”Elämänmuutokset ottivat voimille”

Kati AaltioKati Aaltio koki lyhyen ajan sisässä sen verran rajuja elämänmuutoksia, että elimistö alkoi huomautella siitä. Hän oli viime kesän jälkeen hyvin väsynyt ja myös hemoglobiiniarvo oli pudonnut huolestuttavasti.

Helsinkiläinen Kati Aaltio, 40, valmistui aikoinaan nelivuotiselta opistolinjalta hotelli- ja ravintolaesimieheksi. Hän ehti työskennellä saman työnantajan palveluksessa lähes 18 vuotta, mutta jäi viime keväänä pois, koska silloisella työllä ei ollut hänelle enää mitään annettavaa eikä firmalla ollut tarjota lisähaasteita. Katin viimeinen titteli oli ravintolapäällikkö, mutta tätä nykyä hän pitää välivuotta ja tekee keikkatöitä.

Kati on hiljattain mennyt uudestaan naimisiin, joten hän keskittyy nyt myös kotiinsa ja perheeseensä, johon kuuluvat uuden aviomiehen lisäksi myös Katin lapset aiemmasta liitosta, 11-vuotias Riikka ja 12-vuotias Jeremias. Katin puoliso Osmo Suominen työskentelee Best Western Hotel Haagassa hotellipäällikkönä.

Kati on perusterve nainen, joka on käynyt sairaalassa vain lapsia saamassa. Mitään vakituista lääkitystä hänellä ei ole. Hän tunsi kuitenkin itsensä loppukesästä äärettömän väsyneeksi.

– Minulla on yleensäkin matala hemoglobiini, mutta nyt se oli laskenut entisestään. Totta kai suuret elämänmuutokset olivat käyneet voimille. Ei voi sanoa, että olisin ollut masentunut, mutta olin koko ajan hirveän väsynyt enkä oikein jaksanut keskittyä mihinkään. Kun ihminen on keskellä suurta elämänmuutosta, positiivinenkin stressi saattaa alentaa vastustuskykyä. Tunsin itseni siksi puolikuntoiseksi.

–  Eräs ystäväni suositteli minulle aivan uutta ravintolisää eli Optimunia, joka sisältää monipuolisesti kaikkia tarvittavia vitamiineja, hivenaineita ja paljon muitakin aineita. Kävin syyskuussa ostamassa sitä luontaistuotekaupasta ja aloitin kahdella tabletilla joka ilta.

Kati oli ennenkin käyttänyt ravintolisiä, mutta harvakseltaan. Talvisin hän oli syönyt C-vitamiinia ja rautaa, mutta ei juuri muuta.

– Vaikka otan Optimun-tabletit illalla ja tyhjään vatsaan, ne eivät piristä tai tee pahaa oloa, Kati kertoo. – Samalla otan aina myös rautatabletin.

Kun joitakin viikkoja oli kulunut, Kati alkoi huomata muutoksia. Väsymys katosi ja tilalle tuli pirteyttä ja reippautta. Ero entiseen muuttui päivä päivältä yhä selkeämmäksi.

– Väsymys on kerta kaikkiaan poissa. Se on varmaan parantanut myös unen laatua, koska olen heti aamulla herätessäni hyvin pirteä ja energinen. Olen oikein tyytyväinen nykytilanteeseeni. Enkä sairastunut tänä vuonna edes jokavuotiseen syysflunssaan!

Vapaa-aikoinaan Kati kertoo harrastavansa politikointia, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että hän toimii Haagan työväenyhdistyksen puheenjohtajana. Katilla on demarien jäsenkirja, mutta hän sanoo mieluiten vaikuttavansa asioihin taustalta.

– Pidän myös liikkumisesta. Sauvakävelen, mutta kävely onnistuu ilman sauvojakin, hän nauraa.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Miguel Vera

Terveys-Hymy 2-09

Teksti:Mezina
Avainsanat: Optimum, ravintolisä, ternimaito, vastustuskyky, väsymys

Kommentit

Oma kommentti