Atte on Nooralotan jalkojen fysioterapeutti

Mainos

Ahto ”Atte” Kärnä elää harvinaisen mielenkiintoista ja värikästä elämää. Fysioterapeutin ammatti on heittänyt hänet aikamoisiin seikkailuihin. Tällä hetkellä hän pitää huolta pika-aituri Nooralotta Nezirin jaloista!

Atte Kärnä, 55, on syntyisin Kuopiosta, joten kun tämä sujuvasanainen savolainen puhuu, vastuu siirtyy automaattisesti kuulijalle. Tekstiä totta vie tulee, mutta tulee myös tuloksia. Atte on ehtinyt elämänsä aikana harvinaisen moniin paikkoihin ja työtehtäviin. Ei oikein tiedä, mistä päästä aloittaisi, kun fysioterapautin uraa on kestänyt jo 30 vuotta. Aten oikea nimi on Ahto, mutta hänet tunnetaan laajalti Attena.
Kun Aten haastattelua aloiteltiin, ensimmäinen soitto hänelle eräänä kauniina iltapäivänä kello 14 tuotti hyvin mielenkiintoisen vastauksen:
– Nyt ei käy, sillä hieron parhaillaan koiria, viiden maissa tulee ihmispotilas ja huomenna menee koko päivä Finnairin lentoemäntien kanssa. Tämä mies elää mielenkiintoista elämää.
Parasta ehkä aloittaa turvallisesti kotioloista. Vaimo on töissä apteekissa ja Meini-tytär opiskelee terveydenhoitajaksi. Viimeksi mainittu on muuten Ringeten maailmanmestareita ja pelaa joukkueen maalivahtina.
Aten oma laji oli aikoinaan jääkiekko ja kuopiolainen kun on, seura oli KalPa. Atte kuitenkin lopetti juuri ennen kuin joukkue nousi SM-liigaan. Jääkiekko ja muutkin urheilulajit ovat silti edelleen lähellä sydäntä.
Atte vaikutti kymmenkunta vuotta SM-liigassa valmentajana, ensin KalPassa ja sitten Espoon Bluesissa. Hän toimi molemmissa seuroissa sekä maalivahtivalmentajana että fysioterapeuttina.
– Olen ollut monta kertaa jääkiekon arvokisoissa fysioterapeuttina eri maajoukkueiden reissuissa. Toimin fyssarina, kun naisleijonat voittivat pronssia Vancouverin olympialaisissa 2010.
Tuorein maajoukkuekokemus Atella on viime vuodenvaihteesta, mutta se matka ei mennyt putkeen, kun pikkuleijonat jäivät mitalipelien ulkopuolelle.
Atte on harjoittanut fysioterapeutin työtä jääkiekkoon yhdistettynä myös maamme rajojen ulkopuolella. Hän on työskennellyt sekä Itävallassa että Kiinassa.

Liikkuva fysikaalinen hoitolaitos

Atte Kärnä teki aikansa klinikkatyötä, kunnes hän päätti ruveta kiertolaiseksi. Suonissa on kuulemma sen verran mustalaisverta, vaikka mies itse onkin pesunkestävä valkolainen. Näin syntyi yhden miehen firma nimeltä Fysiovankkuri. Nyt hän siis kiertää ympäri maata ja hoitaa niin ihmisiä, koiria kuin hevosiakin.
– Fysiovankkuri on lajissaan ainoa Suomessa. Ideana on siis se, ettei asiakkaan tarvitse matkustaa satoja kilometrejä vaan minä tulen asiakkaan luokse, Atte kertoo.
Atte tunnetaan kylmähoitojen spesialistina ja hän on kehitellyt myös erilaisia hoito- ja kuntoutusmenetelmiä kuten Footbic ja KineCryhoito. Niihin voi tutustua paremmin googlaamalla ”Atte Kärnä”. Tietoa on myös www.footbic.com -sivustolla.

Nooralotan jalkojen fysioterapeutti

Atte on uransa aikana tutustunut ja hoitanut monia huippu-urheilijoita, joista tunnetuin on tällä hetkellä pika-aituri Nooralotta Neziri. Ennen Nooralottaa yksi Aten asiakkaista oli keihäänheiton Euroopan mestari Antti Ruuskanen, jonka alaraajoja hän hoiti ennen Rion olympiakisoja.
– Nyt hoidan Nooralotan alaraajoja ja jalkateriä. Kun tapasin hänet ensimmäisen kerran puolitoista vuotta sitten, hänellä oli melkoinen astuntavirhe ja alaraajoissa oli monenlaisia ongelmia ja kiputiloja. Nyt ne ovat jo historiaa, vaivat on saatu kuntoutettua. Meillä on kahden vuoden yhteistyösopimus, joka sisältää senkin, että hän voi soittaa minulle koska vaan ja pyytää apua. Viimeksi hän pirautti kello 23 ja kysyi, että et viittis tulla, olis vähän nilkkajuttua. Minä asun Espoossa ja Nooralotta Jyväskylässä.
– Nooralotan jalkaongelmia on hoidettu footbic-kuntoutuspallojen avulla ja Back on trackin tuotteilla. On hoidettu nilkan jännetulehdusta ja saatu penikkataudin oireet katoamaan. On käytetty Back on trackin sukkia ja teippiä ja hyvin on kaikki toiminut.
Atte pitää Back on trackin tuotteita aivan keskeisenä tekijänä hoitojensa jälkisammutustyössä.
– Tenniskyynärpään jälkihoitoon käytän niitä todella paljon, samoin sukkia jalkaterävaivoihin. Tuotteet toimivat myös rannetukina ja niska-hartiavaivoissa. Suosittelen tätä tuotesarjaa kaikille urheilijoille, sillä kun treenaat ja pistät jonkun näistä tuotteista iholle, palautuminen alkaa välittömästi. Jos on nivelkipuja tai tulehduksia, niin tulehdus lähtee paranemaan välittömästi. Jos on selkäkipuja tai mitä tahansa kipuja, jotka voivat johtua lihaskireydestä, apu löytyy. Kyseessä on mahdollisimman luonnollinen tapa hoitaa ongelmia keraamisella kankaalla, ja luultavasti kyseessä on ainoa tuotesarja koko maailmassa, joka saa aikaan tällaisen vaikutuksen. Kyseessä on ihan ykköstuote minun hoitojeni ennaltaehkäisyssä ja jälkihoidossa.
Tarkempia tietoja yrityksen tuotteista on www.backontrack.fi -internetsivuilla.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Matti Matikainen
Avainsanat: Atte Kärnä, fysioterapeutti, jalat, Nooralotta Neziri

Kommentit

Oma kommentti