Eläinten hieroja on tyytyväinen uuteen tuotesarjaan

Sari Nyman ja Zenda-koiraSari Nymanilla on harvinainen ammatti, sillä hän hieroo työkseen koiria ja hevosia. Kotonakin on eläimiä puolen Nooan arkin verran, eikä ongelmilta aina ole vältytty. – Nyt monta on kuitenkin poistunut, hän toteaa.

Ennen nykyisiä töitään mäntsäläläinen Sari Nyman, 42, työskenteli maatalouslomittajana. Hän on ollut eläinten ystävä lapsuudesta lähtien. Nykyään hän on jo toista vuotta pyörittänyt omaa Villihukka-nimistä firmaansa. Hän työskentelee myös Mäntsälän Mustissa ja Mirrissä myymälän puolella.

– Minulla on siellä tilat yläkerrassa, missä hieron koiria. Hevosia käyn sitten kentällä hieromassa, sillä niitä ei saa yläkertaan, hän viisastelee. – Eläinten lihakset menevät huonoon kuntoon ihan siinä missä ihmisilläkin. Esimerkiksi kilpahevosten lihashuolto on hyvin tärkeä.

Sari sanoo, ettei häntä ole vielä kertaakaan purtu tai potkaistu, vaikka hevoset joskus vähän nostelevatkin jalkaa, jos paikat ovat oikein kipeitä.

– Täytyy vain olla tarkkana ja osata hellittää oikeassa kohdassa, hän toteaa.

Sarin kotijoukkueseen kuuluvat aviomies sekä viisivuotiaat kaksospojat. Mutta tässä oli vasta kotijoukkueen alkusoitto, sillä nelijalkaisia on huomattavasti kaksijalkaisia enemmän.

– Asustamme isännän vanhaa kotipaikkaa, joka sijaitsee Mäntsälän Sälinkäällä. Kyseessä on rintamamamiestalo. Meillä on koiria, kissoja ja hevosia. Kissoja on kuusi, puolet rotukissoja, puolet maatiaisia. Kasvatan myös suomenlapinkoiria, joita kotona asustaa kuusi. Lisäksi kotonamme hyörii saksanpaimenkoira, bulmastiffi ja espanjanmastiffi.

Sarin kolme hevosta ovat jo eläkkeellä olevia lämminverisiä. Tarhassa hevosten joukossa asustaa myös nuori, vilkas shetlanninponi.

Sari Nyman ja Neppis-poniKun eläimiä on näin paljon, on ihan selvää, että välillä tulee myös terveyskremppoja. Kaikki muut Sarin lemmikit ovat kuitenkin pysyneet terveinä, mutta shetlanninponi Neppiksellä ja espanjanmastiffi Zendalla on ollut nimenomaan iho-ongelmia.

– Zendalla on ollut hiivaa korvissa ja tassuissa. Se johtuu kosteudesta eli kun kelit ovat tarpeeksi märät, se raapii itseään, joskus jopa verille asti. Neppis-ponilla on ollut ihottumaa, joka ilmenee vain kesäisin. Ihottuma aiheutuu polttiaisista, joille poni on allerginen. Tällöin Neppis kutiaa todella pahasti ja hankaa itseään joka paikkaan.

Onneksi tilanteeseen on tullut merkittävää helpotusta. Sari on ruvennut käyttämään uuden Detria Relaxant Animal -tuotesarjaan kuuluvia tuotteita – ja on hyvin tyytyväinen.

– Olen käyttänyt sarjaan kuuluvia hoitoseerumia ja hoitavaa pesunestettä. Olen ensiksi pessyt molemmat eläimet pesunesteellä ja suihkuttanut hoitoseerumia päälle. Tulokset ovat olleet sanalla sanoen hyvät. Zenda oli kevään kosteimpina aikoina suorastaan järkyttävässä kunnossa ja sen korvat olivat pahasti auki, mutta ongelma katosi, kun tein pesunesteestä ja seerumista sekoituksen, jolla pesin koiran korvat oikein kunnolla.

– Tällä systeemillä korvat kuivuvat aika nopeasti, mutta hoitoa tulee jatkaa riittävän kauan. Kun yritin hoitaa Zendan korvia eläinlääkärin neuvojen mukaan, tilanne ei muuttunut yhtään paremmaksi. Ilman tätä hoitosarjaa Zendan iho-ongelmat olisivat pitkittyneet ja pahentuneet. Olen laittanut Zendan tassuihin myös samaan tuotesarjaan kuuluvaa hoitovoidetta.

Sari pesee kesäaikaan Neppis-ponin keskimäärin kerran viikossa. Nyt poninkin elämä on muuttunut uuden hoitosarjan myötä.

– Sitä on joutunut pesemään ihan sen mukaan, kuinka paljon polttiaisia on. Ennen Relaxant Animal -sarjaa minun täytyi pitää poni huputettuna hännän päästä turvan päähän, jolloin sinne eivät päässeet ötökät, mutta ei auringonvalokaan. Nyt huputusta ei enää tarvita, sillä kun pesen ja suihkuttelen Neppiksen Detrian aineilla, se pysyy kunnossa. Ainoa, mikä tätä ennen edes hiukan helpotti ponin tuskia, oli pikiöljy, mutta silti se oli loimitettava.

Sari on tyytyväinen uutuussarjaan myös sikäli, ettei se ole ”lääkelääke”.

– Jos esimerkiksi koira on pitkällä lääkekuurilla, siitä aiheutuu yleensä haittavaikutuksia, esimerkiksi maha ei kestä ja silloin alkaa kierre. Tällä sarjalla ei ole mitään sivuvaikutuksia, koska kyseessä ovat luonnontuotteet. Molempien eläinten sairaus on semmoinen, etteivät nämä tietenkään pysty poistamaan niitä, mutta ongelmat pysyvät kurissa ja niiden kanssa pärjätään.

Sari tunnustaa, että valmisteiden hinta tuntui aluksi kovalta, mutta hän sai kuitenkin huomata, että ne olivat käytössä hyvin riittoisia. Hinta-laatu-suhde on siis hänen mielestään kohdallaan.

– Olen puolestapuhunut asiasta kaikille niille, joilla on hiivaongelmasta kärsivä koira. Tiedän kokemuksesta, kuinka vaikeaa voi olla, kun mikään ei tunnu auttavan.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 06-10

Teksti:Detria
Avainsanat: eläinhieronta, hevonen, hiiva, iho-ongelma, koira, polttiainen, tassu

Kommentit

Oma kommentti