Jukka ja Sirpa ovat luontaistuotteiden ystäviä

Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka HaapalainenJukka Haapalainen ja hänen vaimonsa Sirpa Suutari-Jääskö ovat kaikkien aikojen menestynein tanssiurheilijaparimme. He saavuttivat ammattilaisurallaan lähes kaiken mahdollisen.

Jukka Haapalainen, 44, ja hänen vaimonsa Sirpa Suutari-Jääskö, 43, voittivat peräti neljästi ammattilaisten latinalaistanssien British Open -kilpailut Blackpoolissa. Kyse on lajin avoimista MM-kisoista. Tanssipari on myös kaksinkertainen Euroopan mestari ja heillä on lukuisia muitakin suurmenestyksiä useiden vuosien ajalta.

Kilpatanssipari oli esillä jo suoritustensa ansiosta näkyvästi, mutta lisäjulkisuutta Jukalle tuli Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomarina toimimisesta. Jukka ja Sirpa ovat myös esiintyneet ohjelmassa useita kertoja.

Pariskunta on ollut naimisissa kymmenkunta vuotta, mutta Lontoo on ollut heidän kotikaupunkinsa jo kahden vuosikymmenen ajan. Lapsia heillä ei ole, mutta perheenlisäystä on harkittu vakavasti.

Jukka ja Sirpa ovat tunteneet toisensa koko ikänsä, sillä he tapasivat ensimmäisen kerran jo ala-asteikäisinä. Jukka asui Lapualla ja Sirpa Oulussa, mutta heillä oli sama tanssinopettaja, mikä yhdisti kaksikkoa. Lisäksi nuorten tanssiseurat tekivät runsaasti yhteistyötä.

Aikuisiässä molemmilla oli kuitenkin omat seurustelusuhteensa, ja kummallakin oma menestyksekäs amatööriura partnerinsa kanssa. Jossakin vaiheessa he ryhtyivät kuitenkin seurustelemaan ja aloittivat yhteisen ammattilaisuran. Pariskunta on tanssinut yhdessä jo yli 20 vuotta.

Jukka Haapalainen toteaa, että kilpatanssijan paras ikä on haarukassa 25-35 vuotta. Vaikka hän ja Sirpa eivät enää ole kilpailleet vuosikymmeneen, he tanssivat edelleen aktiivisesti.

– Suunnittelemme tälläkin hetkellä kahta eri projektia, joissa me molemmat olemme esiintyjän roolissa. Ikä ei ole sinänsä mikään este tanssimiselle, ja jos ajatellaan esimerkiksi argentiinalaista tangoa, niin siellä on suuria tähtiä, jotka ovat kuusissakymmenissä ja ylikin.

– Me olemme aina suuntautuneet ehkä enemmän dramaattisiin tansseihin kuten boleroon ja myös tango on lähellä sydäntä. Moni muukin tanssi kiehtoo, ja olemme tehneet paljon draamaa ja kabareetyyppisiä esiintymisiä, joissa on erikoisnumeroita. Kunkin hetken esillä oleva juttu on aina se kaikkein mieluisin.

Vaikka aviopari asuu ulkomailla, Suomi on ja pysyy heidän kotimaanaan. Tätä nykyä he käyvät Suomessa reilun kuukauden välein, sillä heillä on täällä paljon oppilaita.

– Yksi päätöistä on opettaminen, ja keskeisin alueemme on latinalais-amerikkalaiset kilpatanssit. Me opetamme Lontoossa vakisalilla, missä meillä on kansainvälinen oppilasryhmä, mutta aika paljon teemme myös kiertävää opetustyötä muun muassa Venäjällä, Italiassa, Saksassa, Japanissa ja Kiinassa.

Kilpatanssin suosio on koko ajan kasvava, kuten esimerkiksi Tanssii tähtien kanssa -ohjelma on osoittanut.

– Se on myös näyttänyt sen, ettei laji ole kovin helppoa, vaikka olisit minkälainen uimari tai juoksusankari. Kyseessä on kuitenkin ihan oma lajinsa, ja siinä on useita asioita, jotka täytyy hallita, että sen saa näyttämään hyvältä.

– Laji sai näkyvyyttä mediassa silloin kun uramme oli huipussaan, menestyksemme myös noteerattiin. Saimme kerran kutsun presidentin linnaankin. Se tunnustus tuntui tosi kivalta.

Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-JääsköPariskunnan terveydentila on ollut hyvä – mitä nyt nivelsiteet ovat joskus paukkuneet ja kerran on Jukan käsi mennyt pois sijoiltaan. Sirpa on puolestaan kerran saanut harjoituksissa niin lujan tällin nenäänsä, että pariskunta joutui perumaan osallistumisensa EM-kilpailuihin.

Peruskunto ja perusterveys ovat kuitenkin kunnossa.

– Meillä molemmilla oli aikaisemmin allergia- ja astmalääkitys, koska kummallakin ilmeni ääritilanteissa astman oireita. Onneksi nykyään lääkitystä ei tarvita, Jukka kertoo.

– Itse olen allerginen siitepölyille ja me molemmat olemme hyvin allergisia kissoille. Ne me kierrämme kaukaa.

Huippunsa trimmatut kilpatanssijat katsovat tietysti tarkasti, mitä laittavat suuhunsa. Pariskunta ei syö mitään prosessoitua tai valmiiksi tehtyä vaan he ostavat ja valmistavat ruokansa itse. Se on mahdollisimman pitkälti luomua.

– Oudompia sisäelimiä emme syö emmekä käärmeitä tai koiria, vaikka niitäkin joskus tarjotaan Kiinassa. Emmekä välitä elävänä pöytään tuodusta kalaruuastakaan, Jukka nauraa

Jukka ja Sirpa ovat kuitenkin halunneet varmistua siitä, että kovassa rasituksessa oleva keho saa kaikki tarvittavat vitamiinit, hivenaineet ja rasvahapot. Niinpä he ovat jo seitsemän, kahdeksan vuoden ajan nauttineet Mivitotal Flex -ravintolisää.

– Haluamme käyttää kaikenkattavaa tuotetta, joka antaa mahdollisimman yksinkertaisessa muodossa tietyn perusturvan. Kuulimme Mivitotalista erään ystävämme kautta ja kiinnostuimme siitä heti.

– Otamme silloin tällöin myös muita ravintolisiä, mutta Mivitotal on kuitenkin kaiken perusta ja pohja. Tuotevalikoimassa on monia muitakin suosikkejamme.

Koska pariskunta matkustaa paljon, he ovat tyytyväisiä myös siihen, että Mivitotalia saa kapselimuodossa, jolloin se kulkee kätevästi mukana. Jos he taas ovat viikonkin kotona, Mivitotal nautitaan pullosta.

– Se aivan ehdottomasti auttaa meitä jaksamaan pitempään. Meillä ei ole ollut aikoihin minkäänlaisia flunssia tai muita pöpöjä, vaikka altistumme koko ajan erilaisille bakteereille ja viruksille, kun matkustamme ympäri maailmaa.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Petteri Kivimäki

Terveys-Hymy 09-10

Teksti: Hymy
Avainsanat: Jukka Haapalainen, luontaistuote, ravintolisä, Sirpa Suutari-Jääskö, tanssi

Kommentit

Oma kommentti