Diabetesriski huolestuttaa suomalaisia

Eri puolilla Suomea 2010 syksystä saakka kiertänyt tyypin 2 diabeteksen riskitestiroadshow on saanut yli 20 paikkakunnalla jo 5 300 suomalaista testaamaan oman riskinsä sairastua diabetekseen.

- Tyypin 2 diabeteksen puhkeamista voidaan jarruttaa terveellisillä elintavoilla, mutta motivaatio siihen syntyy liian usein vasta, kun sairaus on jo päässyt puhkeamaan. Siksi tämä kiertue on tarpeen, lääkeyhtiö Sanofin lääketieteellinen johtaja Jarmo Kaukua sanoo.

Kiertueen suosio perustuu ilmaisen testin helppouteen ja nopeuteen sekä siihen, että suomalaiset alkavat vähitellen tiedostaa sairastumisriskin: vuonna 2025 maailmassa arvioidaan olevan 380 miljoonaa tyypin 2 diabeetikkoa. Jo nyt joka kymmenes suomalainen sairastaa diabetesta. Heistä puolet eli 250 000 sairastaa tietämättään ja määrän ennustetaan jopa kaksinkertaistuvan kymmenessä vuodessa

- Suomen Diabetesliitto tukee osaltaan toimintaa, jolla pyritään löytämään ja neuvomaan suuressa sairastumisvaarassa olevia tai toteamattoman diabeteksen omaavia ihmisiä, ylilääkäri Pirjo Ilanne-Parikka Diabetesliitosta toteaa.

Teksti: Hymy
Avainsanat: diabetes, tyypin 2 diabetes

Kommentit

Minua huolestuttaa enemmän yhdistelmä lääketehdas/Diabetesliitto. Vastaa suunilleen palonehkäisykurssia jonka järjestäjänä on öljyyhtiö ja Pyromaaniliitto. Lääketehdasta ei kiinnosta mikään muu kuin liikevoitot. Diabetesliiittoa ei kiinosta se mitä ravinto- ja lääketiede sanoo, pelkäastään omien vanhojen luulojensa pönkittäminen diabeetikkojen terveyden kustannuksella. Diabetesta ei vieläkään voi hoitaa sokerilla=hiilihydraattia. Parasta diabeteksen ehkäisyä on todennäköisesti sokerin ja hiilihydraatin vähentäminen ruoastaa ja keinotekoisten rasvojen=margariinien pois jättäminen, luonnollisten rasvojen käyttäminen ja kevyttuotteiden täydellinen boikotti. Diabeetikolle pitäisi olla itsestään selvää siirtyä VHH-ruokavaliolle lääkityksen vähentämiseksi ja useille D2:lle jopa sen poistamiseksi kokonaan, kuten minun tapauksessani- 3 vuotta D2:nen, lääkitys koko aikana 1,5 metformin tablettia (3 vuoden aikana-ei päivässä!). LCHF ruokavalio toimii.

Oma kommentti