Havupuujuoma vei psorin

Mainos

Sari Sirpola oli hiukan yli kolmekymppinen, kun hänen isänsä kuoli. Se oli niin kova paikka, että tytär sairastui pahaan psoriasikseen.

Porilainen Sari Sirpola, 46, opiskelee tällä hetkellä lähihoitajaksi ja viisastelee, että tavoitteena on valmistua ennen kuin täyttää viisikymmentä. Hanke toteutunee, sillä lähihoitajan koulutus kestää kolme vuotta. Tätä ennen Sari on tehnyt sijaisuuksia muun muassa kehitysvammaisten parissa ja onpa hän jossakin vaiheessa vaikuttanut myös kaupungin puistotoimiston töissä, toimenkuvana puistojen siivous.
Sari asustaa kahdestaan yhdeksänvuotiaan Topi-koiransa kanssa. Topi on hienosti sanottuna monirotuinen.
– Se jäi äidiltä minulle perinnöksi. Se on pieni ja karvainen, Sari kuvailee lemmikkiään.
Sanavalmis Sari toteaa neljänkymmenenkuuden vuoden iästään lyhyesti, että on se aika hitsin paljon. Nykyaikana se ei kuitenkaan ole vielä ikä eikä mikään. Sari on saanut olla terveenä, ainoa ikävä ja vakava sairaus on ollut vuonna 2006 puhjennut psoriasis. Samoihin aikoihin Sarin isä kuoli, joten tällä ikävällä tapahtumalla on varmasti oma osuutensa puhjenneeseen psoriin.
– Aikaisemmin siitä oli vain ihan pieniä merkkejä, mutta nyt se muuttui tosi pahaksi. Eniten psoria oli jaloissa ja kyljissä, sitä oli päänahassakin ja se näytti ihan hilseeltä, kun minulla on mustat hiukset. Joka paikassa sitä oli, mutta ei ihan kasvoissa.
– Se oli tosi tuskallista. Verta tuli, kun kävin lämpimässä suihkussa ja kun tuli raavittua pahimpia kutinoita pois. En saanut kunnolla nukuttuakaan, kun nahka repeili kylkeä kääntäessä.
Sari kävi tietysti vaivansa takia lääkärissä, mutta sieltä ei apua tullut. Lääkärin määräämistä rasvoista ja voiteista ei ollut apua. Sitten muuan lähisukulainen antoi Sarille kullanarvoisen vinkin.
– Hän kysyi, olinko koskaan kuullut Karin Havupuu -uutejuomasta. Asia oli minulle täysin uusi ja outo. En ollut ikinä kuullutkaan koko tuotteesta. Hän yllytti minua kokeilemaan. Tästä on nyt aikaa ainakin kymmenen vuotta.

”Osti koko laatikon”

Sukulaisnainen osti Sarille kokonaisen laatikon Karin Havupuu -uutejuomaa ja Sari alkoi testata, toimisiko se. Ja sehän toimi.
– Rupesin juomaan sitä pullon päivässä, puolet aamulla ja toinen puoli illalla. En ehtinyt juoda laatikkoa loppuun, kun jo alkoi tapahtua. Psoriasis rupesi häviämään. Ei siinä mennyt varmaan täyttä kuukauttakaan. Lääkäriin ei enää ollut asiaa.
Kun Sarin psori näytti kadonneen tyystin, hän lakkasi juomasta Karin Havupuu -uutejuomaa. Yhtenä syynä oli huonontunut rahatilanne.
– Psori pysyi vuosikausia poissa, kunnes se alkoi taas tulla takaisin. Jostain ihme syystä en ruvennut uudestaan käyttämään juomaa ja menin lääkärin vastaanotolle. Olen käynyt ihotautipolilla ja syönyt sytostaatteja. En tajua itsekään, miksi tein niin, mutta nyt haluan päästä myrkyistä eroon. Sytostaatit käyvät maksan päälle ja sitä paitsi ne ovat lakanneet tehoamasta. Olen taas ruvennut juomaan Karin Havupuu -uutejuomaa. Sitä on jo jääkaapissa.
– Sitä paitsi tykkään siitä ihan hirveästi! Se on mielestäni tosi hyvänmakuista. Se on maailman paras krapulajuoma! Mikään ei auta yhtä hyvin krapulaan! Olen kauheasti yrittänyt kehua sitä lähipiirilleni ja porukka vain ihmettelee, kun jaksan kehua sen makua. Kaikki eivät siitä nimittäin tykkää. Kylmänä se on parasta ja se on myös erinomainen janojuoma. Suosittelen!

 

Vuoden luontaiselintarvike kahteen kertaan

Karin Havupuu -uutejuomaa on valmistettu Siikaisissa jo yli 40 vuotta sen kehittäjän Kari Herttuan johdolla. Herttua kuuluu vanhaan pohjalaiseen sukuun, jossa on säilynyt kiinnostus ikivanhoihin luontaisiin parannuskeinoihin. Hän keräsi jo 1960-luvulla talteen vielä silloin muistissa olleen taidon ja tiedon, joihin perustuen hän kehitti menetelmän kansanperinteessä käytetyn havupuu-uutejuoman teolliseen valmistukseen.
Siinä käytetään nuoren männyn kuorta ja nilaa sekä puhdasta lähdevettä. Uuttaminen toteutetaan ikivanhaan kansantietoon perustuen, joskin siinä on otettu huomioon myös Turun yliopistossa tehtyjen tutkimusten tuoma lisätieto. Juoma muistuttaa väriltään punaviiniä, ja se sisältää runsaasti antioksidantteja, flavonoideja ja fenoliyhdisteitä. Se on havaittu antioksidanttiominaisuuksiltaan puolitoista kertaa tehokkaammaksi kuin vastaava määrä ranskalaista rannikkomäntyä, 10 kertaa tehokkaammaksi kuin annos vihreää teetä ja peräti 50 kertaa tehokkaammaksi kuin C-vitamiini. Havupuu-uutejuoman ystävät pitävät sitä erittäin tehokkaana elimistön elvyttäjänä, kun puolustusmekanismi syystä tai toisesta on pettänyt. Tarkempia tietoja valmisteesta on www.ravintorengas.fi -nettisivuilla.
Suomen Terveyskauppiaiden liitto on valinnut Karin Havupuu -uutejuoman vuoden Luontaiselintarvikkeeksi peräti kahdesti, vuosina 2003 ja 2010. Vastaavaa tunnustusta ei ole saanut mikään toinen valmiste.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Juha Sinisalo
Avainsanat: psoriasis, Karin havupuu-uutejuoma, Sari Sirpola

Kommentit

Oma kommentti