”Keskittyminen parani”

Sirpa SeppäläKemiläinen luontaistuotekauppias Sirpa Seppälä parantaa keskittymiskykyään aivan uudenlaisilla metkuilla.

Sirpa Seppälä, 43, on kotoisin Kemistä ja asuu Keminmaassa, joskin toisella puolella jokea kuin Paavo Väyrynen. Sirpalla on ollut Kemin Luontaistuote -niminen yritys jo kuusi vuotta ja hänellä on kaupassaan itsensä lisäksi kolme muuta työntekijää. Kauppa käy kuulemma hyvin. Sirpan putiikki kuuluu Luontaistuntijat-ketjuun.

Sirpalla on pitkä ja monipuolinen koulutus. Alun perin hän valmistui suurtalouskeittäjäksi, mutta hän on lukenut itselleen myös SKY-kosmetologin paperit. Hän on ollut alalla 20 vuotta. Lopulta hän päätti perustaa oman yrityksen.

Sirpan avomies työskentelee portsarina. 16 vuotta yhdessä olleella pariskunnalla ei ole yhteisiä lapsia.

– Olen aina ollut kiinnostunut sekä sisäisestä että ulkoisesta hyvinvoinnista, Sirpa kertoo. – Onneksi koulutukseni on näin laaja-alainen, vaikka en kouluja käydessäni vielä osannut kuvitella, kuinka hyvin ne lopulta niveltyisivät yhteen.

Koska Sirpa on vasta hiukan yli nelikymppinen, hänellä ei ole ollut vakavia terveysongelmia eikä hänellä ole mitään lääkitystä. Hän käyttää kuitenkin säännöllisesti terveyttä ja hyvinvointia edistäviä luontaistuotteita. Ja koska hän on alan ihminen, hän saa käsiinsä aina uusimmat uutuudet heti. Näin kävi myös viime syksynä, kun pieksämäkeläisen Vitacomin Cool & Cool  -niminen valmiste teki tuloaan markkinoille.

– Kyse on omega 3- ja lactiumvalmisteesta, joka on tarkoitettu rentouttamaan, rauhoittamaan mieltä ja auttamaan keskittymisessä. Kapselit ovat taivaansinisiä. Päätin kokeilla niitä, vaikka sininen ei ole lempivärini. Olin joskus aiemmin kokeillut joitakin vastaavanlaisia tuotteita, vaikka niillä ei ole ollut minulle kovin suurta käyttöä.

Sirpa päätti kokeilla Cool & Coolia yhden 20 kapselin pakkauksen verran. Hän aloitti kuurinsa kahdella kapselilla aamuisin, ja kun kolmas vuorokausi oli meneillään, hän alkoi huomata muutosta.

– Tuli kokonaisvaltainen kiva tunne. Ihmettelin itsekin, että voi hitsi, tulipa hyvä olo! Olin kuitenkin koko ajan ihan skarppina ja pystyin toimimaan. Ihmettelin kovasti valmisteen tehoa, sillä sehän ei ole lääke vaan ravintolisä, joka on Elintarvikeviraston valvonnan alainen tuote.

– On hiukan vaikea kuvailla sen vaikutusta, mutta sen voi huoletta sanoa, että se vaikuttaa parhaiten keskittymiskykyyn ja asioiden jäsentämiseen sekä myös mielialaan, jos elämässä on kireitä jaksoja. Se tekee rauhallisen ja miellyttävän olon, ja valmiste sopii erinomaisesti vaikkapa abiturienteille.

– Valmisteessa on myös se hyvä puoli, ettei se ole minkään muun tuotteen kanssa päällekkäinen eikä siihen jää koukkuun. Tuote on myös siinä mielessä tehokas, että sen vaikutus tuntui vielä pitkään kuurin lopettamisen jälkeen.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Timo Lindholm

Terveys-Hymy 3-2007

Teksti:Vitacom Pharma
Avainsanat: keskisttymiskyky, stressi

Kommentit

Oma kommentti