Eettistä kalaöljyä

Kalaöljyäkin voi valmistaa kestävän kehityksen periaatteilla.

Friend of the Sea on riippumaton, rekisteröity ja voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on perustettu vuonna 2006 suojelemaan merten hyvinvointia.

FOS-sertifiointiohjelma auttaa ylläpitämään maailman merien eläinkantoja edistämällä kalastusta, joka tapahtuu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Sertifioinnissa sitoudutaan kalojen ympäristöystävälliseen kalastukseen, saalismäärien säätelemiseen ja kokonaisvaltaiseen vastuullisuuteen.

Suomen Bioteekin DUO E-EPA+E-DHA 650 mg -valmiste on keväällä 2011 sertifioitu Friend of the Sea -tuotteeksi. Sertifiointi takaa, että DUO:ssa käytetty kalaöljy on valmistettu eettisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti kalastettujen kalojen öljystä. Myös koko kalaöljyn valmistusprosessissa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita.

Valmistetta käyttämällä kuluttaja voi edistää ympäristöystävällisen ja eettisen muutoksen toteutumista meriympäristön vastuullisessa käytössä elinkeino- ja ravitsemustoiminnassa. Kuluttajan valinta suojelee ympäristöä.

DUO:n käyttäjät voivat Friends of the Sea -sertifioinnin ansiosta olla varmoja, että heidän käyttämänsä omega-3-rasvahappovalmiste täyttää eettisen ja ympäristöystävällisen kestävän kehityksen vaatimukset. Ympäristöystävällisyyden lisäksi tuote on puhdas ja turvallinen kalaöljyvalmiste, jonka jokainen tuotantoerä tutkitaan puhtauden ja korkean laatutason varmistamiseksi.

Sen lisäksi, että Bioteekin kalaöljy on saatu sertifioitua FOS-valmisteeksi, haluaa Bioteekki myös muussa toiminnassaan tukea ympäristövastuuta ja kestävän kehityksen periaatteita. Tästä syystä Bioteekki on myös Suomen Luonnonsuojeluliiton kannatusyritys. Bioteekki tukee Luonnonsuojeluliiton toimintaa, koska se haluaa edistää ympäristötietoisuuden leviämistä suomalaisten keskuudessa.

Teksti:Bioteekki
Avainsanat: kalaöljy, Friend of the Sea

Kommentit

Oma kommentti