Kalaöljy rauhoittaa villiä pikkupoikaa

Alex MyyryläinenNuori herra Alex täyttää muutaman kuukauden kuluttua neljä vuotta. Hän on vanhempiensa mukaan temperamenttinen, hiukka kovapäinen mutta fiksu nuorimies, jolla kuitenkin on aika ajoin ollut liian lyhyt pinna.

Littoisissa Turun liepeillä asuvan Alex Myyryläisen vanhemmat Maria, 38, ja Tomi, 41, ovat antaneet nassikalleen kalaöljyä jo runsaan vuoden iästä lähtien. Tuolloin hän sai alkuun Bioteekin Duo-nimistä valmistetta muutaman tipan kerran pari viikossa. Tämänhetkinen annostus on vajaat puoli kapselia päivässä.

– Alex ei edelleenkään niele kapseleita, mutta onneksi sisällön lievä maku ei ole ollut hänelle mikään ongelma. Kaikki lapset eivät siitä pidä. Puhkaisen kapseliin reiän ja tiputan tippoina sen vajaan puolikkaan lusikalliseen maistuvaa ruokaa, äiti-Maria kertoo.

– Olen päätynyt juuri tähän valmisteeseen, sillä olen vakuuttunut tuotteen laadusta sekä lisäksi haluan välttää lisä- ja erityisesti makeutusaineita parhaani mukaan.

Hyviä ja huonoja jaksoja

Vanhempien mukaan kyse ei ole ollut varsinaisista käytösongelmista, mutta aika ajoin Alexin pinna on ollut lyhyenlainen. On ilmennyt kiukkuisuutta, haastamista ja vastustelua. Lisäksi hän sinkoili asiasta ja paikasta toiseen niin, ettei kukaan tahtonut pysyä perässä. Ensimmäisen kiukuttelukauden aikoihin Alex ei ollut vielä täyttänyt kolmea vuotta.

– En keksinyt syy-yhteyttä heti, ihmettelin vain, miksi hänellä esiintyy huomattavasti hankalampia jaksoja, äiti-Maria kertoo.

– Kolmannen jakson jälkeen tajusin yhtäkkiä, että vaikeuksia alkoi ilmaantua aina sen jälkeen, kun olin pitänyt taukoa valmisteen antamisessa tai käyttänyt jotakin muuta kalaöljyä.

Alex on muuten aivan normaali pikku pojannappula. Sekä kävelyn että puheen oppiminen tapahtuivat aivan ajallaan. Hänellä ei ole edes allergioita.

– Päiväkodin henkilökunta kertoo, että Alexilla on äärettömän hyvä muisti ja kyky ratkaista ongelmia loogisesti päättelemällä, mutta esimerkiksi luovaan leikkimiseen häntä yritetään kannustaa enemmän.

Taas on kavereita

Tomi ja Alex MyyryläinenAlex saa Duo-puolikkaansa nykyään myös kalapäivinä.

– Sen lisäksi annamme hänelle Teho D -tippoja, probiootteja, C-vitamiinia sekä satunnaisesti herukansydäntyrniöljyä. Hänen lempiruokaansa taitavat olla epäterveelliset ranskalaiset, mutta ruuan suhteen äiti on kuitenkin aika tiukka, Tomi naurahtaa.

– Parasta kaikessa on päiväkodista tullut vahvistus. Kun hänellä oli kolme vaikeaa jaksoa, meille kerrottiin varovaisesti, että pojalla on kavereitten kanssa ongelmia, erimielisyyksiä ja nahinaa aivan turhasta. Sen huomasi tuolloin kotonakin, kun mikään rutiinikuvio ei toiminut. Duon aikoina näitä ongelmia ei ole ollut kotonakaan.

Mitään murheita ei tällä hetkellä ole.

– Totta kai hän on kovapäinen pieni poika, mutta luonnetta pitää ollakin, sillä muuten ei pärjää. Tilanne on tietysti toinen, kun kiukuttelu menee mahdottomuuksiin. Sen huomasi myös Alex itse, sillä hän totesi viimeisimmän hankalan jakson aikana, ettei hänellä ole yhtään kaveria ja että aivan kaikki harmittaa. Siinä vaiheessa havahduimme.

– Nyt Alexilla on taas kavereita ja hän pystyy rauhassa keskittymään yhteenkin asiaan kerrallaan, joten kaikki on hyvin.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Petri Kuosmanen

Terveys-Hymy 2-11

Teksti:Bioteekki
Avainsanat: kalaöljy, keskittymiskyky

Kommentit

Oma kommentti