Heimo on varma: Havupuujuoma hävitti psorin

Mainos

Kun Heimo Rissasen psoriasis oli pahimmillaan, kämmenet halkeilivat vereslihalle ja psoria oli myös jalkapohjissa. Nykyään tilanne on toinen.
– Jos nyt olisi yhtä hyvä iho naamassa kuin on käsissä, niin olisin kaunis mies, hän velmuilee.

Heimo Rissanen, 67, on ollut jo kymmenkunta vuotta Norjan kansalainen, mutta alun perin hän on kotoisin Pohjois-Karjalan Juuasta. Heimo lähti niin monen tuon ajan suomalaisen tavoin hakemaan leveämpää leipää länsinaapurista. Elettiin vuotta 1969.
– Lähdin Ruotsiin hitsariksi ja päädyin lopulta Norjaan öljylauttoja rakentamaan. Olen ollut sekä hitsarina että putkiasentajana, mutta nyt olen jo parikymmentä viime vuotta ajellut tilausajoja bussilla. On käyty Espanjassa saakka, mutta Norjassakin riittää kuskattavaa, on paljon esimerkiksi kouluajoja.
– Hitsarin hommia en enää tee kuin silloin tällöin omassa pajassa.
Hitsari-sana on kuitenkin jäänyt elämään, sillä hänen sähköpostinsa alkaa sanalla sveiser, joka norjaksi tarkoittaa juuri hitsaria.
Heimo asustaa vaimonsa kanssa Etelä-Norjassa Moss-nimisellä paikkakunnalla, joka sijaitsee 60 kilometriä Oslosta Göteborgin suuntaan.
– Suomessa käyn silloin tällöin, lähinnä hakemassa Siikaisista Karin Havupuu-uutejuomaa. Ja on mulla Suomessa siskoja ja veljiäkin.
Näin päästäänkin sitten vähitellen päivän teemaan.

Psori ja diabetes samoihin aikoihin

Heimo kertoo olevansa hyvässä iskussa, vaikka häneen iskivät kymmenkunta vuotta sitten sekä kakkostyypin diabetes että psoriasis.
– Diabetes pysyy kurissa tablettien ja insuliinipistosten avulla. Psoriin mulla oli kaikenlaisia kortisoni- ja muita rasvoja, mutta ei niistä ollut mihinkään. Sitä oli kaikkein pahiten jalkapohjissa ja käsissä. Kämmenet halkeilivat vereslihalle ja niistä vuoti verta.
Sitten Heimo kuuli Karin Havupuu-uutejuomasta veljeltään ja päätti kokeilla, josko siitä olisi apua psoriasikseen. Siitä on nyt neljä viisi vuotta aikaa.
– Velipoika sitä suositteli ja niin minä Suomessa käydessäni ostin pari laatikkoa. En alkuun ajatellut siitä sen paremmin, meinasin vaan, että juodaan nyt nuo laatikot tyhjiksi ja katsotaan sitten, onko ollut mitä apua. Otin joka aamu tyhjään vatsaan pari kolme desiä ja olen jatkanut samaa tahtia tähän päivään asti.
Ihan heti ei tapahtunut yhtään mitään. Kului peräti neljä viisi kuukautta, ennen kuin psori alkoi hellittää käsistä. Hän kertoi juomasta ja sen vaikutuksista lääkärillekin, mutta valkotakki ei ottanut sen kummempaa kantaa, totesi vaan, että jatka sitten sen juomista.
– Nyt on niin hyvä iho käsissä, että jos sama olisi naamassa, niin olisin kaunis mies, hän viisastelee.
– Psoria on vieläkin hiukan jalkapohjassa, mutta sekin on kuivumaan päin, ei se enää ole mitään kunnon psoria, mies toteaa.
Heimo ei keksi tilanteen kohentumiseen mitään muuta selitystä kuin Karin Havupuu-uutejuoman. Salvoja ja voiteita hän ei ole enää psoriinsa sivellyt pariin kolmeen vuoteen. Ei ole ollut tarvetta.
Valokuvia Heimon psorin pahimmista vaiheista ei ikävä kyllä ole olemassa.
– Lääkäri otti kuvia joskus vuosia sitten, mutta ne jäivät hänelle. Nyt hän on jo eläkkeellä eikä hänellä ole enää vastaanottoa.

Kalamiehestä maahantuojaksi

Heimo on innokas kalamies ja hänellä on oma vene Oslon vuonossa. Se on muuten nykyään talvisinkin auki, Heimon muistaman mukaan vuono on viimeksi jäätynyt lähes parikymmentä vuotta sitten.
– Talvella tulee turskaa ja kesällä makrillia. Suurin saamani kala oli 15-kiloinen turska, mutta ei siitäkään ole valokuvaa. Kolmelle perheelle siitä riitti ruokaa. Oli sillä iso pää ja suu.
Koska Heimo sai hyvät omakohtaiset kokemukset Karin Havupuu-uutejuomasta, hän ryhtyi sen maahantuojaksi. Hän kertoo käyneensä Siikaisissa monet kerrat hakemassa viininpunaista nestettä.
– Kyllä sillä on täällä kysyntää ja on vähän muuallakin. Olen lähettänyt juomaa Marokkoon asti!

 

Ei ole lääke eikä paranna sairauksia

Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu Siikaisissa jo yli 40 vuotta sen kehittäjän Kari Herttuan johdolla. Herttua kuuluu vanhaan pohjalaiseen sukuun, jossa on säilynyt kiinnostus ikivanhoihin luontaisiin parannuskeinoihin. Hän keräsi jo 1960-luvulla talteen vielä silloin muistissa olleen taidon ja tiedon, joihin perustuen hän kehitti menetelmän kansanperinteessä käytetyn havupuu-uutejuoman teolliseen valmistukseen.
Siinä käytetään nuoren männyn luomukuorta ja luomunilaa sekä puhdasta lähdevettä. Uuttaminen toteutetaan ikivanhaan kansantietoon perustuen, joskin siinä on otettu huomioon myös Turun yliopistossa tehtyjen tutkimusten tuoma lisätieto. Juoma muistuttaa väriltään punaviiniä ja se sisältää runsaasti antioksidantteja, flavonoideja ja fenoliyhdisteitä. Karin Havupuu-uutejuoman ystävät pitävät sitä erittäin tehokkaana elimistön elvyttäjänä, kun puolustusmekanismi syystä tai toisesta on pettänyt. Tarkempia tietoja valmisteesta on www.ravintorengas.fi –nettisivuilla.
Kari Herttua toteaa juoman olevan luonnonmukainen, nestemäinen ja hyvin kivennäis- ja hivenainepitoinen, runsaasti terveellisiä flavonoideja sisältävä ravintolisä.
– Se ei ole lääke, se ei paranna sairauksia eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan minkäänlaista lääkitystä. Kyse ei ole edes tukihoidosta vaan ihan puhtaasti ravinnosta. Jos Karin Havupuu-uutejuomaa juo, elimistö itse pitää huolen lopusta. Elimistö pyrkii 24 tuntia vuorokaudessa pitämään paikat kunnossa ja jopa korjaamaan niitä. Olen alusta alkaen lähtenyt siitä, etten pelaa sairauksien kanssa. Olen johdonmukaisesti sanonut kaikkialla, että Karin Havupuu-uutejuoman avulla voidaan korjata ravinnosta johtuvia puutostiloja.

Teksti:Reijo Ikävalko
Avainsanat: Heimo Rissanen, havupuujuoma

Kommentit

Oma kommentti