Joka kolmas suomalaisnainen kärsii hiustenlähdöstä

Naisten hiustenlähtöä on tutkittu Suomessa nyt ensimmäistä kertaa, ja tulosten vertailu Euroopassa tehtyihin vastaaviin tutkimuksiin paljastaa mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Taloustutkimus on kerännyt Suomessa tietoa siitä, kuinka yleinen vaiva naisten hiustenlähtö ja hiusten oheneminen on, ja mitä mieltä suomalaiset siitä ovat.

– Tutkimuksemme osoittaa, että kolmella kymmenestä 35–70-vuotiaasta suomalaisnaisesta on omakohtaisia kokemuksia hiustenlähdöstä. Kaikkiaan 37 prosenttia kyselyyn vastanneista tuntee lähipiirissään naisia, jotka kärsivät ongelmasta, kertoo tutkimusjohtaja Marko Perälahti Taloustutkimuksesta.

Vastaavissa Saksassa ja Englannissa tehdyissä selvityksissä vain joka neljännellä naisella oli omakohtaista kokemusta hiustenlähdöstä. Suomessa joka neljäs kertoo pelkäävänsä hiustenlähtöä.

– Huoli hiustenlähdöstä on tutkimustulosten mukaan selvästi suuri suomalaisten naisten keskuudessa, sillä peräti yhdeksän prosenttia eli noin joka kymmenes kyselyyn vastanneista olisi valmis luopumaan elinajastaan muutamalla kuukaudella tai jopa vuosilla voidakseen välttää hiustenlähdön, Marko Perälahti toteaa.

Tutkimuksen tilaajan Dr. Wolffin viestintäjohtaja Eva Gertzin mukaan prosenttiluku on muihin Euroopan maihin verrattuna suuri.

– Suomalaiset naiset pelkäävät hiustenlähtöä saksalaisia ja englantilaisia enemmän. Vastaava luku Saksassa ja Englannissa teettämissämme tutkimuksissa oli viisi prosenttia, eli vain joka kahdeskymmenes olisi valmis luopumaan elinajastaan kauniiden ja tuuheiden hiusten säilyttämiseksi, Eva Gertz selventää.

Marko Perälahden mukaan nyt Suomessa toteutetussa tutkimuksessa on suurta vaihtelua eri ikäryhmissä.

– Selvityksen nuorin vastaajaryhmä, 35–49-vuotiaat, koki naisten hiustenlähdöstä puhumisen selkeästi kaikista kiusallisimmaksi. Mitä enemmän ikää vastaajalla oli, sitä helpommaksi aiheesta puhuminen muuttui. Yleisimpinä syinä siihen, ettei aiheesta haluta puhua, oli häpeän tunne ja se, että naiset pelkäävät hiustenlähdön yhdistettävän johonkin sairauteen, Marko Perälahti kertoo.

Kaikissa maissa naiset osaavat yhdistää hiustenlähdön vaihdevuosien aiheuttamiin hormonitasojen muutoksiin, mutta Suomessa hoitokeinoja ei vielä tunneta hyvin tai niitä ei pidetä riittävän luotettavina. Myös hiustenlähtöä ehkäisevien valmisteiden käyttö on vähäistä.

– Saksassa naiset etsivät aktiivisesti konkreettista apua hiustenlähtöongelmiin ja uskovat, että vaivaan löytyy ratkaisu, Eva Gertz summaa.

Teksti: Hymy
Avainsanat: naisten hiustenlähtö

Kommentit

sain hiusten lähdön pysähtymään, luontaiskaupan aineella ja nimi on Rekulat. olen todella tyytyväinen.

Oma kommentti