Erektiohäiriöt hoituvat lääkkeittä

Erektiohäiriöitä esiintyy yli puolella 40–70-vuotiaista miehistä.

Terveystalo on ottanut käyttöönsä erektiohäiriön hoitomenetelmän, jolla menetetty erektiokyky voidaan palauttaa lääkkeettömästi. Kyseessä on matalaintensiteettinen energiaimpulssihoito, jota Terveystalossa testattiin ensimmäisenä Suomessa viime keväänä. Tulokset olivat rohkaisevat.

– Testatuilla potilailla hoito tehosi parhaiten lievässä ja keskivaikeassa erektiohäiriössä, jossa erektiokyky kohentui 80 prosentilla koehenkilöistä. Hoitoa siedettiin hyvin ja potilaat pitivät sitä helppona ja vaivattomana. Suurin osa potilaista oli erittäin tyytyväisiä, kertoo kirurgian ja urologian erikoislääkäri Mika Raitanen Terveystalosta. Hoidettujen joukossa oli miehiä, jotka eivät enää tarvinneet tablettilääkitystä ja niitä, jotka saattoivat siirtyä pistoslääkityksestä takaisin tabletteihin.

Raitasen mielestä uudelle energiaimpulssihoitomuodolle on kolme selkeää kohderyhmää.

– Miehet, jotka haluavat säilyttää normaalin erektion mahdollisimman pitkään ilman lääkitystä ja ne, joilla tablettilääkkeet eivät sovellu käytettäväksi sivuvaikutusten tai esimerkiksi samanaikaisen nitraattilääkityksen vuoksi. Kolmas ryhmä on miehet, joilla tablettilääkityksen teho ei riitä, mutta jotka eivät halua siirtyä vielä pistoslääkitykseen.

Teksti: Hymy
Avainsanat: erektiohäiriö

Kommentit

Oma kommentti