Kaurakuitu auttaa moneen ongelmaan

Ryytihyppysen markkinoimassa R-kaurakuidussa on toimitusjohtaja Pirkko Rahkila-Rissasen mukaan vähintään 91 prosenttia kuitua. R-kaurakuitu on valmistettu kauranjyvän sisäpuolella olevasta Bran-osasta, jossa ei ole jyvän kuorta eikä rasvaa.

Pirkko Rahkila-Rissanen neuvoo lisäämään ruokavalioon kaurakuitua vähitellen.

– Kauraleseessä on kuitua 18 prosenttia, hän vertaa.

– Liian yhtäkkinen kuitujen lisääminen voi ärsyttää suolistoa ja aiheuttaa kipuja, turvotusta ja ilmavaivoja – varsinkaan jos ei muista juoda tarpeeksi nestettä.

Kuitu on välttämätön ravintoaine, vaikka se kulkee sulamattomana ruoansulatuskanavan läpi. Koko ruoansulatuskanava tarvitsee kuitua toimiakseen hyvin. Mahalaukussa kuitu lisää mahanesteen eritystä, jolloin ruoka sulaa paremmin. Kuitupitoinen ruoka pitää nälkää pitkään ja estää siten lihomista.

Erityisen hyviä tuloksia kaurakuidulla on saatu ummetuksen ja korkean kolesterolin hoidossa. Kaurakuitu sitoo itseensä rasva-aineita kuten kolesterolia ja kuljettaa niitä pois elimistöstä.

– Kaurakuitu on luonnon tehokas ja edullinen kolesterolilääke ilman vaarallisia sivuvaikutuksia ja sopii myös keliaakikoille, koska se ei sisällä lainkaan gluteenia. Rahkila-Rissanen korostaa.

Teksti: Hymy
Avainsanat: kaurakuitu, ruoansulatus

Kommentit

Oma kommentti