli 40 vuotta ja pariskunnalla on kaksi aikuista lasta, yksi kumpaakin lajia. Kaarina on alun perin Kauhavan likkoja, mutta hän muutti Rovaniemelle ”miehen perässä” jo vuonna 1970 ja on viihtynyt Lapin maisemissa hyvin. Esko Ranta puolestaan on kotoisin Pelkosenniemeltä, missä perheellä on mökki.

Kaarinan terveys on pitänyt erinomaisesti. Isompia kremppoja ei ole ollut koskaan eikä hänellä ole mitään lääkitystä. Mutta kun joulupukin kontista löytyi kotikaupungin firman Detrian uutuustuote Anti Aging -arbutiiniseerumi, joka on tarkoitettu ihon ikääntymisen oireita vastaan, Kaarina päätti kokeilla sitä.

– Päätin ruveta kokeilemaan sitä toden teolla tammikuun alussa, kun lähdimme kahden viikon Länsi-Afrikan risteilylle. Kävimme muun muassa Gambiassa, Senegalissa ja parilla Kap Verden saarella.

– Minulla on aina ollut hiukan taipumusta couperosa-ihoon eli ihoni on tyypillinen suomalainen ohut iho, jossa verisuonet ovat helposti pinnassa. Ihon pinta on myös ollut kuiva, joten arbutiini tuli todella hyvään paikkaan. Olen myös polttanut ihoni helposti auringossa ja minulla oli nytkin mukanani runsaasti suojakertoimia, mutta laitoin ahkerasti aamuin illoin iholleni myös arbutiinia.

– Ne mainostivat etukäteen, että tällä saa tasaisen rusketuksen, ja kyllä se piti paikkansa. Rusketuksesta tuli oikein kaunis eikä iho palanut kertaakaan. Jos minulla ei olisi ollut arbutiinia mukanani Afrikassa, minun olisi vielä enempi pitänyt varoa kasvojani.

Kun Rannat palasivat Afrikasta, Suomessa paukkuivat tulipalopakkaset. Kaarinan iho kesti kuitenkin hyvin.

– Arbutiini tuntui tehoavan hyvin myös pakkaskeleillä, sillä tilanne ei missään vaiheessa ole tänä talvena ollut paha. Iho tuntui jo muutaman käyttökerran jälkeen tosi kivalta ja koska minulla on aina ollut suhteellisen kuiva iho, arbutiini on kosteuttanut ihoani mukavasti ja pitänyt sen pehmeämpänä kuin ennen.

Kaarina tunnustaa, ettei hän Afrikan reissun jälkeen ole ihan koko ajan muistanut käyttää arbutiinia aamuin illoin.

– Käyn kuntosalilla harva se aamu, ja silloin arbutiini tahtoo joskus unohtua. Illalla käytän sitä kuitenkin edelleen säännöllisesti. Minulla on nyt vasta ensimmäinen pullo puolillaan ja tätä suositellaankin käytettäväksi kuuriluontoisesti parin kuukauden ajan.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Timo Lindholm

Terveys-Hymy 4-2007

Teksti:Detria
Avainsanat: arbutiini, couperosa, maksaläiskät

Kommentit

Oma kommentti