Iho pysyi pehmeänä koko talven

Teija UkonmaanahoPoliisina kymmenen vuotta työskennellyt Teija Ukonmaanaho on vaikuttanut valtaosan työurastaan kentällä. Oulun pureva viima ja kovat pakkaset eivät ole tehneet jo ennestään kuivalle iholle hyvää.

Teija Ukonmaanaho, 42, on paljasjalkainen oululainen, joten häneltä on toisenkin kerran kysytty, onko hän Oulusta ja pelkääkö hän poliisia. Oikea vastaus on siis kyllä ja ei.

Teija on työskennellyt poliisina kymmenen vuotta ja hänen nimikkeensä on vanhempi konstaapeli. Hän työskentelee nykyään järjestysosaston tukipäivystyksessä, mutta valtaosan työurastaan hän on viettänyt kentällä. Teija kertoo viihtyvänsä työssään, vaikka se onkin raskasta kolmivuorotyötä. Puoliso on töissä Nokialla, mutta lapsia pariskunnalla ei ole. Jälkikasvua kuitenkin saa mielihyvin tulla, jos vain luoja suo, Teija toteaa.

Teija kertoo kasvattaneensa poliisin työssä tarvittavaa pitkää pinnaa edellisissä ammateissaan, sillä hän on ajanut taksia, ollut tarjoilijana, vaikuttanut myyntihommissa ja ehtinyt jossakin välissä käydä myös kauppaopiston. Hän on siis tutustunut hyvin seikkaperäisesti tuleviin asiakkaisiinsa.

Koska Teija on vasta nelikymppinen, terveysmurheita ei ole ollut – jos sellaiseksi ei lasketa pesäpallossa vammautunutta olkapäätä. Se leikattiin syksyllä 2006, ja pesäpallon pelaaminen jäi siihen.

– Aina jotakin pientä alkaa tulla, kun täyttää 40, Teija nauraa. – Likkakaverien kanssa on naurettu, että pakko kropan ikääntyminen on myöntää, vaikka muuten olisi parikymppisen tasolla. Alkaa siunaantua yhtä ja toista.

Teija on harrastanut urheilua koko ikänsä, mutta pesäpallo on ollut ykköslaji ja on sitä vieläkin. Teija, hänen miehensä ja eräs kolmas lajin harrastaja perustivat viime syksynä Ouluun urheiluseuran, joka sai nimekseen Oulun Polte. Seuran ensimmäisenä lajina on pesäpallo. Miesjoukkue on jo kasassa ja tulevaisuus näyttää hyvältä

– Pelasin aikoinani Oulun Lipossa, ja nuoruusvuosina pyörin ihan SM-tason porukassakin, mutta ajattelimme järjestää kaupungin pesäpalloympyröihin vähän uusia tuulia, Teija kertoo. – Vaikka olkapää estää pelaamisen, aion jatkossakin touhuta pesäpallon parissa.

Uuden oululaisen pesäpalloseuran pääsponsori on rovaniemeläinen Detria, jonka Natural Killer -valmistetta Poltteen miehet käyttävät.

– Minulla on aina ollut kuivuuteen taipuvainen iho ja kerran tuli juttua Detrian Anti Aging -sarjasta ja mahdollisuudesta kokeilla myös sitä, Teija kertoo. – Asia järjestyi heti ja rupesin alkutalvesta käyttämään kaikkia neljää Anti Aging -sarjan valmistetta: päivä- ja yövoidetta, seerumia sekä silmänympärysvoidetta. Olen ollut tähän sarjaan erittäin tyytyväinen ja jos joku neljästä pitäisi nostaa muiden yläpuolelle, se olisi varmaan yövoide.

– Vaikka oli kaikkein pahin talviaika, ihoni muuttui oikein pehmeän tuntuiseksi. En ole aiemmin voinut talvisin laittaa juuri minkäänlaista meikkivoidetta, vaikka alla olisi ollut millaisia pohjarasvoja tahansa. Jäljestä on tullut vähän läikikästä, mutta nyt tilanne on muuttunut Anti Agingin ansiosta ihan toiseksi. Olen ollut oikein tyytyväinen ja ero entiseen on selvä. Aion ilman muuta jatkaa sarjan käyttöä myös vastaisuudessa.

-Minulla on ollut myös vähän taipumusta couperosaan, mistä myös kosmetologi on huomauttanut. Anti Agingilla on ollut mielestäni vaikutusta siihenkin, sillä ainakaan lisää couperosaa ei ole ilmaantunut. Voi hyvin olla, että couperosa on sen ansiosta suorastaan vähentynyt. 

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Terveys-Hymy 4-2008

Teksti:Detria
Avainsanat: iho-ongelmat, kuiva iho

Kommentit

Oma kommentti