Kasvikset ehkäisevät munuaissyöpää

Sillä väestönosalla, joka söi eniten leipää, oli peräti 94 prosenttia suurempi riski sairastua munuaissyöpään kuin samansuuruisella porukalla, joka popsi leipää kaikkein vähiten. Näin väittää italialaistutkimus. Sen mukaan pasta ja riisi ovat tämän sairauden riskin suhteen selvästi leipää terveellisempiä. Samanlaisen syöpäriskin aiheutti myös maidon ja jugurtin suurkulutus.

Sen sijaan kasvikset näyttivät ehkäisevän munuaissyöpää. Niillä, jotka olivat kasvisten suurkuluttajia, oli peräti 35 prosenttia parempi mahdollisuus välttää munuaissyöpä kuin niillä, jotka söivät todella niukasti kasviksia.

Samassa tutkimuksessa todettiin terveellisiksi tuotteiksi hieman yllättäen myös eräät lihavalmisteet. Sen sijaan keittojen, kananmunien, kahvin ja teen, kalan, perunan, juuston, hedelmien ja jälkiruokien kulutuksella ei havaittu olevan yhteyttä munuaissyöpäriskiin. Ota tästä nyt sitten selvä!

Teksti: Hymy
Avainsanat: hedelmät, jälkiruoka, jogurtti, juusto, kahvi, kala, kasvikset, keitto, leipä, maito, munuaissyöpä, pasta, peruna, riisi, tee

Kommentit

Oma kommentti