Ideaparkin pormestarin terve elämä

Eero LehtinenLempäälän Ideaparkissa häärii frakki yllään asiakkaiden viihdyttäjänä Eero Lehtinen, joka on niin värikäs herra, että normaalipaletista loppuvat värit.

– En ole ikinä syönyt lääkkeitä, en ole koskaan ollut sairaalassa, en ole koskaan maistanut kaljaa tai viinaa tai tupakkaa enkä ole ikinä käynyt edes viinakaupassa. Olen jo vuosia pysynyt hyvässä iskussa yhden ja saman luontaistuotteen ansiosta!

Eero Lehtiseltä, 62, tulee tekstiä kuin konekiväärin piipusta. Hän on kotoisin vain viiden kilometrin päästä Lempäälän maankuulusta Ideaparkista, joten hän pulputtaa kotikentällään.

– Elämäni paras sijoitus on vaimoni, ja tästä sijoituksesta tulee 38 vuotta 17.5. kello 17. Meillä on kaksi poikaa, mutta lapsenlapsia ei vielä ole, vaikka elämmekin toivossa, niin kuin lapamato sanoo. Olen kyllä kertonut pojille haikaran puhelinnumeron, joka on 21593. Se tarkoittaa sitä, että kun kaksi menee yhteen, se kestää viisi minuuttia ja yhdeksän kuukautta ja silloin heitä on kolme.

Jotta tämmöinen tapaus. Tämä mies myy mustalle mummolle villahousut ja eskimolle jääkaappipakastimen – tai vaikka pölyimurin sähköttömään talouteen.

– Olen vähän erikoinen tapaus, Eero myöntää itsekin. – Nuoremman elämäni aikana työskentelin yrittäjänä yhdeksän vuotta omassa ruokakaupassani, mutta olen myös antanut elämästäni kahdeksan vuotta ja kaksi kuukautta Hedengrenin Electroluxille eli olen myynyt pölynimureita, ja yhden vuoden Suomen ennätys on edelleen nimissäni. Myin sinä vuonna eniten koko maassa pölynimureita eli 547 kappaletta. Joka toinen osti, jolle näytin imuria.

Tämän jälkeen Eero toimi vielä kaksi ja puoli vuotta eräässä yrityksessä myyntipäällikkönä, mutta sitten hän päätti ruveta tosissaan pelleilemään.

– Klovnina oleminen alkoi harrastuksena jo vuonna 1977, mutta Eetu-Pellen nimen sain vasta vuonna 1982. Siitä alkoi päätyöni eli olen ollut täystoimisena pellenä jo 25 vuotta. Minulla on isot housut sekä kengät, joista tulee vettä, kun nenästä painaa, ja on minulla kunnollinen varustus muutenkin. Minulla on muun muassa Onni Klovnin eli Onni Gideonin takki, jonka sain ostetuksi perikunnalta.

Eetu-Pelle on kiertänyt tavarataloja, autonäyttelyitä, erilaisia tapahtumia, häitä ja synttäreitä, mutta hautajaisiin häntä ei ole vielä kutsuttu. Tosin Eetu arvelee, että sekin aika vielä koittaa.

– Olen viime vuosina tehnyt entistä vähemmän pellen töitä ja olen nyt vaikuttanut kuukausipalkkaisena pormestarina  Lempäälän Ideaparkissa. Minulla on täällä työasuna frakki, mutta en loukkaannu, vaikka joku sanoisikin minua pelleksi. En ole mikään sisäänheittäjä vaan kohtaan työssäni kutsuvieraita, sillä kaikki, jotka tänne Ideaparkkiin tulevat, ovat omalla tavallaan kutsuvieraita. Nimitän itseäni nielurisatyöläiseksi ja rakastan ihmisten kohtaamista. Voi sanoa, että minä todella pidän työstäni ja olen iloinen, jos voin ilahduttaa ihmisiä myös tässä asussa.

Pormestarin mittarissa on 62 vuotta, mutta mies itse on terveyden perikuva. Lääkärit, sairaalat ja alkot ovat hänelle vieraita instansseja, mutta luontaistuotteet ovat sitten sitäkin tutumpia, ja yksi niistä on yläpuolella muiden. Eeron kivikovan kunnon salaisuus on pieksämäkeläisen Vitacom Pharman Mivitotal flex. Sitä kuluu joka aamu kaksi ruokalusikallista, satoi tai paistoi, ja samanlaisen annoksen ottaa myös Eeron Marjatta-vaimo.

– Joka aamu herätyksen jälkeen syön lautasellisen vaimon tekemää puuroa, jonka jälkeen otan vakioannokseni Mivitotal flexiä, yhden omega kolmosen ja kupillisen kahvia. Sitten käyn heittämässä 5000 askelta ja juon kotiin tullessani vielä yhden kupillisen kahvia, jonka jälkeen olen valmis lähtemään töihin Ideaparkiin.

Eero löysi Mivitotalin jo vuosia sitten eräästä tamperelaisesta luontaistuotekaupasta, ja alkuun hänen merkkinsä oli Mivitotal Plus.

– Ostin ensimmäisen kerran puolen litran pullon, mutta kun vaimokin alkoi käyttää sitä, siirryin litran pulloon, ja sitten kauppias suositteli minulle Mivitotal Flexiä, joka hänen mielestään voisi olla minulle vielä kovempi juttu, koska se vaikuttaa nopeammin. Näin se lähti, mutta nykyään hankin Mivitotalini Ideaparkin omalta Life-kauppiaalta Tapani Hakalalta. Mivitotalin ja omega kolmosen lisäksi otan joka ilta vielä kalsiumia ja magnesiumia.

– Minulla ei ole kerta kaikkiaan mitään terveysmurheita eikä muitakaan murheita. Kyniäkin on kotona sopivasti, sillä kerään kuulakärkikyniä, joita minulla on noin 70 000 erilaista. Kaiken kaikkiaan minulla on noin sata tuhatta kynää.

Kotona Eetu-Pelle ei kuulemma ihan koko ajan jaksa pelleillä, mutta totta kai huulenheittäjäksi syntynyt mies kuuntelee juttuja tietyllä korvalla ja kehittelee niitä. Kun hän tekee tilannekomiikalla pellekeikkaa tavaratalossa, sopiva sutkautus täytyy syntyä viidessä sekunnissa.

– Yksi perusperiaate minulla on. En koskaan mene jutuissani vesirajan alapuolelle. En siis puhu peesvärisiä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Veli-Matti Parkkinen

Terveys-Hymy 4-2008

 

Teksti:Reijo Ikävalko
Avainsanat: kunnon kohennus, Mivitotal, yleiskunto

Kommentit

Oma kommentti