Heidi on elimistön puhdistus- ja painonhallintakuurilla jo kolmatta kertaa

Heidi VilkmanHämeenlinnan kupeessa Turengissa asuva Heidi Vilkman, 38, on ammatiltaan lasten päivähoitaja ja töissä kunnan palveluksessa. Hänen ryhmässään on kirkassilmiä tällä hetkellä 15, ja ikähaitari on yhdestä vuodesta viiteen. Iloinen kiljunta jatkuu vielä kotonakin, sillä Heidillä ja hänen metallialalla työskentelevällä aviomiehellään on neljä lasta, kolme poikaa ja tyttö.

– Vanhin on 15-vuotias poika, seuraava on 13-vuotias tyttö, seuraava on 12-vuotias poika ja nuorimmainen on nelivuotias poika, alun perin Nousiaisista kotoisin oleva Heidi kertoo.

Koska Heidi on vasta alle nelikymppinen, hänellä ei ole ollut suurempia terveysongelmia. Mitään vakituista lääkitystä ei ole. Hän kuitenkin haluaa huolehtia terveydestään ja virkeydestään, ja niinpä hän muutama vuosi sitten tarttui työkaveriensa heittämään vinkkiin. He suosittelivat Harmonian MethodDraine-puhdistuskuuria.

– Minulla on parastaikaakin se menossa, Heidi nauraa. – Ja sain mukaan nyt myös miehenikin. Hän ei ole vielä antanut sen kummempia kommentteja, mutta hän on jo toista viikkoa ”vedellyt pillereitä naamaansa”. Itselläni on ihan sama tahti. Aion kannustaa häntä syömään myös Slim-kuurin heti perään, mutta itse en varmaankaan tällä kerralla ota sitä.

– Tämä on nyt jo kolmas kerta, kun olen tällä kuurilla. Ekalla kerralla kokeilin juotavaa versiota, jonka seurauksena tuli virkeä ja energinen olo. Myös iho puhdistui ja oli kuurin jäljiltä oikein pehmeä.

Sitten seurasi muutaman vuoden tauko eikä Heidi muistanut koko kuurin olemassaoloa, mutta viime syksynä hän aloitti sen uudestaan. Nyt hän otti mukaan nestekuurin jälkeen myös Slim-osion lähinnä painonhallinnan takia.

– Rupesin jo juhannuksesta lisäämään liikuntaa ja tarkoituksenani oli pudottaa painoa. Syksyllä otin sitten sekä Detoxin että Slimin ja olin koko juttuun hyvin tyytyväinen, sillä lokakuuhun mennessä paino oli pudonnut kahdeksan kiloa.

– Tiedossa oli etelänmatka, ja halusin laihtua ja kiinteytyä siihen mennessä. Viime syksyn kuurin aikana muutin myös ruokavaliotani jonkin verran, sillä vähensin rasvaisia ruokia ja lisäsin vihannesten ja kasvisten osuutta.

Ei voi kuin nostaa hattua Heidille, sillä ihan joka nainen ei jaksa eikä pysty vastaavaan suoritukseen. Viisitoista lasta töissä ja neljä kotona on aika paljon, mutta hän ei itsekään tiedä, mistä energiansa ammentaa. Heidi nauraa vain iloisesti ja sanoo, että hän on tällainen luonteeltaan.

– Keväällä vuosilomapäivänä tuli siivottua, puunattua ja pestyä ikkunoita, kun arkena ei jaksa eikä ehdi, hän toteaa.

– Olen ehtinyt tämän lisäksi myös harrastaa, sillä kävin viime talven rivitanssissa, mistä tykkäsin kovasti. Pääsin sen avulla vähän tuulettamaan itseäni ja irtautumaan rutiiniympyröistä. Lasten harrastuksien kuskaamisten lomassa käyn myös lenkillä ja tykkään käsillä näpräämisestä kuten askarteluista ja käsitöistä.

Heidillä on myös terveisiä kaikille niille, jotka suunnittelevat ensimmäistä kertaa MethodDraine-kuurille ryhtymistä.

– Tabletti on paljon huolettomampi kuin nestemäinen, mutta sen kanssa on oltava tarkkana, että tulee päivän mittaan juotua tarpeeksi. Juoman kanssa niitä ongelmia ei tule yhtä helposti. Itse lantrasin aamulla koko päivän annoksen kolmeen puolen litran pulloon, jotka join päivän aikana. Tyhjennettyäni ne täytin ne vedellä, jotka niin ikään join päivän mittaan.

– Tablettien kanssa joutuu miettimään, onko päivän aikana tullut nautittua vettä riittävästi. Tabletti on kuitenkin myös sikäli mukavampi, ettei siitä seuraa minkäänlaisia makujuttuja. Jotkut karsastavat juoman makua.

Kumpikaan MethodDraine-kuurin osioista ei ole saanut Heidiä juoksemaan tavallista reippaammin vessassa. Sitäkin jotkut pelkäävät, mutta Heidi vakuuttaa, että nämä pelot ovat turhia. Alussa jätökset ovat usein tavallista pahemman hajuisia, kun kaikki kuonat poistuvat elimistöstä, mutta se on tilapäistä.

– Olo kuurin jälkeen on hirmu energinen. Iho puhdistuu ihan oikeasti ja muuttuu tosi pehmeäksi. Joillakin kasvojen iho saattaa kukkia alkuvaiheessa ja ”liat” tulevat kasvoista läpi, kun kuona-aineet poistuvat elimistöstä, mutta minulla ei ole ollut tällaisia kokemuksia. Ehkä en sitten ole ollut niin likainen! Mutta esimerkiksi käsivarret ovat kuurin jäljiltä suorastaan samettiset.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Miguel Vera

Terveys-Hymy 06-10

Teksti:Harmonia
Avainsanat: päästö, painonhallinta, puhdistuskuuri

Kommentit

Oma kommentti