Kaurasta ja mustikasta välipalaterveyttä

kauraKauran suosio on yhä kasvussa. Sitä osoittaa upouusi suomalaiskeksintö, jossa kolesterolia alentavan kauran beetaglukaanin ohella mukana on myös proteiinia sekä mustikkaa.

Luontaistuoteyritys Harmonian Kaura Pro välipalajauhe on tuotteena ainutlaatuinen. Se vastaa suuren aikuisväestön ravitsemushaasteisiin, sillä sen avulla voidaan alentaa kolesterolia ja estää liikuntakyvyn heikkenemistä luuston ja lihaksiston haperoitumisen vuoksi. Monet saavat myös ravinnosta liian vähän kuituja, joten Kaura Pro on vastaus tähänkin ongelmaan. Tuote on sokeriton ja maustettu kotimaisilla mustikoilla – ja kaiken kaikkiaan Kaura Pro on täysin kotimainen tuote. Se on sekä kehitetty että valmistettu Suomessa.

Kyseessä on varsinainen voimaruoka, joka sisältää kauraa, proteiinia, kuituja ja mustikkaa. Kaura Pro välipalajauheen kohderyhmänä ovat nelikymppiset ja sitä vanhemmat kansalaiset. Kun 40 vuotta ilmestyy mittariin, useimmille herää huoli omasta jaksamisestaan, kunnostaan ja ennen muuta terveydestään. Lähes miljoona suomalaista kärsii liian korkeasta kolesterolista, kun taas lihasrappeumat ja lihasmassan menetys ovat yleisin syy kaatumisesta aiheutuviin luunmurtumiin.

Proteiinia tarvitaan

Proteiinin niukkuudesta johtuva lihasten rappeutuminen onkin suurin este aikuisväestön liikuntakyvyn heikkenemiseen. Eikä tässä vielä kaikki: joka toinen aikuinen ja jo 80 prosenttia yli 65-vuotiaista kärsii ummetuksesta. Vanhan vitsin mukaan ihminen on tullut silloin vanhaksi, kun luokkatoveri tulee kadulla vastaan ja kysyy ensimmäiseksi, onko suoli toiminut.

Kaura Pro sisältää vähälaktoosista heraproteiinia 40 %, beetaglukaania 20 %, mustikkajauhetta 7,5 % ja lisäksi vielä päärynä- ja mantelijauhetta, psylliumkuitua sekä makeutusaineena steviaa. Kauran sisältämä beetaglukaani alentaa veren kolesterolia ja edistää sydänterveyttä, kun taas proteiini edistää lihasmassan säilymistä ja luuston pysymistä normaalina. Psylliumkuidun tehtävänä on tasapainottaa vatsan toimintaa.

Beetaglukaani on varmaan useimmille tuntematon aine. Kyseessä on kaurassa ja ohrassa oleva veteen liukeneva kuitu. Se muodostaa ohutsuolessa veden kanssa geelin, joka vie ohutsuolesta mukanaan sappihappoja. Maksa alkaa tuottaa lisää sappihappoja, jolloin muodostumiseen tarvitaan kolesterolia. Tällä tavalla haitallisen LDL-kolesterolin määrä vähenee. Kolesterolia alentavaan vaikutukseen tarvitaan vähintään kolme grammaa beetaglukaania vuorokaudessa, ja tämä ehto täyttyy Kaura Pron osalta.

Kuinka Kaura Prota sitten nautitaan? Helppo ja terveellinen Kaura Pro toimii erinomaisesti aamu-, ilta- tai välipalana ja liikunnan jälkeen. Hyvänmakuinen jauhe sekoittuu nopeasti jogurtin tai puuron joukkoon. Sekoittamalla jauheen pariin desiin pakastemarjoja tehosekoittimessa, valmistuu terveellinen smoothie, joka auttaa pitämään myös näläntunnetta loitolla.

Virve Anttila”Alenna kolesterolia luontaisesti”

Tuotekehityspäällikkö Virve Anttila Foodwest Oy:stä liputtaa voimakkaasti Harmonian uutuustuotteen puolesta. Anttila on koulutukseltaan elintarvikeinsinööri ja on työskennellyt seinäjokisessa Foodwestissa yli 17 vuotta.

– Firma tarjoaa asiantuntijapalveluita elintarviketeollisuudelle. Meidän kolme pääsektoriamme ovat tuotekehityspalvelut, laadunhallintapalvelut ja markkinatutkimukset, Anttila kertoo.

– Kyseessä on puolueeton yritys, jolla on yritysomistajia ja mukana ovat myös Etelä-Pohjanmaan kaupungit ja kunnat.

– Kaura Pro on erinomainen kombinaatio terveellisiä ruoka-aineita, jotka ovat kaiken lisäksi luontaisia. Mukana on mustikkaa ja etenkin kauraa, joka tuntuu olevan tämän päivän juttu. Mukana on proteiinia, ja tuote on koostettu hyvin luontaisesti. Se sopii ravitsemuksellisuutensa vuoksi hyvin monille – kuten vaikkapa ikääntyneille ja urheilijoille. Se voi olla välipala tai aamu- tai iltapala sekä soveltuu muun muassa kaurapuuroon, smoothieen tai jugurttiin. Urheilijoiden proteiinin tarve on tavallista suurempi, joten tuote sopii erinomaisesti myös heille.

Kaikeksi onneksi keinotekoisten aineiden aika alkaa olla ohi.

– Maailman vallitseva trendi näissä asioissa on muuttunut selvästi luontaisempaan suuntaan. Aiemmin proteiinivalmisteet maustettiin aromeilla ja hapan makuprofiili luotiin keinotekoisesti happamuudensäätöaineilla. Tässä on kuitenkin käytetty makuaineena luonnollista, kotimaista mustikkaa.

– Tuote sopii ihan kaikille. En rajaisi yhtään yksittäistä käyttäjäkuntaa pois. Päivittäinen kolmen gramman beetaglukaani löytyy jo yhdestä annoksesta, jolla on todettu olevan kolesterolia alentava vaikutus. Tuotteen säännöllinen käyttö voi alentaa kolesterolitasoja luontaisesti ilman lääkkeitä, Anttila toteaa.

Terveys-Hymy 3-2017

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Virve Anttila ja Om-arkisto
Avainsanat: kaura, kolesteroli, kuitu, lihaksiston heikkeneminen, luuston heikkeneminen, mustikka, proteiini, voimaruoka

Kommentit

Oma kommentti