Janne Virtasesta triathlonisti!

Janne VirtanenNäyttelijä Janne Virtanen treenaa parhaillaan ensi toukokuussa Lanzarotella pidettäviä Iron Man -kisoja varten. Ensin Janne ui 3,8 km, sitten hän pyöräilee 180 km ja lopuksi hän juoksee täysimittaisen maratonin!

Janne Virtanen, 42, ei lähde kovaan kisaan pystymetsästä, sillä hänellä on vankka urheilutausta. Hän on ikänsä harrastanut monenlaisia urheilulajeja, joskaan ihan vastaavaa pitkäkestoista suoritusta hänellä ei ole takanaan. Janne on nyt treenannut valmentajansa Antti Hagqvistin johdolla systemaattisesti viime talvesta lähtien ja kunto on noussut kohisten. Painokin on siinä sivussa pudonnut viitisen kiloa, ja toinen mokoma on vielä määrä tiputtaa.

MTV 3:n Elixir-sarjaa vuosikaudet juontanut Janne on saanut seurata vierestä mielenkiintoisia lajeja ja mielenkiintoisia ihmisiä, mutta oman itsensä likoon laittaminen juolahti hänen mieleensä vasta runsas vuosi sitten. Neljänkympin kriisiä hän ei kuitenkaan tunnusta omakseen. Kyse on pelkästään urheilullisesta uteliaisuudesta.

– Triathlonien voittajat vetävät kisan noin kahdeksaan tuntiin, mikä on ihan järjettömän kova suoritus. Oma tarkoitukseni ei ole pyrkiä huipputulokseen vaan pelkästään kisan läpivientiin kunnialla. Jotta suoritus lasketaan virallisesti Iron Man -tasoiseksi, se on tehtävä alle 17 tunnin, mihin uskon pystyväni.

Janne on juossut puolimaratoneja ja myös maratonmittaisia matkoja, joskaan hän ei ole koskaan osallistunut kilpailumielessä maratonille. Mikään kolmesta lajista ei ole hänelle sen parempi kuin heikompikaan, joskin häntä hiukan hirvittävät Lanzaroten vuoristomaisemat pyöräilyosuudella. Maraton tuskin on yhtään helpompi juttu. Triathlon on siitä mielenkiintoinen laji, että siitä ei selviä näyttelemällä, vaikka Janne ammattinäyttelijä onkin.

Jannen kellossa tuntuu olevan enemmän tunteja kuin meillä muilla: hän treenaa useita tunteja vähintään viitenä päivänä viikossa, syksyllä hän jatkaa sekä Elixiriä että hänen päätyötään Kotikatua, jossa hän toimii välillä sekä tuottajana että ohjaajana.  Janne toimittaa ja juontaa myös paria radio-ohjelmaa, keväällä hän teki Harmaa ihminen -nimisen TV-elokuvan, joka tulee ulos syksyllä, hän on ehtinyt piipahtaa myös parissa pikku roolissa, ja tämä kesä sujahtaa Turun Kesäteatterissa Kolmen muskettisoturin näytöksissä. Kaiken lisäksi Janne on myös yksi Inkooseen perustettavan golfkentän puuhamiehistä. Lupien viimein järjestyttyä tämä hanke työllistää häntä jatkossa entistä enemmän.

Eikä tässä vielä kaikki. Janne on naimisissa laulajatar Hanna-Riikka Siitosen kanssa ja pariskunnalla on kolmevuotias Vieno-tytär.

– Vieno on vielä niin pieni, ettei hän oikein osaa kommentoida mun touhujani, Janne nauraa. – Joskus hän ihmettelee, kun mulla on sykemittari päällä, että mikä toi on. Ja kun tulen lenkiltä, Vienoa kummastuttaa aina kovasti, miksi olen niin märkä.

Hanna-Riikkakin on varmaan muutaman kerran kommentoinut siippansa menemisiä vienosti, vaikka Janne sanookin vaimon vuosien varrella oppineen ymmärtämään hänen touhujaan.

– Aina joskus se kyselee, kuinka mun aikani riittää, mutta hyvin me olemme selvinneet,  Janne vakuuttaa. – Olen pyrkinyt tekemään treenini joko Vienon päiväunien aikana tai silloin, kun muut ovat jo menneet nukkumaan.

Moni on kommentoinut Jannen hurjaa hanketta, mutta läheiset ovat suhtautuneet ymmärtäväisesti. Jannen 75-vuotias isä on tehty samoista aineosista kuin poikansakin, sillä hän saattaa yhtäkkiä ilmoittaa käyvänsä Turusta Helsingissä – polkupyörällä.

– Äiti ei yleensä pahemmin kommentoi vaan hän kantaa pikemminkin suurta viisautta sisällään ja hiljaa sitten joko hyväksyy tai tuomitsee, vaikka eihän tässä treenaamisessa tietenkään mitään pahaa ole, Janne toteaa. – Appivanhemmatkin ovat suhtautuneet aivan myönteisesti. Matti ja Eva-Riitta tukevat hanketta ja tarjoavat kullan arvoista lastenhoitotukea.

Janne VirtanenMolemmat polvet ja nilkka leikattu

Jääkiekko, jalkapallo ja amerikkalainen jalkapallo tekivät aikoinaan tehtävänsä, sillä Jannelta on leikattu molemmat polvet ja toinen nilkka. Kun hän alkoi harjoitella teräsmieskisaa varten, hänellä oli selkeitä nivelkipuja.

– Silloin sain Risto Kaskilahdelta vinkin, että hän voisi järjestää minut kontaktiin Via Naturale -nimisen luontaistuotefirman kanssa. Juttelin tuotekehitysjohtaja Anu Mehtosen kanssa ja kerroin ongelmistani, jonka jälkeen hän lähti rakentamaan minulle sopivaa pakettia. Olin jo tässä vaiheessa kuullut Nokkos-Kalkki-Inkivääri + vihersimpukasta, ja lähdin ihan ekaksi hakemaan nivelvaivoihini apua siitä. Otan sitä aamulla kaksi ja illalla kaksi tablettia.

– Anu suositteli lisäksi vielä minulle Omega-3 DHA -kalaöljyä, jota otan myös aamulla kaksi ja illalla kaksi. Käytän myös KarnosiiniStrongia, joka on vahva antioksidantti ja auttaa suojaamaan soluja kovan treenin aiheuttamilta happivaurioilta. Se myös uudistaa soluja. Otan lisäksi vielä palautumisvaiheessa MagnesiumSitraattia, jos paikkoja alkaa krampata. Rupesin syömään tätä satsia vuodenvaihteen jälkeen.

– Huomasin jo muutaman kuukauden käytön jälkeen, että polvikivut katosivat kokonaan. Olen aina aiemminkin kokeillut luontaistuotteita erilaisiin vaivoihini, mutta näin pitkäjänteisesti en ole niitä käyttänyt. Olen nyt tilanteeseeni oikein tyytyväinen.

Tarkempia tietoja Janne Virtasen käyttämistä luontaistuotteista on www.vianaturale.fi -nettisivuilla.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Reino Kaivola

Terveys-Hymy 8-09

Teksti:Via Naturale
Avainsanat: Iron man, nivelvaiva, polvivaiva, teräsmieskisa, thriathlon, vihersimpukka

Kommentit

Oma kommentti