E-EPA ehkäisee ja lievittää naisten kuumia aaltoja

E-EPA-niminen kalaöljy ehkäisee ja lievittää keski-ikäisten naisten kuumia aaltoja, raportoivat kanadalaisen Quebecin yliopiston psykiatrian ja naistentautiklinikoiden tutkijat marraskuun Menopause-lehdessä. Testiin kutsuttiin 40-55-vuotiaita naisia, joilla oli esiintynyt kuumia aaltoja ja huomattavaa psyykkistä stressiä. Ennen kokeen alkua kuumia aaltoja ilmeni keskimäärin 2,8 kertaa päivässä. Puolet naisista sai E-EPAa ja puolet lumekapseleita. E-EPA-ryhmässä oireet vähenivät ja lievenivät huomattavasti, kirjoittavat tutkijat.

Teksti: Hymy
Avainsanat: E-EPA, kalaöljy, kuumat aallot

Kommentit

Kanadalaisessa tutkimuksessa, josta edellä kerrottiin, naiset ottivat E-EPAa noin 1 gramman eli 1000 mg päivässä. Sillä annoksella saatiin selvästi parempi tulos kuin lumevalmisteela, jota verrokkiryhmä otti. Kokeen aikana kukaan ei tiennyt, kuka koehenkilöistä sai mitäkin valmistetta. Näin pyrittiin eliminoimaan uskomuksen aiheuttama plasebovaikutus. Tietenkin on muistetava, että jokainen ihminen on yksilö, eivätlä kaikki saa samanlaista apua ravintolisistä niinkuin eivät saa lääkkeistäkään.

Samat tutkijat julkaisivat juuri toisenkin E-EPA-tutkimuksen, jossa saman suuruinen E-EPA-annos ( 1, 05 grammaa päivässä, mukana oli myös 150 mg E-DHA-rasvahappoa) lievitti merkitsevästi keski-ikäisten naisten stressiä. Tämä raportti julkaistiin maailman johtavassa ravitsemuslääketieteen lehdessä American Journal of Clinical Nutrition. Tämä lehti julkaisee vain korkealuokkaisia tieteellisiä tutkimuksia. Voimme siis todeta, että E-EPA on siis suuren mielenkiinnon kohteena kaikkialla maailmassa.
http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/89/2/641

Olen E-Epaa käyttänyt noin 8-vuotta päivittäin (1) en kylläkään ole huomannut että olisi kuummat aallot vähentyneet E-Epan ansiosta. Pitäisikö sitten ottaa 2-kapselia pv. jos olisi apua?
Kyllä hormonihoito (laastarit) ovat olleet kuumiin aaltoihin apu kun olen niitä välillä jonkun aikaa käyttänyt.
E-Epassa on varmasti monia muita hyötyjä (oletan ainakin) terveyden kannalta kun en voi niitä jättää pois.

Oma kommentti