Ihoni on hyvässä kunnossa

Kirsi Jokela kuuli arbutiinista jo kymmenkunta vuotta sitten, mutta sai myös työnsä puolesta kuulla luonnonkasvien keräilyä harjoittavasta rovaniemeläisyrityksestä.

Kirsi Jokela, 51, on alun perin kotoisin Tervolasta, mutta asuu nykyään Rovaniemellä. Hän on perheetön, itsellinen nainen. Kirsi on ammatiltaan opettaja ja opettaa tällä hetkellä Lapin ammattikorkeakoulussa maatalousalan kasvintuotantoaineita.

Kirsi on terve ja hyväkuntoinen, reseptilääkkeille ei ole tarvetta, ja hän on välttynyt myös tapaturmilta.

– Minulla on kuitenkin ihan varhaislapsuudesta saakka ollut atooppinen iho, jos se lasketaan terveysongelmaksi. Lapsena tilanne oli paljon pahempi kuin nyt. Kun kuulin rovaniemeläisen Detrian arbutiinista, halusin kokeilla tätä valmistetta ja pidin hyvänä myös sitä, että kyseessä oli lappilainen, paikallinen tuote.

– Minulla on tosi ohut ja herkkä iho, ja atooppista ihottumaa on ollut lähinnä polvi- ja kyynärtaipeissa sekä käsissä. Couperosaa ei onneksi ole, mutta herkästi iho kuitenkin alkaa punoittaa. Pahin aika vuodesta on talvi ja pakkaset, jolloin iho kuivuu. Maksaläiskiä on ilmaantunut hiukan käsiin, mutta ei kasvoihin.

Kasvojen alueella Kirsillä ei ole ollut ongelmia, sillä hän on käyttänyt Detrian arbutiinisarjaa jo peräti kymmenen vuotta. Tuotteista on ollut selkeästi apua, ne rauhoittavat ja kosteuttavat herkästi ärtyvää ihoa.

Allergiaa ja astmaa

Atopia ja allergiat liittyvät usein toisiinsa, ja niin on myös Kirsin laita. Testeissä tosin ei näy mitään, mutta Kirsi tuntee oireita, jos joutuu eläinten kanssa tekemisiin. Sama juttu keväällä siitepölyaikaan. Silmät kutiavat ja nenä alkaa vuotaa.

– Meillä on suvussa allergioita ja astmaa. Olen maatilalta kotoisin, ja vaikka usein sanotaan, että se ehkäisisi allergioiden tuloa, asia ei ainakaan minun suhteeni pidä paikkaansa.

Kirsi käyttää arbutiinisarjan yö- ja päivävoidetta sekä seerumia. Talvella yövoide on käytössä aamuin illoin. Kesäaikaan riittää kevyt rasvaus aamulla päivävoiteella ja seerumi toimii yövoiteena. Seerumia hän käyttää myös talvella kuuriluontoisesti.

– Detrian arbutiini löytyi aikoinaan sekä mainoksen kautta että työympyröistä. Tiesin Detrian harrastavan luonnonkasvien keruuta tuotteisiinsa. Olen aina ollut kiinnostunut rohdoskasveista ja niiden hyödyntämisestä. Myös opettamillani kursseilla käsitellään luonnontuotteita ja olemme opiskelijoiden kanssa saaneet käydä tutustumassa Detrian toimintaan.

– Olen tyytyväinen ihoni hyvään kuntoon. Olen maininnut arbutiinin käytöstä kosmetologille, ja hän on ollut samaa mieltä kanssani ihoni tilasta.

Suoraan Lapin luonnosta

Detria Arbutin Couperosa on laadukas, puhtaasta Lapin luonnosta voimansa saava hajusteeton ihonhoitosarja, joka vähentää punoitusta ja vahvistaa herkkää couperosaihoa. Lisäksi tuotteet ehkäisevät ja korjaavat ikääntymisen merkkejä sekä suojaavat UV-säteiltä.

Detria Arbutin Couperosa -ihonhoitosarjan teho perustuu sianpuolukasta eristetyn arbutiinin ja mustikan polyfenolisten yhdisteiden hoitavaan vaikutukseen. Luonnon arbutiini vahvistaa ja rauhoittaa ihoa sekä suojaa lämpötilanvaihteluiden ja vapaiden radikaalien aiheuttamilta rasituksilta.

Koska luonnon arbutiini on lisäksi tehokas melaniinituotannon estäjä, sitä käytetään myös maksaläiskien ehkäisemiseen ja vaalentamiseen.

UV-säteily haurastuttaa ja pätkii kollageenisäikeitä, mikä johtaa ihon kimmoisuuden vähenemiseen ja ryppyjen syntyyn. Mustikan polyfenolisilla yhdisteillä on ihon kollageenia vahvistava ja elastisuutta parantava vaikutus. Sarjan tuotteet eivät sisällä hajusteita, väriaineita, parabeeneja, silikonia eikä alkoholia.

Terveys-Hymy 5-2017

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Timo Lindholm
Avainsanat: allergia, arbutiini, atooppinen iho

Kommentit

Oma kommentti