Avioparin eri vaivat, sama apu!

Kirsi ja Rihko Lehti ovat saaneet helpotuksen omiin vaivoihinsa saman luontaistuotteen ansiosta, vaikka avioparin krempat ovat olleet vallan erilaiset. Kirsiä ovat kiusanneet jalat, Rihkoa suun haavaumat.


Tamperelainen Kirsi Lehti, 56, on juuri palannut koiransa Katan kanssa lenkiltä. Olo on hyvä ja rento. Kirsillä ja hänen aviomiehellään Rihkolla, 65, on pitänyt kiirettä viime aikoina, sillä he muuttivat vain kaksi viikkoa sitten Lentävänniemeen. Kirsi toimii luontaistuotemyyjänä Life-ketjuun kuuluvissa Leila Pokan liikkeissä ja Rihko on eläkkeellä oleva varaosapäällikkö.

Kirsin polvet ovat kiusanneet jo viitisentoista vuotta. Alkuun vaivat olivat lieviä, mutta ne pahenivat iän myötä. Tietyt jumppaliikkeet tuottivat yhä suurempia vaikeuksia ja kun hän hiukan yli viisikymppisenä yritti tehdä joitakin joogaliikkeitä, hän ei enää pystynyt olemaan polvillaan. Myös jalkapohjat osoittivat kipeytymisen merkkejä, samoin lonkat. Viime kesä oli erityisen tuskaista aikaa.

– En osaa oikein kuvailla, millaiset polvet olivat, mutta ne olivat kuitenkin arat ja kankeat. Ne eivät olleet hyvät ja niihin sattui. En kuitenkaan ole koskaan tutkituttanut niitä. Meillä on hyllykaupalla myynnissä hainrustotuotteita ja kokeilin niitä, mutta en saanut ratkaisevaa apua.

Polvi paranee

Kaiken lisäksi Kirsillä todettiin vuosi sitten aivokasvain, joka onneksi osoittautui hyvänlaatuiseksi. Se operoitiin loppukesästä, mutta seurauksena oli epilepsinen kohtaus tämän vuoden helmikuussa, jolloin Kirsille määrättiin välittömästi epilepsialääkitys, jottei kohtaus uusiutuisi. Tilanne on hallinnassa, ja lääkitys jatkuu elokuuhun saakka, jolloin Kirsille tehdään lopputarkastus.

– Polvi- ja jalkapohjavaivat kuitenkin jatkuivat. Kun jokin aika sitten markkinoille tuli uusi Regulat-niminen entsyymivalmiste, ajattelin kokeilla sitäkin. Luin Regulatista tehtyä kirjaa ja kun vastaan tuli maininta nivelvaivoista, päätin yrittää. Valmiste sopii sekä ulkoiseen että sisäiseen käyttöön.

Kirsi osti pullon, sekoitti sitä ulkoisesti ja pisti paperitollot polvien päälle.

– Kun aamulla tulin rappuset ylös, niin minulla oli käsittämättömän kevyt tunne. Ajattelin, ettei tämä voi mitenkään olla totta, eihän mikään valmiste voi toimia yhdessä hetkessä. Mutta tämä toimi! Ihan kokonaan ongelmat eivät silti ole ohi, mutta säryt ovat helpottaneet sekä polvista että jalkapohjista.

Miehelle myös

Kirsin mies suhtautui alkuun koko juttuun hyvin epäluuloisesti. Nyt hänkin on joutunut muuttamaan ajatuksiaan. Nykyään kumpikin ottaa ruokalusikallisen valmistetta.

– Regulat on pakko nauttia päiväsaikaan, etteivät yöunet mene, sillä virkistävä vaikutus on sen verran mahtava.

Myös Rihko Lehti on tyytyväinen.

– Hänellä on suussa osaproteesi, joka aiheuttaa haavaumia. Ne kuitenkin parantuivat kahdessa päivässä, kun hänkin aloitti ottaa Regulatia. Nyt suu on ihan terve.

Kirsi Lehti työskentelee kiertävänä luontaistuotemyyjänä Nokian ja Tampereen alueella. Myös asiakkaat ovat ottaneet Regulatin hyvin vastaan.

– Eräs vaihdevuosi-iässä oleva asiakas kertoi unen laadun parantuneen sen ansiosta selvästi. Toinen taas kertoi saaneensa avun tenniskyynärpäähän ja eilen yksi asiakas ilmoitti närästyksen loppuneen kokonaan. Se on saanut tosi hyvän ja innostuneen vastaanoton, vaikka kyseessä ei ole halpa tuote. Ihmiset ovat kuitenkin kokeneet sen hyväksi.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Kalle Parkkinen

Terveys-Hymy 5-12

Teksti:Harmonia
Avainsanat: haavauma, jalkapohja, kipeä polvi, nivel, suun haavauma

Kommentit

Oma kommentti