Emäsjauhe pudotti painoa ja atopiakin rauhoittui

Minna HansenMinna Hansen oli kärsinyt jo jonkin aikaa epämääräisistä vatsavaivoista ja selluliitista. Sitten hän sai kuulla happo-emästasapainosta, ja ongelmat alkoivat ratketa.

Kansainvälisen yrityksen asiakastukihenkilönä työskentelevä Minna Hansen, 42, on ollut nykyisissä hommissaan vasta viime syyskuusta lähtien. Kyseessä on äitiysloman sijaisuus. Tätä ennen Minna on työskennellyt logistiikan parissa, mutta hän on ehtinyt moneen muuhunkin.

– Olen ylioppilas ja minulla on hotelli- ja ravintola-alan koulutus, sillä olen opiskellut vastaanottovirkailijaksi. Olin niissä töissä jonkin aikaa muun muassa Irlannissa, ja Englannissa ollessani opiskelin myös matkailua. Nyt ihan viimeksi olen opiskellut refleksologiksi eli kyseessä on koko kehon vyöhyketerapia.

– Parhaillaan opiskelen Terveysopisto Saluksessa työn ohessa ravintoterapeutiksi ja olen varttia vailla valmis. Minulla on jo toiminimi pystyssä ja jonakin päivänä vaihdan varmaan alaa joko kokopäiväiseksi tai ainakin osa-aikaiseksi.

Minna löysi Irlannin-vuosinaan myös elämänkumppanin. Aviossa on oltu kahdeksan vuotta. Mies on keittiöalan ammattilainen ja syntyperältään ruotsalais-tanskalainen. Kotikielenä on englanti.

Miehen sairastelu on kuitenkin tuonut murheita ja niinpä Minnan puoliso onkin tällä hetkellä sairauslomalla.

– Minulla on ollut jo usemman vuoden krooninen stressi, joka on johtunut osittain miehen sairastelusta. Mitään reseptilääkkeitä ei onneksi ole, mutta vatsaongelmia on riittänyt.

– Minulta löydettiin helikobakteeri muutamia vuosia sitten, mutta se saatiin häädetyksi. Muitakin suolisto-ongelmia on riittänyt, sillä on ollut turvotusta, maha on möyrinyt ja ilmaa on kertynyt runsaasti. Minulla on ollut myös atopia ihan pienestä lähtien, mutta mitään ruoka-aineallergioita ei ole löytynyt.

Minna HansenOnneksi Minna on saanut apua omiin ongelmiinsa opiskelujensa kautta. Jossakin vaiheessa ravitsemusterapeutin opintoja vastaan tuli myös happo-emästasapaino eli kehon happamuus, jolloin Minna sai ahaa-elämyksen. Hän huomasi oman ruokavalionsa olevan hyvin happoylijäämäinen: esimerkiksi makeisia, leipää ja juustoa kului aivan liikaa, kun taas kasviksia ja etenkin raakoja kasviksia aivan liian vähän.

– Kurssikaverit suosittelivat pH-balance-nimistä valmistetta, joka vielä tuolloin kulki emäsjauheen  nimellä. Ajattelin kokeilla sitä, vaikka en ole mitenkään kärsinyt ylipainosta. Selluliittia oli kuitenkin päässyt kertymään reisien alueelle, ja sehän on merkki kehon happamuudesta.

– Kun minun tapauksessani mukana kuvioissa olivat vielä stressi, vääränlainen ruokavalio ja sen mukanaan tuoma kehon happamuus, huomasin melko pian emäsjauhekuurin aloittamisen jälkeen, että en enää ollut yhtä uupunut kuin aikaisemmin.

Seuraavaksi Minna havaitsi, että housut alkoivat tuntua vähän suuremmilta ja myös selluliitti oli tasaantunut.

– Tavoitteenani ei ollut painonpudotus vaan kehon emäksöiminen, mutta totta kai laihtuminen oli positiivinen juttu. Myös vatsaoireet vähenivät yhdessä pH-balancen ja ruokavalion uudelleenjärjestelyn kanssa. Lisäksi atopiaoireet hellittivät.

Minna muistelee kokeilleensa pH-balancea ensimmäisen kerran 2008 syksyllä. Hän aloitti ottamalla yhden teelusikallisen emäsjauhetta haaleaan veteen noin tunti ennen aamupalaa, ja hän on jatkanut samalla tahdilla. Hän ottaa emäsjauheensa heti herättyään ja nauttii aamupalan vasta töissä.

– Ruokavalio ei vieläkään ole niin emäksinen kuin pitäisi, joten pH-balancea tarvitaan kaiken aikaa. Totta kai ruokavalioni on kasvisvoittoisempi kuin aikaisemmin, mutta en millään pääse tavoitteeseen eli 80 prosenttiin emäspainotteista ruokaa. Otan myös ravintolisiä kuten D-vitamiinia ja kalaöljyä sekä syksyisin ja talvisin Mivitotalia. Jos on ollut energiaa jotenkin vähän vähemmän, se kyllä antaa lisäpotkua.

– Selluliittiin valmiste on aivan loistava. Selluliitti on aineenvaihdunnallinen ongelma eikä suinkaan mikään iho-ongelma ja jos sitä aikoo hoitaa pelkästään ihonhoitotuotteilla, se ei välttämättä niillä onnistu. Selluliitti vaatii sisäistä hoitoa.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 06-10

Teksti:Vitacom
Avainsanat: emäsjauhe, happo-emästasapaino, ravintolisä, selluliitti, stressi, vatsavaiva

Kommentit

Oma kommentti