Kalaöljy pitää koko perheen iskussa

Kalaöljyn säännöllinen nauttiminen on tuonut Sanna Koivuselle ja perheen kolmelle lapselle monenlaista hyvää.

– Ihokaan ei kuivu ja pala yhtä herkästi kuin aikaisemmin!

Nurmijärven Rajamäellä asuva fytonomi ja merkonomi Sanna Koivunen, 42, on työskennellyt vuosikausia luontaistuotealalla, joten hän tietää jo koulutuksensa perusteella kalaöljyjen edullisista vaikutuksista. Viime kesänä Sanna kuitenkin vaihtoi alaa ja työskentelee nykyään lastenhoitajana kunnan palveluksessa.

Sannalla ja hänen miehellään on kolme kouluikäistä lasta: Sampo, 13, Elina, 12 ja Karri, 10. Sanna on syntyisin Tampereen Pispalasta, mutta hän vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Lahdessa, josta hän rantautui vajaat 10 vuotta sitten Nurmijärvelle.

– Kun vaihdoin työpaikkaa ja olin työterveyshuollossa, kaikki asiat olivat loistavassa kunnossa. Minulla ei ole mitään kremppoja eikä lääkitystä, hän iloitsee.

Sanna arvelee oman terveytensä osasyyksi Bio-Marin Plussa -kalaöljykapseleita, joita hän on syönyt säännöllisesti jo kuuden, seitsemän vuoden ajan. Hän ei itse pidä kalasta ja tunnustaa suoraan, ettei ole kovin kummoinen kokki. Kalaruuat eivät maistu muullekaan perheelle, mutta fytonomina hän tietää kalaöljyjen välttämättömyyden ja tarpeellisuuden. Onneksi Bio-Marin Plussa tarjoaa hyvän vaihtoehdon.

– Kalan pitäisi lisäksi olla vielä rasvaista kalaa, jotta se toimisi, eikä se oikein puhuttele, hän toteaa.

Sanna sanoo syövänsä kalaöljyä hiukan tilanteesta riippuen. Jos tulossa on syksy tai talvi tai jokin stressaavampi ajanjakso, hän lisää Bio-Marin Plussa -kapseleiden määrän kahdesta kolmeen.

– Itse syön kalaöljyä läpi vuoden, mutta lapsilla pidän kesän ajan taukoa. Otan Bio-Marinia senkin takia kesäisin, koska olen huomannut, ettei ihoni sen ansiosta pala yhtä helposti kuin aikaisemmin ja valmiste on hyväksi myös kuivaan ihoon, hiuksiin ja kynsiin. Vain miestä en ole saanut syömään Bio-Marinia. Taitaa olla tyypillinen suomalainen mies.

Perheen lapset sen sijaan popsivat kalaöljykapselinsa mukisematta, ja niinpä erilaiset flunssat ovat perheessä tuiki tuntemattomia.

– Nuorempi poika totesi taas koulun alkamisen jälkeen – ihan niin kuin hän on sanonut aiempinakin syksyinä – että ”nyt ne kalaöljyt taas toimivat mun päässäni”. Kysyin häneltä, mitä hän sillä tarkoitti, jolloin hän sanoi, että koulu sujuu eikä oppiminen tuota vaikeuksia. Hän on pärjännyt koulussa kerta kaikkiaan loistavasti.

– Olen huomannut myös mielialassani kohentumista. Myös liikunnan tarpeeni on lisääntynyt, olen entistä aktiivisempi ja jaksan enemmän kuin aiemmin. Käyn nykyään kolme kertaa viikossa uimassa ja uin aina tunnin kerrallaan. Uskon kalaöljyn vaikuttavan aivotoimintaan ja pitävän myös masennuksen oireita loitolla.

Sanna käyttää myös muita Pharma Nordin valmisteita.

– Koska liikun paljon, otan illalla nukkumaan mennessäni Bio-Magnesiumia ja yleensä vuodenvaihteessa syön kuurin joko Bio-Seleniä tai Bio-Antioksidanttia.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 11-2006

Kalaöljyoppaassa lisää aiheesta.

Teksti:Pharma Nord
Avainsanat: ihon ongelmat, kunnon kohennus, sairauksien ennaltaehkäisy

Kommentit

Oma kommentti