Irmeli kokeili karnosiinia

Irmeli MyllymäkiPyhtäällä asuva Irmeli Myllymäki luki karnosiinin myönteisistä vaikutuksista ikäihmisille ja päätti kokeilla.

Irmeli Myllymäki, 75, on hauska pakkaus. Hän nimittelee itseään itsepäiseksi vanhaksi ämmäksi ja vakuuttaa juhlavasti, ettei hän enää ikinä sorru miehenpuoleen. Irmeli on kertaalleen eronnut ja kerran hän on jäänyt leskeksi, joten tämä osasto on hänen mielestään katsottu.

–  Uutta miestä ei oo, ei tuu eikä tilata, hän nauraa. – Nyt elelen kahdestaan 11-vuotiaan koirani Veikan kanssa enkä halua ketään muuta tänne. Kun mieheni kuoli 14 vuotta sitten, päätin lujasti, että nyt on viimeinen kauluspaita pesty ja silitetty, minä en enää elämäni päivänä passaa ketään. Naimisissa ehdin tämän miehen kanssa olla 17 vuotta.

Irmelillä ei tästä liitosta ole yhtään lasta, mutta ensimmäiseltä kierrokselta hänellä on kolme tytärtä ja poika. Hän on alun perin syntyisin Helsingistä, mutta muutti viitisen vuotta sitten Pyhtäälle omaan mökkiinsä.

Irmeli teki työurallaan konttoritöitä, mutta joutui kolmen perättäisen selkäleikkauksen jälkeen eläkkeelle jo peräti 45 vuotta sitten.

– Olen ihan romu, mutta täällä tämä romu vaan porskuttelee, hän toteaa reippaasti.

– Selkä on semmoinen, etten saisi kantaa mitään, ja jos nostan tai kannan jotakin, sitä alkaa särkeä. Silloin joudun turvautumaan särkylääkkeisiin, mutta sitä vartenhan ne on tehty, että ne helpottavat elämää.

– Pystyn kyllä liikkumaan, vaikka selkä onkin sitä mitä on. Onneksi kovia särkyjä ei ole päivittäin ja jatkuvasti. Nytkin keskellä pihaa on tilaamani helkkarinmoinen puuläjä ja mun tarttis latoa ne piiloon, mutta tässä vaiheessa vasta suunnittelen koko juttua. Olen nimittäin kuullut, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Vaikka Irmeli on mielestään vanha romu, hänellä ei ole reseptilääkitystä, mikä on 75-vuotiaalle aikamoinen saavutus. Vuosi sitten hän joutui uusimaan ajokorttinsa eikä sen kanssa ollut mitään vaikeuksia.

– Atooppinen iho minulla on, ja siihen on Atarax-lääkitys, mutta sekään ei ole semmoinen, mitä otetaan jatkuvasti vaan ainoastaan silloin, kun iho kutiaa ja on allergiaoireita. Onneksi en ole koiralleni allerginen, mutta heinien kukinta-aikaan on ongelmia silmien kanssa. Myös tuomi ja pihlaja aiheuttavat oireita.

Vuosi sitten Irmeli sattui lukemaan jostakin karnosiinin terveysvaikutuksista ja innostui kokeilemaan. Hän on alusta lähtien käyttänyt Leaderin (www.jrfitness.net) karnosiinia.

– Siinä jutussa sanottiin, että karnosiini pitää iäkkään ihmisen kunnossa ja auttaa siihenkin, että järki pelaa. Eihän mulla vielä ole dementiaa, mutta mistäs hitosta minä tiedän, koska se tulee. Päätin ruveta testaamaan karnosiinia ja rupesin ottamaan sitä kaksi tablettia joka päivä. Siitä on nyt jo aikaa yli vuosi.

–  Kun olin vähän aikaa syönyt, rupesin katsomaan peilistä itseäni vähän tarkemmin ja huomasin, että herrajumala, mihinkäs ne aika syvät rypyt mun leuastani ja poskistani olivat hävinneet! Olen helkkarin laiska hölväämään naamaani, kunhan atopian takia jotain joskus siihen sutaisen enkä ole koskaan uskonut ryppyrasvoihin. Mutta nyt olin tosi ihmeissäni, sillä naama oli muuttunut poskien ja leuan osalta paljon tasaisemmaksi. Elätin toivoa, että syvemmät rypyt katoaisivat ylähuulestakin, mutta ne eivät ikävä kyllä ole häipyneet.

Irmeli MyllymäkiIrmeli sanoo, että karnosiini on vaikuttanut positiivisesti muutenkin hänen ihoonsa.

– Atopian oireet ovat selvästi hellittäneet enkä joudu enää rasvaamaan naamaani yhtä paljon kuin ennen. Eikä enää ole samalla lailla kutinaa kuin aikaisemmin.

Irmeli ottaa päivittäin myös kalaöljyä ja talvella D-vitamiinia. Ennen karnosiinikuurille rupeamistaan hänellä ei juuri ollut kokemusta luontaistuotteista, mutta myönteisten kokemusten siivittämänä hän on kiinnostunut myös muista ravintolisistä.

– Nyt tilasin vielä CLA:ta, jos vaikka saisi vähän painoa putoamaan, hän suunnittelee. – Ei sitä niin pahasti ole, mutta massu tahtoo hiukan pönköttää ja ajattelin, että josko sitä saisi vähän laskettua.

Irmeli Myllymäki elelee nykyään kahdestaan 11-vuotiaan Veikka-koiransa kanssa. – Uutta miestä ei oo, ei tuu eikä tilata, hän vakuuttaa.

Teksti: Reijio Ikävalko

Kuva: Miguel Vera

Terveys-Hymy 8-09

Teksti:JR Fitness
Avainsanat: karnosiini, atopia, ryppy, atooppinen, ryppyvoide

Kommentit

Oma kommentti