Himotanssijan polvesta tuli ”hitsin hyvä”!

Irmeli ja Jaakko Korpi-AnttilaKirkkonummelainen Irmeli Korpi-Anttila on miehensä Jaakon kanssa todellinen himotanssija. Niinpä suru olikin suuri, kun oikea polvi alkoi vihoitella.

Hammaslääkäri Irmeli Korpi-Anttila, 61, on pitänyt yksityisvastaanottoa koko ikänsä. Hän ottaa potilaita vastaan Kirkkonummella omakotitalonsa alakerrassa. Irmeli on naimisissa eläkkeellä olevan insinöörieversti (evp) Jaakko Korpi-Anttilan, 66, kanssa, ja heillä on kolme lasta, kaksi poikaa ja tytär.

Irmeli ja Jaakko ovat intohimoisia tanssijoita, joilta sujuvat niin lattarit kuin argentiinalainen tangokin. Irmeli on pitänyt 15 vuotta tanssipäiväkirjaa, ja sen mukaan pariskunta kävi viime vuonnakin toistasataa kertaa tanssimassa. Jaakko, tanssibloginimimerkki Kaminiitto, ei kuulemma edes suostu lähtemään sellaiselle lomalle, missä ei voi tanssia.

Irmeli on pottuillutta polvea lukuun ottamatta ollut täysin terve eikä hänellä ole mitään lääkitystä. Nuorempana hänellä oli munuaisvaivoja, mutta ne menivät onneksi ohi. Umpisuoli kuitenkin on operoitu.

– Käyn myös tyttäreni vetämillä aerobictunneilla ja erään tunnin jälkeen hän menoani katseltuaan totesi, että hänellä olisi minua varten tiedossa hyvä luontaistuotevalmiste. En ole ikinä syönyt mitään vapaakauppapillereitä ja olen aina ollut samaa mieltä koululääketieteen kanssa siitä, että kaikenlainen pillerien syönti on ihan turhaa, hän naurahtaa.

Irmelin polvi alkoi oireilla jo parikymmentä vuotta sitten, mutta silloin hän sai sen kuntoon jumppaamalla. Nyttemmin vaivojen syynä lienevät kulumaviat.

– Oikea polvi on etenkin tanssia harrastavalle naiselle tärkeä paikka, Irmeli kertoo. – Monissa tanssijutuissa nainen tekee käännökset nimenomaan oikean polven ympäri, jolloin se rasittuu selvästi vasenta enemmän. Koska olemme jo 15 vuotta tanssineet aktiivisesti, oikea jalkani on kasvanut pikkuisen suuremmaksi kuin vasen. Aina kun sovitan kenkiä, täytyy ihan ekaksi kokeilla oikeaan jalkaan.

Irmeli ei ole polvivaivansa kanssa käynyt lääkärillä, muta hierojalleen hän tuli siitä maininneeksi. Hieroja teki parhaansa, mutta manipulaatio ei auttanut. Jalka ei kiusannut Irmeliä niinkään tanssiessa tai aerobicissa, jota hän myös harrastaa aktiivisesti, vaan vasta illalla tai seuraavana päivänä.

– Se rassasi eniten iltaisin, kun istahdin lempituoliini ja rupesin lukemaan lehteä. Kipu tuntui eniten lepoasennossa. Nukkumaan mennessä piti asettautua peiton alle aika tarkasti, ettei peitto painanut polvea tai ettei toinen jalka ollut polven päällä.

– Tämän vuoden alussa polvi sitten äityi niin kipeäksi, että pelästyin tosissani ja pelkäsin, että nyt tanssimiset taitavat jäädä, mikä olisi merkinnyt lähinnä maailmanloppua. Juuri tuolloin tyttäreni Janitta kertoi NutriLenk-nimisestä valmisteesta ja yllytti kokeilemaan sitä. Pistin tietysti aluksi hanttiin, mutta ajattelin sitten, ettei siitä voi haittaakaan olla.

– Hän sanoi, että tuotetta pitää ottaa kaksi tablettia kolme kertaa päivässä eikä tuloksia saanut odottaa heti. Rupesin hänen yllytyksestään pitämään polvipäiväkirjaa, ja kun aloitin 19.1., olin kirjoittanut että ”oikea polvi kipeä, niskat ja hartiat sekä vasen olkapää ihan jumissa”. Kun olin syönyt NutriLenkiä vajaan kuukauden, lopetin päiväkirjan pitämisen, koska polvi oli muuttunut täysin oireettomaksi. ”Eka ilta, jolloin polvi ei tunnu”, kirjoitin 17.2. Sen jälkeen olen vain seuraillut tätä hommaa ja jatkanut edelleen samalla annostuksella.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 4-09

Teksti:Mezina
Avainsanat: kipu, ravintolisä, särky, polvivaiva, polvi

Kommentit

Oma kommentti