Elina ja Heidi haluavat auttaa muita naisia

Olipa kerran kaksi tamperelaista nuorta äitiä, jotka halusivat auttaa etenkin samassa tilanteessa olevia äitejä. Elina Sillanpää ja Heidi Harju pitävät suurta mielenkiintoa herättänyttä nettisivustoa, jossa jaetaan neuvoja arjesta selviämiseen.

Elina Sillanpäällä, 32, on kaupallisen alan koulutus, mutta myös urheilutausta on vahva. Hän on toiminut lääke-edustajana, vuonna 2010 hän sai tarpeekseen ja perusti oman toiminimen. Toimenkuvaan ovat kuuluneet erilaiset terveysalan myynti- ja markkinointitehtävät, mutta tämäkään ei ole ihan täsmälleen sitä, mitä hän haluaa elämässään tehdä.

– Haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja löytämään tietynlaisen merkityksen elämään. Se on varmaan ydinsanoma, jonka Heidikin allekirjoittaa.

Heidi Harju, 33, nyökkäilee vieressä.

– Kaikki alkoi minun blogistani, Elina jatkaa.

– Nettisivustollamme on tällä hetkellä neljä bloggaajaa. Meillä on Heidin kanssa yhteisvisio naiseuteen ja feminiinisen puolen esilletuomiseen, sillä nykymaailma on aika lailla maskuliininen ja raaka paikka. Me kannustamme erilaiseen näkökantaan naisena ja ennen kaikkea myös äitinä olemiseen. Meillä molemmilla on pieni poika: minulla on puolitoistavuotias Oliver ja Heidillä kolmevuotias Jere.

Epäilyt feminismistä Elina kumoaa nauraen.

– Ei ei ei! Molempia puolia tarvitaan, ei pelkästään feminiinienergiaa. Ei toinen ole toista parempi, sillä kaiken täytyy olla tasapainossa. Tietynlainen tasapaino naisten ja miesten välillä on oltava.

Kotiasiat kunnossa

Elina ja Heidi saavat myös puolisoiltaan täyden tuen, sillä hekin ovat alalla. Elinan mies on fysiikkavalmentaja ja Heidin mies toimii sekä ravinto- että henkisen puolen valmentajana. Naiset saavat kotoaan täyden tuen.

– Olemme nähneet kaikenlaista ja tiedämme myös omakohtaisesti, kuinka rankkaa äitiys voi aika ajoin olla. Meitä vedetään samaan aikaan niin moneen suuntaan. Tarve neuvojen saamiseen on älyttömän kova. Meiltä onkin tulossa Äitiyden voima -nettivalmennuskurssi, joka pidettiin jo livenä syksyllä Tampereella. Kurssi perustuu luonnollisesti omiin kokemuksiimme.

Heidi Harju, silloiselta nimeltään Kuusisto, kirjoitti vuonna 2012 kirjan nimeltä Uusi päivä, jonka ideologiaa Elina komppaa vahvasti.

– Pyrimme välttämään äitiyden tietynlaiseen maskuliiniseen oravanpyörään joutumisen. Pääsanomana meillä on se, että arjessa pystyy voimaan oikein hyvin äitinä, jolloin lapsikin voi hyvin. Nykyään lapsilla on esimerkiksi hyvin paljon tulehduskierteitä, ja meillä on runsaasti työkaluja siihen, kuinka näitä kierteitä voidaan välttää.

Lapsilla 
puutostiloja

Heidi on Elinan tavoin valmistunut kaupalliselta alalta. Hän on koulutukseltaan tradenomi ja ehti tehdä muutaman vuoden alan töitä, kunnes kyllästyi ja ryhtyi yrittäjäksi samoihin aikoihin kuin Elinakin. Heidi kiinnostui ravitsemuksesta ja toimi hetken aikaa luontaishoitajanakin. Heidin kirja sisältää matkan kokonaisvaltaiseen muutokseen luonnollisen ravinnon avulla.

– Olin juuri silloin synnyttänyt, kun sain kirjan valmiiksi. Me molemmat, Elina ja minä, olemme varmaan jo toistakymmentä vuotta kokeilleet mahdollisimman paljon erilaisia juttuja ja testanneet, mikä toimii ja mikä ei.

Lapsen kanssa on syntynyt vahva halu auttaa kaikkia äitejä voimaan paremmin, kun on itse pystynyt hankkimaan kokemusta ja työkaluja ongelmien ratkaisemiseksi.

– Lapsilla ja äideillä voi monesti esiintyä puutostiloja, jotka aiheuttavat erilaisia vaivoja. Olemme testanneet erilaisia valmisteita jo vuosien ajan ja pyrkineet löytämään mahdollisimman toimivia, tehokkaita ja imeytyviä tuotteita. Niin me sitten löysimme Nordic Healthin suihkemuotoiset vitamiinit ja magnesiumit, jotka totesimme todella hyviksi ja toimiviksi. Niistä on tehty myös hyviä tutkimuksia. Ne imeytyvät kehoon ihan eri tavalla kuin perinteiset valmisteet.

Positiivista palautetta

Elina ja Heidi käyttävät useita sarjan suihkeita ja antavat niitä myös pikkupojilleen. He kehuvat niiden kätevyyttä ja hyvää makua. Lapsetkin tykkäävät.

– Otamme itse ja annamme lapsillemme Nordic Health-sarjaan kuuluvia D-vitamiinia, monivitamiinia, magnesiumia ja B12-vitamiinia, Heidi luettelee.

– Itse otan vielä tämän lisäksi viherjauhetuotteita.

Kaksikko ei siis luota varauksettomasti koululääketieteeseen ja sen edustajien viljelemään ikivanhaan hokemaan, että hyvästä ja monipuolisesta kotiruuasta jokainen meistä saa tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet.

– Esimerkiksi kaikissa neuvoloissa ei anneta tarpeeksi informaatiota. Koululääketieteen antama apu on meidän mielestämme aika suppeaa, Heidi sanoo.

Molemmat toteavat painokkaasti, että heidän konseptiinsa kuuluva ravinto- ja lisäravintotieto on vain yksi osa kokonaisuutta. Myös henkisen puolen on oltava kunnossa, jotta arjesta tulee hyvinvoiva. Ruokavalion ja ravintolisien avulla on kuitenkin hyvä lähteä laittamaan oma elämä uuteen kuosiin. Elinan ja Heidin hanke on otettu kiitollisuudella vastaan.

– Palaute on ollut poikkeuksetta positiivista. Olemme näemmä osanneet paketoida tärkeät asiat sellaiseen muotoon, mikä innostaa ihmisiä.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuvat Mika Kanerva

Terveys-Hymy 2-15

Teksti: Hymy
Avainsanat: hyvinvointi, äityis

Kommentit

Oma kommentti