CLA on luonnollinen rasvahappo

Rasvahappovalmiste Tonalinin sisältämä CLA on konjugoitua linolihappoa, luonnollista rasvahappoa, jota esiintyy märehtijöiden lihassa ja maidossa pieniä määriä. CLA:n osuus ravinnossamme on viime vuosina laskenut vain 20 prosenttiin siitä, mitä se oli aikaisemmin. Tämän taas arvellaan olevan monien sairauksien ja jopa liikalihavuuden lisääntymisen osatekijänä.

Konjugoituja linolihappoja on pystytty eristämään jo hiukan yli 40 erilaista muotoa, mutta niistä vain kahden on havaittu kohottavan kehon immuunivastetta, ehkäisevän jopa syöpää ja pystyvän muuttamaan rasvaa energiaksi. Tonalin-CLA sisältää juuri näitä kahta terveyden kannalta suotuisaa tekijää. Tonalin-CLA on peräisin kasvikunnasta, sillä sitä valmistetaan salfloriöljystä. Se on antioksidanttinen ja sillä on kliinisissä tutkimuksissa osoitettu useita suotuisia terveysvaikutuksia kuten kehon rasvaprosentin, painon ja kolesterolin aleneminen sekä sydän- ja verisuonitautien riskin väheneminen. Eräät ravitsemusterapeutit ovat menestyksellisesti suositelleet Tonalin-CLA:ta ruoka-aineallergioiden oireiden hallintaan.

Laihduttajan kannalta tärkein ominaisuus on Tonalin-CLA:n kyky tunkeutua rasvasolun sisään ja käynnistää siellä rasvoja pilkkova toiminta, jolloin rasvan energia vapautuu verenkiertoon. Suun kautta tapahtuvaa tankkausta on helpompi vähentää, kun energiaa saadaan käyttöön omista varastoista. Lihakset voivat kuluttaa tätä rasvasta vapautuvaa energiaa ja erityisesti rasvan määrä kehossa vähenee, jolloin lihaksisto säästyy.

Teksti:Leena Kalliokoski
Avainsanat: linolihappo, rasvahappovalmiste, rasvaprosentti, Tonalin-CLA, ylipaino

Kommentit

Oma kommentti