Autokauppiaan närästys loppui

Ville HaaralaKävin nielemässä letkua jo kahdeksan vuotta sitten, joten minua on närästys vaivannut tosi kauan, Ville Haarala kertoo. – Mutta nyt kaikki oireet ovat ohi.

Länsi-Auton tuotepäällikkönä Lahdessa vaikuttava Ville Haarala, 31, on henkeen ja vereen alppihiihtomiehiä. Itse hän ei sano koskaan lajissa pärjänneensä, mutta hän valmentaa 1994-97 syntyneitä junioreja, jotka ensi vuonna tähtäävät kansalliselle tasolle.

Ville on naimisissa ja hänellä on puolisonsa Johannan kanssa neljä lasta, kolme tyttöä ja hännänhuippuna juuri esikoulun aloittanut pikkuinen poika. Iällä eivät ole tytötkään pilattuja, sillä esikoinen on aloittanut yläasteen ekaluokan, seuraava neito on kuudennella ja nuorin tytöistä on toisella. Villen vaimo on yksityinen perhepäivähoitaja ja perhe asuu kymmenkunta kilometriä Lahdesta sijaitsevalla Villähteellä.

Ville on myynyt autoja koko pienen ikänsä. Intin jälkeen hän oli vuoden verran pakkaamassa leipää, mutta sitten autot veivät miehen mennessään. Hänen nykyinen bravuurimerkkinsä on Honda.

– Muuten on kaikki ollut hyvin, mutta minua alkoi jo kymmenkunta vuotta sitten vaivata jatkuva kuiva yskä. Aluksi vikaa haettiin keuhkoista, mutta kun sieltä sitä ei löytynyt, lääkärit alkoivat epäillä vaivani olevan närästyspohjaista. Tässä yhteydessä jouduin myös nielemään letkua eli minulle tehtiin gastroskopia.

– Sieltähän se vika löytyi. Minulla havaittiin hivenen löysä vatsalaukun portti ja hyvin ärtynyt ruokatorven alaosa. Söin sen jälkeen joitakin vaahtonappeja, joiden tarkoitus oli pitää vatsahapot vatsan puolella, ja joksikin aikaa vaiva hellitti. Sitten se tuli taas takaisin, sillä tietäähän nämä meikäläisen hommat: paljon kahvia, grilliruokaa ja aikoinaan tuli vielä tupakkiakin poltettua.

– Aikaa myöten tilanne meni niin pahaksi, etten pystynyt enää syömään edes aamiaista, kun yskitti ja närästi niin reippaasti. Aivan erityisesti oireita antoivat majoneesi, hampurilaiset, muu rasvainen ruoka sekä tietysti myös alkoholi. Viime keväänä satuin kuitenkin jollakin kisamatkalla aamulla samaan pöytään tuttavani kanssa, joka kertoi kuulleensa aivan uudenlaisesta Gastronel+ -nimisestä närästysvalmisteesta. Olin tietysti hyvin kiinnostunut ja rupesin heti kokeilemaan sitä. Tuote auttoi välittömästi.

Ville nappaa Gastronel+ -tablettinsa kolmesti päivässä. Ensimmäisen aamukahvin yhteydessä, toisen lounaalla ja kolmannen päivällisen jälkeen. Hänen elämänsä on muuttunut täydellisesti.

– Homma pysyy nyt kurissa. Pystyn vetämään vaikka pekonia aamupalaksi ja kahvia kykenen juomaan aika suuria määriä ilman, että oireita tulee. Ilman muuta elämäni on helpottunut ihan selvästi. Olen vuosien mittaan testannut kaikki markkinoiden närästysvalmisteet, mutta lähellekään yhtä hyvää en ole löytänyt.

– Tällä hetkellä minulla ei ole minkäänlaisia ravitsemusrajoituksia, Ville toteaa tyytyväisenä.

– Viimeksi eilen kävin grillillä ja vetäisin pekonilautasen tuplapekonilla, eikä mitään oireita tullut.

Myös Villen vaimolla Johannalla on positiivisia kokemuksia Gastronel+ -valmisteesta.

– Hän on hyvin herkkävatsainen ja oli antibioottikuurilla. Johanna ei ehtinyt ottaa kuin muutaman tabletin, kun vatsassa alkoivat hirveät poltot, jolloin sanoin hänelle, että kokeile huviksesi muutamaa Gastronel+ -tablettia päivässä. Hän kokeili ja poltot loppuivat siihen. Hän pystyi syömään antibioottikuurinsa loppuun ilman vaikeuksia.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Teksti:Harmonia
Avainsanat: närästys, närästysvalmiste, vatsahappo, yskä

Kommentit

Oma kommentti