Juoma vei suntion allergiaoireet

Allergiaoireet vaivasivat siikaislaista Keijo Silvolaa. Kun lääkkeistä ei ollut apua, löysi Keijo avun havupuu-uutejuomasta.

Siikaislaisen Keijo Silvolan, 66,  allergiaoireet puhkesivat yllättävän kypsällä iällä, vasta 57-vuotiaana. Erityisesti koivu ja leppä saivat miehen vetämättömään tilaan. Hän oli noihin aikoihin töissä tekstiilitehtaassa, ja siellä koko ajan leijaillut lankapöly omalta osaltaan aiheutti altistusta.

Eläkkeelle Keijo jäi kuitenkin suntion hommista.

– Vanha tuttavani Kari Herttua toi minulle laatikollisen oman firmansa tuotetta, ja päätin kokeilla, tepsisikö se oireisiini. Nyt olen neljä vuotta juonut havupuu-uutejuomaa säännöllisesti, ja kaikki allergian ja astman oireet ovat tipotiessään.

Suvussa allergiaa

– Olen elämäni aikana syönyt todella vähän lääkkeitä, mutta tällä hetkellä menossa on yksi reseptilääkitys, sillä vuosi sitten tehdyn harmaakaihileikkauksen jälkeen silmääni iski värikalvon tulehdus eli iriitti. Tiputan siihen lääkettä, mutta se vaiva paranee kyllä.

Keijon lähisuvussa esiintyy runsaasti allergiaa ja astmaa. Sisaruksilla on ollut atooppista ihottumaa, Keijon edesmenneellä veljellä oli astma ja sekä Keijon tyttärellä että toisella pojalla on astma, mutta hän itse kuvitteli kokonaan säästyvänsä näiltä murheilta. Väärin kuviteltu.

Jäin neljän seinän sisään

– Lääkäri määräsi sekä lyhyt- että pitkäkestoisen lääkityksen, ja täytyy tunnustaa, että olihan minulla astmaattista vinkunaa. En kuitenkaan ruvennut ottamaan niitä, sillä en halunnut antaa periksi. Olin sitä mieltä, ettei minulla voinut olla astmaa. Rupesin parantamaan oireitani yksinkertaisesti jäämällä neljän seinän sisään kotiin, jolloin en altistunut minkäänlaiselle pölylle.

Kevät meni menojaan ja Keijo palasi töihin. Olo oli selvästi kohentunut.

– Pelkäsin, että seuraava kevät voisi olla vaikea, ja kun se sitten koitti, rupesin ottamaan histamiinia. Se kevät meni oikein hyvin.

Seuraavan kevään koittaessa Keijo huomasi yhtäkkiä, että hänen vanha tuttunsa, Ravintorenkaan toimitusjohtaja Kari Herttua oli kerran tuonut hänelle laatikollisen Havupuu-uutejuomaa. Herttua ei ollut tietoinen Keijon allergia- ja astmaongelmista, toipa muuten vaan näytteitä kaverilleen.

– Huomasin laatikon kyljestä, että tuotteet alkavat kohta vanhentua, jos en rupea käyttämään niitä. Totesin itsekseni, että nyt on hyvä tilaisuus kokeilla juoman tehoa, vaikka se alkuun olikin mielestäni hiukan oudon makuista. Olen yleensäkin makuasioissa aika tarkka, enkä suostu laittamaan suuhuni mitään sellaista, mikä maistuu oudolta, mutta ajattelin kuitenkin katsoa tämän jutun loppuun asti.

Havupuu-uutejuomasta apu

– Kun kaikki sujui hyvin, päätin kenellekään mitään sanomatta seuraavana keväänä pudottaa histamiinin. Otin juomaa helmikuun lopusta juhannukseen asti. Nyt ei muuta tullut kuin pikkuisen silmien kirvelyä, mutta se oli pikkujuttu. Seuraavina keväinä ei enää esiintynyt silmäoireitakaan.

Keijo arvelee käyttäneensä Havupuu-uutejuomaa nyt nelisen vuotta, mutta pahimman siitepölykauden aikoihin hän on lisännyt annostusta kolmasosaan pullosta. Jatkossa hän aikoo jatkaa juoman nauttimista ympäri vuoden ja hiukan harmitteleekin, ettei hän ole hoksannut tehdä sitä aiempina vuosina.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Juha-Tapio Tuomela

Terveys-Hymy 9-2015


 

Havupuu-uutejuoma

Turun yliopistossa tutkittu luonnon antioksidantti länsirannikon männystä. Tutkimuksiin perustuvien kemiallisten havaintojen ja havupuu-uutejuomaa käyttäneiden henkilöiden kokemusten perusteella sen hyvää tekevä sisältö ei ole pelkän uskon varassa.

Havupuu-uutejuoma

Teksti:Ravintorengas
Avainsanat: allergia, allergiaoire, astma, havupuu-uutejuoma, Karin havupuu-uutejuoma

Kommentit

Oma kommentti