Arbutiinit ovat erilaisia

Arbutiinit ovat erilaisiaSianpuolukasta eristetty arbutiini tuli myyntiin jo toistakymmentä vuotta sitten. Nyt markkinoilla on muitakin valmisteita, joten on paikallaan selvittää mitä eroja arbutiineilla on.

Sianpuolukasta eristetyn beeta-arbutiinin ja synteettisen alfa-arbutiinin ominaisuuksilla on selviä eroja.

Kotimaisen Natural Arbutin -ihonhoitosarjan vaikuttavina aineina ovat sianpuolukasta eristetty beeta-arbutiini ja mustikka. Beeta-arbutiinin polyfenoliset rakenteet antavat tuotteelle antibakteerisen ominaisuuden ja couperosaihoa hoitavan vaikutuksen.

Sen fenoliset yhdisteet suojaavat ihoa myös oksidatiiviselta stressiltä ja lisäävät ihon kollageenin joustavuutta. Lisäksi niiden tiedetään vahvistavan ihon pintaverisuonten seinämiä. Beeta-arbutiinilla on kestävä rakenne eikä se hajoa hydrokinoniksi, joka voi aiheuttaa allergisen reaktion iholla.

Entä sitten alfa-arbutiinia sisältävät valmisteet? Mitä ne saavat aikaan?

Synteettinen alfa-arbutiini ei sisällä samoja polyfenolisia yhdisteitä kuin beeta-arbutiini eikä sillä näin ollen ole samoja vaikutuksia couperosaihon hoidossa kuin beeta-arbutiinilla. Beeta-arbutiini vaalentaa maksaläiskiä, vahvistaa couperosaihoa, tasoittaa ihon väriä, rauhoittaa atooppista ihoa, täytää ilmejuonteita ja suojaa ulkoisilta rasituksilta. Alfa-arbutiini vaikuttaa ainoastaan maksaläiskiin.

Luonnollisella beeta-arbutiinilla on muitakin ihoa hoitavia ja suojaavia vaikutuksia. Siitä saadaan esimerkiksi suojaa auringon haitallisia säteitä vastaan, se vahvistaa ihoa ja sitä käytetään menestyksellisesti hoitamaan myös couperosaihoa.

Rovaniemeläisen Detrian tuotteet ovat olleet markkinoilla jo yli kymmenen vuotta eikä haittavaikutuksia ole esiintynyt. Yhteenvetona voisi sanoa, että kasvipohjaisella arbutiinilla on kokonaisvaltaisempi vaikutus. Kyseessä ei siis ole pelkästään ihon vaalentaja. Ihonhoitosarja ei sisällä hajusteita, väriaineita, parabeeneja, silikonia, parafiineja, alkoholia tai synteettisiä aineosia.

Teksti: Reijo Ikävalko

Terveys-Hymy 4-12

Teksti: Hymy
Avainsanat: alfa-arbutiini, arbutiini, atooppinen iho, beeta-arbutiini, couperosaiho, maksaläiskä, sianpuolukka

Kommentit

Oma kommentti