”Diabeteslääkitykseni on lieventynyt”

Seppo Järvinen– En uskalla kuvitellakaan, mitä tapahtuisi, jos jättäisin ravintolisät pois, kertoo seitsemän vuotta diabetesta sairastanut Seppo Järvinen, joka myös Selkä-Järvisenä tunnetaan.

Kun miehen lempinimi on Selkä-Järvinen, siihen täytyy olla tosi painavat syyt. Seppo Järvinen, 72, onkin kääntänyt omat selkäsärkynsä voitokseen ja on kirjoittanut selkävaivoista jopa omakustanteisen kirjan, jonka nimi on Selkäterveisin. Hän on kehittänyt oman systeemin, jolla selkävaivoja hoidetaan ja hän on toiminut selkäterapeuttina vähän siellä sun täällä.

Tätä nykyä hänen selkänsä on niin hyvässä kunnossa, että hän käy neljä kertaa viikossa salilla ja muina aikoina hän pelaa golfia. Selkä-Järvinen on jo pitkään vaikuttanut Espanjan aurinkorannikolla talven pimeimmät ajat.

– Olin vielä hiukan yli nelikymppisenä hyvässä kunnossa ja pystyin lenkkeilemään, mutta sitten polvet alkoivat kiusata entistä enemmän. Niissä oli ollut vaivaa jo nuoruusvuosista asti. Kumpaankin polveen laitettiin tekonivel vuosituhannen vaihteessa, ja oikeaan jalkaan oli jo sitä ennen tehty neljä leikkausta. Oikea polvi on nyt hyvä, mutta vasemmassa tuntuu kipua kun menen rappusia. Varmaan myös selkävaivani ovat ainakin osittain näitten polvijuttujen perua.

Nokialta kotoisin oleva Seppo on elämänsä aikana ehtinyt moneen. Hän on kaivanut ojaa, toiminut lautapoikana ja timpurina, hänellä on ollut grilli ja luontaistuotekauppa. Yksityiselämän puoleltakaan ei ole puuttunut väriä, sillä hän on mennyt kahdesti naimisiin ja kahdesti myös eronnut. Keikat ovat kuitenkin kannattaneet, sillä seurauksena on ollut kolme lasta ja seitsemän lastenlasta. Seppo viisastelee olevansa elävä leski.

Vaikka mies mennä viuhtoo vähän joka puolella, diabetes sai hänet kuitenkin kiinni seitsemän vuotta sitten. Metformiini ei hänelle sopinut, joten tablettihoidosta oli pakko siirtyä insuliiniin. Hän joutuu pistämään itseään viisi kertaa vuorokaudessa. Tämän lisäksi hän ottaa päivittäin puolikkaan verenpainetabletin.

– Kun nyt pudotin alkoholin pois, verenpaine on pudonnut, ja jos vielä malttaisin jättää kahvin, voi olla, etten tarvitsisi verenpainelääkitystä ollenkaan.

Seppo on tuntenut tohtori Matti Tolosen jo luontaistuotekauppansa ajoilta 1980-luvulta alkaen, ja kun molemmat viettävät talviaan Espanjassa ja molemmat pelaavat golfia, yhteisiä tekijöitä riittää. Seppo kuuluu myös Aurinkorannan Diabetesyhdistykseen, jonka kantavia voimahahmoja Matti Tolonen on.

– Arvostan Matin kehittelemiä tuotteita hyvin korkealle, ja niiden ansiosta olen pystynyt vähentämään yöksi laitettavaa insuliinin määrää neljällä yksiköllä. Sokeri on silti pysynyt viitearvojen sisällä. En pysty sanomaan, mitä tapahtuisi, jos lopettaisin Matin aineiden nauttimisen, mutta ei semmoista uskalla ajatellakaan. Kuolema tulisi varmaan nopeammin.

Seppo kehuu ennen muuta karnosiinia, joka on antanut hänelle voimia rutkasti lisää. Hän ottaa päivittäin myös E-EPA:a, ubikinonia, D-vitamiinia, berberiiniä, benfotiamiinia ja magnesiumia. Hän on vähentänyt myös hiilihydraatteja ravinnostaan ja pyrkii syömään kaikin puolin terveellisesti.

– Esimerkiksi ubikinonia otan vuorokaudessa 100 mg, D-vitamiinia 50 mikrogrammaa ja illalla nappaan kaksi 400 mg magnesiumtablettia, jotta saan paremman yöunen. Silloin kun minulla oli luontaistuotekauppa, eräät tahot moittivat kovasti ravintolisiä ja väittivät niitä jotenkin vaarallisiksi, mutta jos minä nyt pudottaisin kaikki pois, en tiedä, olisiko elämässä enää mitään järkeä.

Seppo sanoo diabeteksen olevan siitäkin pirullinen sairaus, että se väsyttää, mutta ravintolisien ansiosta hän pysyy pirteänä.

– Diabetes ei onneksi ole aiheuttanut minulle mitään oheissairauksia, ja niitä tässä ravintolisien avulla torjutaan. Kävin juuri silmälääkärin tutkimuksissa eikä minkäänlaisia oireita silmänpohjarappeumasta havaittu. Optikonkin mukaan näkö on pysynyt ihan samanlaisena koko ajan, mikä on tosi hyvä asia.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Osmo Lehtinen

Terveys-Hymy 04-10

Teksti:Bio-Vita
Avainsanat: berberiini, D-vitamiini, diabetes, E-EPA, karnosiini, Matti Tolonen, ravintolisä, selkäsärky, ubikinoni

Kommentit

Minulla ei Sininen Uni toiminut mitenkään erityisen hyvin. Sleep Well toimi paremmin. Nämä kaksi em. tuotetta sisältävät eri aineita ja olemmehan kukin erilaisia yksilöitä. Olen jättänyt molemmat pois ja otan vain yhden magnesium-tabletin (vois kai ottaa enemmänkin?) illalla ja goji-marjoja, jonka annostuksen voi jakaa 3 kertaa päivässä (yhteensä n. 1-2 rkl.) Syön myös paljon erilaisia luontaistuotteita terveyden ylläpitämiseksi.

Lääkelaitos on taas tehnyt karhunpalveluksen itsestään huolehtiville ihmisille. Mm tässä artikkelissa mainittu benfotiamiini on sitten luokiteltu lääkkeeksi eikä sitä voi enää ostaa kaupoista.

Saman tekivät Siniselle Unelle, koska sisälsi melatoniinia, varsin hyvä aine helpottamaan nukkumista.

Lääkelaitoksen listalla ovat sulassa sekamelskassa huumeet, diatsepaamit, ooppiumit, ym reseptilääkkeet harmittomien ravintolisien kanssa, esim. inositoli, vahva D-vitamiini, jne.

Lääkefirmat haluavat saada kaupaksi koukuttavia nukahtamislääkkeitä, diabeteslääkkeitä, kolesteroolilääkkeitä, jne.

Oma kommentti