Emättimen kuivuutta joka toisella

Taloustutkimuksen saksalaiselle lääke- ja kosmetiikkayritykselle Dr. Wolffille teettämä tutkimus kertoo, että joka viides suomalainen nainen kärsii emättimen limakalvojen kuivuudesta. Jopa puolelle naisista vaiva on tuttu yhdynnän aikana. Vielä yleisempää limakalvojen kuivuus on 60–70-vuotiaiden naisten keskuudessa (58 %) sekä heidän, jotka harrastavat seksiä viikoittain. Saman tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista naisista suosii vaivaan hormonitonta hoitotuotetta, koska hormonipitoisen hoidon sivuvaikutukset ja muutokset kehossa askarruttavat.

Emättimen limakalvojen kuivumisen taustalla voi olla esimerkiksi vaihdevuodet, ehkäisypillerit, imettäminen tai syöpähoidot. Vaivasta seuraavia yleisiä ongelmia ovat esimerkiksi alapään kirvely, kutina ja kipu yhdynnän aikana.

Taloustutkimuksen selvityksen mukaan myös yli puolet suomalaisista naisista suosii kuivien limakalvojen hoitoon hormonitonta paikallista hoitotuotetta. Viidennes (20 %) suomalaisista naisista välttää hormonipitoisia valmisteita kokonaan (esimerkiksi ehkäisyssä, vaihdevuosioireissa ja sairauksien hoidossa) mahdollisten sivuvaikutusten takia. Samoin viidennes (20 %) karttaa hormoneja, koska pelkää niistä seuraavia mahdollisia pitkäaikaisia vaikutuksia.

Teksti:Hymy
Kuvat:Lehtikuva
Avainsanat: emättimen limakalvojen kuivuus

Kommentit

Oma kommentti