Havupuujuoma teki sen taas: Jalkakrampit loppuivat, selkäsärkykin hellitti

Mainos

Kaikki alkoi siitä, kun Aulikki Nevanpää löysi sattumalta eräästä varastosta vajaan laatikollisen Havupuu-uutejuomaa. Se osoittautui todelliseksi onnenpotkuksi.

Aulikki Nevanpää asuu paikkakunnalla, jonka nimi saa useimmat meistä raapimaan päätään. Missä on Honkakoski?
– Se sijaitsee Porin ja Kankaanpään puolivälissä, hän kertoo.
Jos ihan tarkkoja ollaan, Honkakosken kylä kuuluu Pomarkun kuntaan. Satakunnan maisemissa siis liikutaan.
Aulikki on reilu kuusikymppinen eläkeläinen, joka jäi työelämästä pois muutama vuosi sitten. Hänen viimeinen tittelinsä oli koulunkäyntiohjaaja/toimistotyöntekijä. Koulutukseltaan Aulikki on merkonomi.
Aulikki on välttynyt suuremmilta terveysmurheilta, esimerkiksi reseptilääkkeitä hän ei tarvitse ollenkaan. Ainoa lääkärissä käynnin syy on viiden vuoden välein uusittava kuorma-auton ajokortti.
– Ei mitään vakavaa. Tukielinleikkauksissa olen ollut, mutta ne ovat olleet lähinnä terveyttä edistäviä. Olen oikein tyytyväinen, että olen yhä pystynyt harjoittamaan liikuntaa.
Vakavia terveysongelmia ei ole ollut, mutta kokonaan ilman särkyjä ei ole selvitty.
Aulikki teki raivaussahan kanssa maiseman siistimistöitä, kun hän kipeytti selkänsä. Oli pakko siirtyä sen jälkeen siivoushommiin.

Säryt katosivat

Sitten sattumalta kuvioihin ilmaantui eräästä varastosta löytynyt laatikko Karin Havupuu-uutejuomaa. Siitä on nyt aikaa hieman yli vuosi.
– Aloin juoda sitä pullollisen päivässä ennen kuin tuote vanhenee. Ei kulunut kuin pari viikkoa, niin selkäkivut olivat kadonneet.
Sitten laatikko tyhjeni ja seurasi juomatauko. Ja kas, selkäsäryt palasivat takaisin.
– Kyse oli oikein rasittavista selkäkivuista. Yöunetkin siinä menivät särkyjen takia. Niinpä ostin uuden laatikon ja jatkoin juomista – ja niin säryt katosivat jonkin ajan kuluttua. Sitten tietysti taas unohdin ottaa juomaa, kun säryt loppuivat, ja kun ne tulivat takaisin, oli taas ruvettava käyttämään Karin Havupuu-uutejuomaa. Se on nyt siis kolmeen kertaan kokeiltu. Nykyään otan sitä niin, että pullo kestää kaksi päivää.
Selkäsäryn lisäksi myös suonenvedot kiusasivat.
– Ne olivat ihan kamalia. Ilman suolapurkkia en lähtenyt reissuun. Se piti olla aina saatavilla. Villasukkien kanssa piti yrittää nukkumista, hän muistelee.
Yli vuoteen Aulikki ei kuitenkaan ole enää suolapurkkia tarvinnut. Erityisesti reisissä kovaa kipua tuottaneet suonenvedot katosivat samoihin aikoihin kuin selkäsärytkin. Aulikki laskee Karin Havupuu-uutejuoman ansioksi molemmat.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Mika Lahtonen
Avainsanat: Karin havupuu-uutejuoma, Aulikki Nevanpää

Kommentit

Oma kommentti