Kati ja Tero viettävät energisiä eläkepäiviä

Kati Kajander ja hänen avopuolisonsa Tero Syrjänen ovat jo yli kuusikymppisiä, mutta kummallakaan ei ole mitään lääkitystä. Harvinainen pariskunta siis. – Haluamme saman jatkuvan myös tulevaisuudessa, Kati toteaa.

Heinolassa asuva Kati Kajander, 66, on toiminut koko ikänsä kirjakauppa-alalla. Hän jäi eläkkeelle Suomalaisesta Kirjakaupasta muutama vuosi sitten. Katin elämänkumppani Tero Syrjänen, 64, on eläkkeellä turvallisuusalalta.

Pariskunta on pitänyt yhtä jo 30 vuotta, mutta yhteisiä lapsia heillä ei ole. Terolla on kaksi poikaa ja heillä on kolme lasta.

– Nuorimmat ovat vielä ihan pieniä ja on mukavaa, että heidän kanssaan vielä jaksaa pelleillä ja leikkiä. He ovat vuoron perään meidän mökillämme ja kivaa on, Kati kertoo.

Merkillisiä eläkeläisiä

Kati ja Tero ovat siitä merkillisiä eläkeläisiä, ettei heillä kummallakaan ole mitään reseptilääkitystä. Totta kai pientä kremppaa on kummallakin, mutta se kuuluu jo asiaan. Välillä särkee täältä ja toisinaan taas tuolta, mutta vaivat menevät aina ohi.

– Me tietysti toivomme, että näin on jatkossakin, Kati toteaa.

– Samassa taloyhtiössä asuu hyvä ystävämme, joka on entinen luontaistuotekauppias, ja hän on antanut meille hyviä vihjeitä ja suositellut sopivia tuotteita, jotta tilanne säilyisi. Niinpä olemme ottaneet yhtä ja toista ihan ennaltaehkäisymielessä.

Talvisin pariskunta syö tietysti D-vitamiinia, mutta saa sitä myös Kanarialta, jossa he käyvät kaksi kertaa vuodessa.

– Muutenkin me matkustelemme aika paljon. Alkukesästä naapuri suositteli meille Maduro-nimistä herajuomaa, jota olemme ottaneet joka aamu siitä lähtien.

Lämpöä herajuomasta

Katilla on ollut aika ajoin hiukan hankaluuksia uneen pääsemisessä ja hän on myös herkkä palelemaan.

– Olen hyvin hoikka. Etenkin käsiä ja jalkoja on palellut, mutta nyt olen huomannut verenkierron parantuneen viime aikoina ihan selvästi. Mies ei ole paljon puhunut tuntemuksistaan, mutta eiväthän miehet yleensäkään tee niin, Kati nauraa.

Kati summaa heidän ottavan Maduroa, jotta jaksaisivat jatkossakin leikkiä lastenlasten kanssa.

– Ja että pystymme tulevinakin vuosina käymään marjassa ja sienessä. Mies tykkää myös kalastuksesta.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Miguel Vera

Terveys-Hymy 10-13

Teksti: Hymy
Avainsanat: verenkierto, herajuoma

Kommentit

ja ehkä joskus viagraa, että jaksaa leikkiä muutenkin kuin lastenlasten kanssa… mutta että edelleen vain avoliitossa vaikka 30 v takana…ei kovin esimerkillistä nuoremmille…

Oma kommentti