Johannan hiukset kasvavat taas

Johanna Spaskoksen hiukset alkoivat harveta kuutisen vuotta sitten, eikä selkeää syytä siihen löytynyt. Koko tukka oheni, ja sen huomasivat jo hänen läheisensäkin.

Graafikko Johanna Spaskosin, 33, eksoottinen sukunimi juontuu hänen kreikkalaisesta isästään. Johannan isä on kotoisin Pohjois-Kreikasta, mutta hän itse viisastelee olevansa tylsästi kotoisin Helsingistä ja asuvansa siellä edelleen.

– Kaikki alkoi kun olin 26-vuotias, hän muistelee.

– Päälaki paistoi harvojen hiusten läpi ja ohimot kaljuuntuivat. Koko tukka oheni. Vaihdoin hiusvärini kevytväreistä entistä hellävaraisempiin, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Ei aika, lääkärit tai luontaistuotevalmisteet saati kasvushampoot, joita kokeilin sattumanvaraisesti.

Päälaelta puskee

Lopulta kaverinsa suosituksesta Johanna kokeili Vitabalansin Hair & Nailin Biotiinia.

– Muutaman viikon päästä alkoi puskea pientä sojottavaa hiusta päälaesta ylöspäin! Olin valtavan iloinen. Käytin tuotetta vuoden ja pidin tauon. Vuosi taisi olla liikaa, sillä lopetin käytön puoleksi vuodeksi poskiin ilmestyneen pitkän nukan takia. Nyt olen taas syönyt muutaman kuukauden pillereitä ja tukkaa senkun puskee päälaelta.

Johanna muistaa vielä turhankin hyvin ne ajat, jolloin taistelu hiusten kasvun kanssa oli jokapäiväistä.

– Pesin ohutta tukkaani suihkussa ja katsoin käsiä pestessäni vessan peilistä loilottavaa päänahkaani. Nyt tämä on vaihtunut jokapäiväiseen iloon siitä, että kuuden vuoden hiusmurhe on vihdoin korjaantumassa.

Kun tilanne oli pahimmillaan, hyvää tarkoittavat ystäväni yrittivät lohduttaa sanomalla, että älä ajattele asiaa.

– Se oli kuitenkin mahdotonta, sillä olin sen kanssa monta kertaa päivän mittaan tekemisissä. Minulla on aina ollut pitkä tukka, joka on ollut minulle tärkeä.

Syy on arvoitus

Nyt tilanne on siis hallussa. Johanna suorastaan säteilee.

– En voi sanoin kertoa, kuinka iloinen olen tästä tuotteesta ja sen antamista tuloksista, jotka ovat nyt näkyvissä joka päivä. On upeaa nähdä, kuinka saan vanhaa omaa tukkaani takaisin. Nyt siitä on jo kolme neljännestä kasvanut takaisin.

Johanna on miettinyt toisenkin kerran, miksi hänen tukkansa alkoi harventua.

– Yksi syistä voi löytyä neljän vuoden takaisesta selkäleikkauksestani, jota edelsivät kauan jatkunut kipustressi ja runsaat särkylääkkeet. Varmasti myös siirtyminen kevytväreihin auttoi asiaa, vaikka en värjännyt hiuksiani kuin kolmen kuukauden välein. Muita päänahkaa rasittavia tuotteita en juurikaan ole käyttänyt.

Silti syitä voi enää arvailla, sillä mikään niistä ei tuntunut selkeän loogiselta.

– Ehkä kaljuuntumiseni oli yhdistelmä monia pieniä ongelmia ja iän tuomia geneettisiä tekijöitä.

Totta joka sana

Johanna tietää, että monen mielestä hänen tarinansa kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Mutta totta se on, ja hän seisoo sanojensa takana.

– Tiedän, että tämä kaikki vaikuttaa epäilyttävältä ja mainosmaiselta, mutta en saa tästä kuitenkaan mitään itselleni. Haluan vain antaa positiivista palautetta hyvästä tuotteesta. En kirjoita blogia ja maksan tuotteeni aivan itse normaalisti kaupasta.

Johanna on kuitenkin suositellut tuotetta monille ystävilleen ja perheenjäsenilleen, sillä hinta-laatusuhdekin on hyvä.

– Olen äärettömän onnellinen siitä, että olen saanut tukkani takaisin. Otan edelleen Hair & Nail Biotiini Strong -valmistetta yhden tabletin joka ilta nukkumaan mennessä. Mitään muita ravintolisiä en käytä. Olen oikein tyytyväinen nykytilanteeseen eikä kukaan kiinnitä hiuksiini negatiivista huomiota, kun kävelen kadulla.

Ystävätkin ovat huomanneet positiivisen muutoksen parempaan suuntaan.

– Monet sanovat, että nyt sulle on jo tullut oma tukka takaisin. Kynsiin valmisteella ei ole ollut vaikutusta, sillä minulla on aina ollut hyvät ja vahvat kynnet, mikä on äidiltä peritty juttu!

Teksti Reijo Ikävalko

Kuvat Matti Matikainen

Terveys-Hymy 8-2015

Teksti:Vitabalans
Avainsanat: Hiusten lähtö, hiusten kasvu

Kommentit

Oma kommentti