Karpalomehu ehkäisee virtsatietulehdusta

Yli puolet suomalaisista naisista kärsii virtsatietulehduksesta elämänsä aikana, ja 20–40 prosentilla tulehdus uusiutuu. Ocean Sprayn tekemien tutkimusten mukaan amerikankarpalojuoman nauttiminen on tehokas vaihtoehtoinen keino virtsatietulehduksen ennaltaehkäisemiseksi.

Tutkimustulokset osoittavat, että yli 60 prosenttia suomalaisista naisista oli tietoinen karpalon ennaltaehkäisevästä vaikutuksesta virtsatietulehdukseen, ja 13 prosenttia oli kokeillut tätä vaihtoehtoista hoitomuotoa. 57 prosenttia naisista huomasi positiivisen muutoksen nautittuaan amerikankarpalojuomaa.

Neljännes tutkimukseen osallistuneista naisista sanoi, etteivät he tienneet hoitamattoman virtsatietulehduksen mahdollisista seurauksista, esimerkiksi munuaisinfektioista. Tutkimus osoitti myös, että virtsatietulehduksen välittömien vaikutusten lisäksi 45 prosenttia naisista koki tulehduksen vaikuttavan negatiivisesti heidän mielialaansa ja 77 prosenttia ilmoitti negatiivisista vaikutuksista sukupuolielämään.

Tutkimuksesta voitiin päätellä, että kolmen desilitran annos 25 prosenttia karpaloa sisältävää mehua vähentää virtsatietulehduksen riskiä. Kuluttajan onkin siksi tärkeää valita juoma, joka sisältää vähintään tuon määrän karpaloa. Pääosa karpalon terveyttä edistävistä vaikutuksista tehdyistä tutkimuksista on tehty amerikankarpalolla, Vaccinium macrocarpon, joka on eri lajike kuin eurooppalainen karpalo.

Teksti: Hymy
Avainsanat: karpalomehu, virtsatietulehdus

Kommentit

Olen kokenut hyväksi että virtsatulehduksen tullessa otan muutamankerran pakastekarpaloa noin 10 kpl ja aina on auttanut.Paljon vettä on juotava.

Oma kommentti