Iho pehmeäksi kaakaolla?

Suklaasta ei ihan äkkiä saa terveysruokaa, mutta nyt kaakaorintamalta kuuluu kummia. Saksalaiset tutkijat ovat havainneet kaakaolla olevan ihoon positiivisesti vaikuttavia tekijöitä. Tutkimukseen osallistui joukko 18–65-vuotiaita naisia. Heidät arvottiin juomaan joko runsaasti tai niukasti flavanoleja sisältävää kaakaota kerran päivässä. Flavanoli on antioksidantti.

Naisten iho tarkastettiin 12 viikon aikana kolme kertaa, ja tutkijat huomasivat, että kaakaon flavanolit paransivat naisten ihon rakennetta. Se kohensi ihon kosteustasapainoa, vähensi ihon karkeutta ja hilseilyä – ja paransi vielä ihon suojaa auringon ultraviolettisäteilyä vastaan. Viimeksi mainitun tekijän arvelleen johtuvan ihon pintaverenkierron vilkastumisesta, jota myös tutkijaryhmä havaitsi niillä naisilla, jotka joivat runsaasti flavanoleja sisältävää kaakaota. 

Teksti:Leena Kalliokoski
Avainsanat: antioksidantti, iho-ongelmat, kaakao, suklaa

Kommentit

Oma kommentti