Kaikki vatsavaivat katosivat!

Erilaiset vatsavaivat ovat kiusanneet viisikymppistä Marita Wickströmiä jo nuoruusvuosista asti. – Tämän vuoden alusta alkaen mitään ongelmia ei ole onneksi enää ollut.


Turussa syntynyt mutta tätä nykyä Littoisissa asuva Marita Wickström, 49, työskentelee kehitysvammaisten hoitajana. Peruskoulutukseltaan hän on kuitenkin sisustusartessaani ja on tehnyt koulutustaan vastaavaa työtä, mutta hän on toiminut myös myyjättärenä. Uraputki on siis ollut melkoisen vaihteleva.

Maritalla on kaksi lasta, 19-vuotias tyttö ja 14-vuotias poika. Hän myöntää iloisesti nauraen olevansa sinkku ja myös viihtyvänsä sinkkuna kaikkein parhaiten. Hän ei ole koskaan edes ollut naimisissa.

Marita eli ystävien kesken Mardu tai Mari on ollut koko ikänsä muuten terve, vain vatsa on vaivannut aivan nuoruusvuosista asti. Lääkärit ovat tulleet tutuiksi.

– Jossakin vaiheessa juoksin lääkärillä ja vaikeaa oli, hän muistelee.

– Monta kymmentä kiloa painoakin putosi siinä ruljanssissa. Minulla oli aikaisemmin vatsassa omituisia kramppeja, vatsassa kiersi ja se oli sekaisin. Ripulia ja vatsaongelmia esiintyi joka ikinen päivä, ja lenkiltäkin sai joskus lähteä metsään asioimaan.

Varma matkatakuu

Marita on aina ollut innokas liikkuja ja kuntoilija. Hän juoksee ja käy kuntosalilla. Hän on harrastanut myös ratsastusta ihan kilpailumielessä. Hänellä on ollut omia hevosiakin.

– Suvussa on keliakiaa ja kroonista paksunsuolen tulehdusta, myös vatsasyöpää. Minullakin on ollut kroonista paksunsuolen tulehdusta ja myös vatsahaava pari vuotta sitten. Se tuli varmaan stressistä, mutta hoitui lääkityksellä.

Maritalla on stressivatsa, ja melkein takuuvarmasti hän on jokaisella ulkomaanreissulla saanut vatsataudin.

– Mutta nyt tilanne on täysin muuttunut, kun löysin Bioteekin Probioottiplus -nimisen maitohappobakteerivalmisteen. Taustani tietävä ystävättäreni suositteli sitä.

– Kokeilu alkoi vuodenvaihteessa, jonka jälkeen olen kiltisti napannut aamuisin kapselit. Valmiste alkoi toimia hyvin nopeasti ja kaikki vatsavaivani katosivat. Nykyään vatsa on ihan erilainen kuin ennen. Kaikki ongelmat ovat taaksejäänyttä elämää.

Ei ongelmia reissulla

Helmikuussa Marita uskaltautui tekemään Kanarian matkan. Se oli ensimmäinen etelänmatka vuosikausiin, kun vatsaongelmia ei ilmaantunut.

– Joka ikisellä aiemmalla reissulla vatsatauti on iskenyt. Kerran jopa pyörryin koneessa jo menomatkalla vatsavaivojen takia. Se varmaan johtui stressistä. Nyt ei mitään ongelmia tullut.

Maritalla ei ole mitään vakituista lääkitystä, mutta ravintolisiä hän popsii innokkaasti. Hän sanookin olevansa vitamiinien ansiosta hyvin säilynyt.

– Otan D-vitamiinia, kromia, C-vitamiinia ja multivitamiinitabletin. Otan myös Antisaltia sen sisältämien mineraalien takia. Se on tärkeä valmiste lenkkien jälkeen.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Roni Lehti

Terveys-Hymy 6-12

Teksti:Bioteekki
Avainsanat: maitohappobakteeri, vatsa, vatsavaiva

Kommentit

Oma kommentti