Hyvä, paha aurinko

Niin kaunis kuin ruskettunut iho onkin, aurinko on ihon pahin vihollinen. Jopa 80 prosenttia ihon vanhenemisesta aiheutuu auringon aiheuttamista vaurioista.


Pahin seuraus liiallisesta auringonsäteilystä on ihon keratisoituminen, joka voi johtaa aurinkokeratoosiin eli ihosyövän esiasteeseen – ja se taas voi aiheuttaa vuosien saatossa jopa okasolusyövän.

Aurinkokeratoosi on yleinen ihomuutos keski-ikäisillä ja vanhemmilla ihmisillä sekä myös nuorilla, jotka ovat altistuneet huomattavan paljon auringonvalolle ilman kunnon suojausta. Sitä pidetään yleisesti ihosyövän esiasteena, koska siitä saattaa joissakin tapauksissa vuosien kuluessa kehittyä okasolusyöpä. Aurinkokeratoosi ilmaantuu tavallisesti kasvoihin, korvalehtiin, käden selkämyksiin tai huuliin eli juuri niihin paikkoihin, jotka ovat eniten alttiina auringolle.

Lisääntynyt auringonotto on johtanut aurinkokeratoosin yleistymiseen myös Pohjoismaissa. Suomessa arvioidaan olevan jo yli 200 000 aurinkokeratoositapausta, joita kaikkein yleisimmin esiintyy yli 40-vuotiailla. Aurinkokeratoosi on punertava tai rusehtava, hitaasti suureneva ja toisinaan hilseilevä, laikkumainen, kova ja paksuuntunut ihomuutos, johon kortisonivoiteet eivät enää tepsi. Usein se aiheuttaa myös lievää kutinaa ja kirvelyn tunnetta.

Tanskalainen tuote

Ongelmaan on nyt ratkaisuna aivan uudenlainen A-vitamiinivoide BM OptiRetin, joka jälleenrakentaa tehokkaasti ihon kollageeniverkkoa sisältäpäin ja parantaa näin ihon kimmoisuutta.

Tanskassa toimivan, Pohjoismaiden suurimman laserklinikan johtava lääkäri Uffe Gjede on omissa tutkimuksissaan seurannut yli sataa potilasta ja havainnut, että BM OptiRetin vaikutti korjaavasti auringon vaurioittamaan ihoon. Hän totesi valmisteen poistavan aurinkokeratoosin peräti 80-prosenttisesti ja samalla hän huomasi sen toimivan ennaltaehkäisevästi, niin ikään 80-prosenttisesti.

BM OptiRetin sisältää patentoidun yhdistelmän A-vitamiinin kahta esteriä, asetaattia sekä palmitaattia. Sen voidepohjana on oliiviöljystä valmistettu squalane-voidepohja, jonka avulla esterit pääsevät ihon ohuen pintakerroksen läpi dermikseen, jossa ne muuttuvat retinoliksi. Retinolin hyvät vaikutukset ihoon tunnetaan laajalti, mutta ne on nyt ensimmäistä kertaa käytetyn uuden teknologian avulla mahdollista saada käyttöön ilman haittavaikutuksia.

Apua ikääntyneelle iholle

Valmiste stimuloi kollegeenisynteesiä sekä rakentaa uudelleen ihon kollageeniverkkoa.

Parhaan ja dramaattisimman hyödyn BM OptiRetinista saakin ikääntynyt, auringon vaurioittama iho, sillä pitkäaikaisen aurinkoaltistuksen seurauksena ihon kollegeeniverkko löystyy ja ajan mittaan se vaikuttaa ihon kuntoon. Kollegeeniverkko löystyy myös tupakoinnin ja ikääntymisen myötä.

Voiteen vaikutus ihoon näkyy ultraäänimittauksissa jo viiden päivän kuluttua. Se sopii kaikille ihotyypeille joko päivä- tai yövoiteeksi ja imeytyy ihoon nopeasti, ja sopii erinomaisesti myös meikin alle.

Ensimmäiset kaksi viikkoa voidetta suositellaan käytettäväksi vain joka toinen päivä, sillä joidenkin ihotyyppien on saatava aikaa sopeutua voiteen A-vitamiineihin. Jatkossa voidetta käytetään kerran päivässä joko aamuin tai illoin. BM OptiRetinin on havaittu myös paitsi ennaltaehkäisevän ryppyjä myös tasoittavan näkyvästi jo olemassa olevia juonteita.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Miguel Vera

Terveys-Hymy 11-12

Teksti: Hymy
Avainsanat: auringonsäteily, aurinko, aurinkokeratoosi, iho, ihosyöpä

Kommentit

Oma kommentti