Jokerihyökkääjä Pasi Nielikäinen: Ravintolisät tuttuja

Pasi NielikäinenPasi Nielikäinen on jääkiekkoväen hyvin tuntema pelimies. Hän luottaa karnosiiniin.

Värikkäänä kaukaloiden rymistelijänä tunnettu Pasi Nielikäinen on pitkän uransa aikana ehtinyt edustaa jo ainakin kuuttatoista seuraa, joista SM-liigaseuroja on puolisen tusinaa. Tutuiksi ovat tulleet Jokerien, HPK:n ja Kärppien lisäksi myös HIFK:n, Ässien ja SaiPa:n miehistöt, mutta onpa Pasi ehtinyt pelata kiekkoa myös ulkomailla ja niinkin erikoisissa porukoissa kuin Manchester Storm ja Miami Matadors. Taivas yksin tietää, missä Pasi kiekkoilee ensi kaudella, sillä hänen sopimuksensa Jokerien kanssa on päättymässä tähän kevääseen.

– Kun ikää on vasta 35 vuotta, mulla on vielä muutama ihan hyvä pelivuosi jäljellä, hän tuumailee. – Ja onneksi terveyskin on pitänyt hyvin. Mitään vakavia vammautumisia ei ole viime aikoina ollut.

Pasi on syntyisin Oulun liepeiltä Nivalasta. Hän on ollut viitisen vuotta naimisissa missinä ja mallina tunnetuksi tulleen Jenninsä kanssa, omaa sukua Anttila. Terveys-Hymy on kirjoittanut vuosien varrella sekä Jennin isän Leo Anttilan että Jennin kahden kaunotarsisaren ravintolisäkokemuksista.

– Ravintolisät olivat minulle jo tuttuja ennen Jennin tapaamista, Pasi Nielikäinen toteaa. – Me kiekkoilijat olemme aina käyttäneet niitä. Valtaosa joka joukkueen pelaajista syö niitä tänäkin päivänä.

Pasi pitää tarkkaa lukua myös syömisistään, vaikka jääkiekkoilija kuluttaa kaloreita ihan toisella tavalla kuin me tavalliset tallaajat.

– Pyrin syömään pari lämmintä ateriaa päivässä. Aamiaisella mulla on harvoin mikään hirmu nälkä, joten tähän puoleen pitäisi ehkä kiinnittää enemmän huomiota. Kana- ja lihapastaruuat ovat suosikkeja meidän jääkiekkoilijoiden keskuudessa. Mitään varsinaista inhokkia mulla ei ole, mutta sushien ystävä en sentään ole.

– Herkkupuolelta voisi mainita sekä vaimon että siskon lihapullat ja muusin, mutta parempi on, etten rupea vertailemaan niitä keskenään tai voi tulla sanomista, Pasi nauraa.

Pasi kertoo kokeilleensa uransa aikana monenlaisia ravintolisiä.

– Yleensä ne tahtovat liikkua proteiini-hiilari -linjalla ja mukana ovat tietysti myös vitamiinit. Olen testannut myös kreatiinia, monohydraatteja ja pyruvaattia sekä rautaa, mutta tätä nykyä olen kaikkein innostunein tohtori Matti Tolosen Sport-Carnosinista. Se on tosi mielenkiintoinen aine ja sen vaikutukset huomaa heti, jos sitä käyttää. Jos se syystä tai toisesta jää ottamatta, eron huomaa. Ei olekaan niin terävänä eivätkä maitohapot blokkaannu niin hyvin kuin pitäisi. Uskon tähän tuotteeseen tosi voimakkaasti.

– Olen käyttänyt Sport-Carnosinia syksystä lähtien. Otan sitä yleensä illalla nukkumaan mennessä kaksi tablettia, mutta jos on pelipäivä, nappaan kaksi myös aamulla. Muutoin otan aamuisin vain yhden. Olen ruvennut syömään myös kalaöljy E-EPAa, mutta siitä minulla on niin vähän kokemuksia, etten vielä osaa sanoa siitä mitään. Jenni on käyttänyt sitä jo pitkään ja on hyvin tyytyväinen, joten varmaan sillä on minullekin myönteisiä vaikutuksia.

Pasi ei käytä muita ravintolisiä, mutta hän on päättänyt tutustua muihinkin Bio-Vitan (www.biovita.fi) valmisteisiin. Hän tunnustaa silloin tällöin jo nyt käyneensä Jennin kaapilla nappaamassa magnesiumia.

Kun miehellä on nuori kaunis vaimo, kolme koiraa ja ammattina jääkiekko, muita harrastuksia taitaa olla turha kysyä. Yksi yhteinen harrastus Jennin kanssa sentään löytyy: moottoripyöräily. Se ei ole kuitenkaan sujunut kommelluksitta.

– Minä en ole kaatunut vielä kertaakaan, mutta Jenni kaatui omalla pyörällään viime kesänä. Hän näytti pääsevän siitä aika vähällä, mutta sitten tuli tosi ikävä juttu eli hänelle ilmaantui jalkaan kolarin takia veritulppa. Jalka turposi ilkeästi.

– Olen urani aikana saanut niin paljon kovia kolhuja, että rupesin tietysti heti neuvomaan, mitä seuraavaksi pitää tehdä, mutta eihän se Jenni jääräpäisenä minua uskonut. Suosittelin jalkaan kylmähoitoa ihan heti kun onnettomuus sattui, jolloin se olisi estänyt turpoamisen ja tulpan syntymisen, mutta Jenni sai lääkäriltä vähän vääriä ohjeita. Onneksi kaikki päättyi hyvin ja vaiva on ollut jo pitkään voitettu kanta, mutta olen minä siitä päässyt vähän piikittelemään.

– Tohtori Tolosen suosittelemat karnosiini, E-EPA ja sinkki auttoivat Jenniäkin toipumaan kolarista, Pasi toteaa tyytyväisenä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 4-09

Teksti:Bio-Vita
Avainsanat: ravintolisä, karnosiini

Kommentit

Oma kommentti