”Golfia ei koskaan opi kokonaan”

Teemu BakkerSuomalais-hollantilainen golfin suurlupaus Teemu Bakker on niin innostunut lajistaan, että luulisi hänen syntyneenkin golfmaila kourassaan. – Golf on kiehtova peli, jota ei koskaan täysin opi, Teemu naureskelee.

Vaikka Teemu Bakker on vasta 16-vuotias, mittaa hänelle on kertynyt jo kunnioitettavat 194 senttiä. Teemun isän Karin suku on lähtöisin Hollannista, mikä selittää perheen ei-härmäläisen sukunimen. Sekä Kari Bakkerilla että hänen lapsillaan on Suomen ja Hollannin kaksoiskansalaisuus. Teemu pelasi aiemmin Suomen maajoukkueessa, mutta viime kesänä hän siirtyi Hollannin väreihin.

– Olot Hollannissa ovat aivan loistavat, Teemu kertoo. – Pelaajia tuetaan kaikin mahdollisin tavoin ja kisoja on runsaasti.

Teemun isä Kari Bakker toimii poikansa valmentajana ja kertoo, että mahdollisuus nousta kansainväliselle huipulle on huomattavasti helpompi Hollannin kuin Suomen kautta. Niinpä Teemu opiskelee koko ajan hollantia, jotta homma ei ainakaan jäisi kielitaidosta kiinni. Onneksi kaikki valmentajat kuitenkin puhuvat englantia, jos tiukka paikka tulee.

Kesäisin isän ja pojan tiet eroavat, sillä Kari Bakker opettaa golfia Suomessa ja Teemu kilpailee pääosin Hollannissa. Koska lento puukenkämaahan ei kestä kuin pari tuntia, isä on kuitenkin usein poikansa tukena tämän kilpaillessa.

Bakkerit ovat kansainvälistä väkeä, sillä he ovat asuneet Espanjan aurinkorannikolla jo monen vuoden ajan. Harjoitteluolot ovat tietysti aivan toista kuin lumisessa, sateisessa ja kuraisessa Suomessa. Teemu käy koulua Otavan opiston nettilukiossa.

– Olen pelannut golfia jo kolmevuotiaasta asti, joten minulla on jo nyt 14 pelivuotta takanani, Teemu toteaa. – Isäni ja valmentajani Kari työskenteli aikoinaan Kymen golfissa opettajana ja perheemme asui klubitalon yläkerrassa. Kun olin ensimmäisen kerran kokeillut golfia, minua ei enää saanut pois kentältä. Halusin harjoitella koko ajan enemmän ja enemmän, sillä tajusin, että tämä olisi laji, jossa voisin menestyä. Joka kerta kun saan mailan käsiini, olo muuttuu kotoisaksi.

– Nykyään pelaan kilpailukauden aikana 30-35 kilpailua. Kausi alkaa maaliskuun puolivälissä ja päättyy lokakuun lopussa. Joitakin kisoja on myös Espanjassa kilpailukauden ulkopuolella talviaikaan. Talvisin minulle kertyy noin 25 lajiharjoitustuntia viikossa, jonka lisäksi fyysistä harjoittelua on viikkotasolla noin 15 tuntia. Siihen kuuluvat lenkki, sähly, voimaharjoittelu, venyttely, pilates ja kehonhallinta.

Teemu Bakker mielestä sopivien ravintolisien avulla tuloksia voidaan parantaa. Hän on löytänyt avukseen toisen innokkaan golfarin, niin ikään Espanjan Aurinkorannikolla talviaan viettävän tohtori Matti Tolosen kehittämän Sport-Carnosinin.

– Kun otan aamulla ennen kilpailukierrosta karnosiinia, jaksan keskittyä paremmin yksittäisiin suorituksiin päivän aikana, Teemu kertoo. – Joudun matkustamaan paljon eikä aina ole mahdollista syödä säännöllisesti eikä ruoka välttämättä ole tuolloin ravitsevaa. Silloin Sport-Carnosinin nauttiminen aamulla ja hieman ennen urheilusuoritusta auttaa pysymään virkeämpänä päivän aikana.

-Talvikausi sujui minulta hyvin ja lähdin uuteen kilpailukauteen luottavaisin mielin, Teemu kertoo.

-Kilpailuja on paljon ja alkaneella kaudella kaikkein tärkeimpinä pidän kansainvälisiä kilpailuja. Pitkäaikainen harjoittelu ja pelaaminen yhdistettynä hyvin hoidettuun fyysiseen harjoitteluun antaa uskoa vuosi vuodelta parempaan kehittymiseen. Uskon ja luotan, että nämä seikat kantavat hedelmää, kun sen aika tulee.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Antti Pekkarinen

Terveys-Hymy 5-2008

Teksti:Bio-Vita
Avainsanat: golf, karnosiini, keskittyminen, kunnon kohennus, ravintolisät

Kommentit

Teemu Bakker, 17, edustaa nykyään Hollantia ja menestyy hyvin kovissa golfkilpailuissa. Toukokuussa hänen joukkueensa, jossa pelasi myös hänen sisarensa Krista, voitti alle 21-vuotiaiden Hollannin mestaruuden. Kesäkuussa Teemu voitti kotiseuransa Lochemse Golf – en Countryclub De Graafschap mestaruuden. 28.6. 2008 Teemu voitti alle 21-vuotiaiden tourin osakilpailun Het Rijk Van Nunspeetin kentällä. 20.7. tuli jo toinen perättäinen Van Lanschot Tourin voitto.
Lisätietoa Teemun menestyksestä tässä linkissä:
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tiedotteet/300608_01.html

Oma kommentti