Kirsin stressi hävisi ja uni tuli

Mainos

Kun Harmonia Life Oy:n edustaja tuli kertomaan Life Tapiolan myymälävastaavalle Kirsi Lehtoselle uudesta stressiä poistavasta valmisteesta, se toikin yllättäen ratkaisun Kirsin omiin ongelmiin.
– Nyt hyvää palautetta on tullut myös asiakkailta, hän kertoo.

Tapiolan Ainoa Life luontaistuotekaupan myymälävastaava Kirsi Lehtonen, 57, alkoi kärsiä stressioireista viime vuoden alkusyksystä.
– Koko elämäntilanne oli hirveän stressaava. Kaikennäköistä tuli sieltä ja täältä ja tuolta ja tässä. Minulla se alkoi vaikuttaa siten, että rupesin murehtimaan asioita öisin enkä saanut nukuttua. Yöthän tietysti ovat paras aika murehtia, hän sanoo.
– Siitä tulee hyvin äkkiä kierre, joka vain syvenee, kun ei saa kunnolla nukuttua. Jos tällaista jatkuu kolmekin viikkoa niin ettei nuku, stressi alkaa olla päällä ihan tosissaan, vaikka alkuperäinen tilanne ei ollut niin paha kuin se oli lopputilanteessa.
Kirsin stressi koostui monista eri tekijöistä, ja mukana oli sekä ikävää että hyvänlaatuista stressiä.
– Syksyn alussa se alkoi. Oli läheisten sairastumisia, mutta myös omiin tekemisiini liittyviä mukavia asioita. Uudet kuviot veivät runsaasti aikaa, ja sitten alkoi tuntua, ettei yhtäkkiä ollutkaan aikaa. Kaikesta koostui soppa ja suma, kun yksi, kaksi, kolme ja neljä ­asiaa olivat päällekkäin. Asiat eivät sinänsä olleet kovin isoja, mutta niitä oli liikaa.

Omat kokemukset veivät alalle

Kirsi on toiminut luontaistuotealalla jo kolmisenkymmentä vuotta. Alkusysäys alalle tuli, kun omat ongelmat helpottuivat luontaisin keinoin.
– Olin nuorena todella sairas ja jouduin usein sairaalaan epämääräisten ja todella kovien kipujen takia. Kivut olivat niin pahoja, etten pystynyt kunnolla hengittämään enkä kävelemään. Piti olla täysin paikallaan, ja tätä vaihetta saattoi kestää kaksikin viikkoa.
– Akupunktiolääkärin avulla ja ruokavalion muutoksella kovat kiputilat poistuivat vuoden sisällä kokonaan. Tilanne helpottui nopeasti, kun muutosta alettiin tehdä enkä enää joutunut sairaalaan kertaakaan.
– Akupunktiolääkäri totesi häiriöitä maksan toiminnassa ja että maksa oli ärtynyt. Myös sapen toiminta oli jotenkin estynyt, ja hän rupesi korjaamaan ravintopuolta – eli mitä saa syödä ja mitä ei. Ruokavaliota yksinkertaistettiin ja muun muassa kasvikset tulivat mukaan. Sain akupunktion lisäksi myös yrttiuutteita.
Tällä hetkellä Kirsillä ei ole muita reseptilääkkeitä kuin tyroksiini kilpirauhasen vajaatoimintaan. Hän ei koe sitä edes varsinaisena lääkkeenä.

Ongelma ratkesi sattumalta

Harmonia Life lanseerasi loppusyksystä uuden, stressin oireiden helpottamiseen tähtäävän valmisteen nimeltä Harmonia KSM66.
– He tulivat meille liikkeeseen esittelemään tuotetta ja antamaan koulutusta. Kuuntelin kiinnostuneena ja totesin itsekseni, että ei voi olla totta, Kirsi naurahtaa.
– Sehän kuulosti ihan mielettömän hyvältä. Minua kiehtoi erityisesti se, että tuotetta oli tutkittu paljon ja että sillä oli useita sallittuja terveysväittämiä, mikä tietysti aina vakuuttaa minut.
Kirsi oli kokeillut unihäiriöihinsä magnesiumia, melatoniinia ja rauhoittavia tippoja, mutta ne eivät nyt purreet.
Harmonia KSM66 -tuotteen tehoaine on intialainen ashwagandha-kasvi, joka oli jo ennestään Kirsille tuttu.
– Hiukan epäröin, sillä olin joskus käyttänyt jauhemuotoista ashwagandhaa, joka ei sopinut minulle ollenkaan. Siitä tuli tosi huono olo. Pelkäsin siis hiukan, mutta halusin kuitenkin kokeilla uutuustuotetta, josko siitä olisi ollut apua omaan tilanteeseeni.
Harmonia KSM66:n suositusannos on yksi kapseli aamulla ja toinen illalla, mutta Kirsi tuplasi sen.
– Nyt huonoa oloa ei tullutkaan, päinvastoin, tuntui tosi hyvältä melkein samoin tein. Jo ensimmäisen viikon jälkeen unirytmi palautui normaaliksi ja olo oli jotenkin levollinen. Kaikki kävi niin hirveän nopeasti, ettei se tuntunut edes todelliselta.
Kun tätä juttua tehtiin, Kirsi oli käyttänyt Harmonia KSM66-tuotetta liki kahdeksan viikkoa.
– Stressin aiheuttajat ovat ihan samat kuin pari kuukautta sitten, mutta tuote toimii. Otin kahden viikon ajan tupla-annosta, kunnes siirryin yhteen kapseliin aamulla ja toiseen illalla. Nyt pystyn taas nukkumaan ja kykenen toimimaan, kun ei ole koko ajan väsynyt. Fyysinen olotila on huomattavasti levollisempi ja uni vain tulee. Tuote ei sinänsä väsytä millään tavalla.
Vaikka valmiste on ollut markkinoilla vain vähän aikaa, hyvä kello on alkanut kilkattaa.
– Asiakkailta on tullut paljon positiivista palautetta ja monet ovat minun laillani ihmetelleet, kuinka nopeasti se on alkanut vaikuttaa. Harmonia KSM66 tuo mukanaan levollisuuden, se normalisoi kaiken tekemisen ja ennen muuta nukkumisen.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Mika Lahtonen
Avainsanat: Ainoa Life, Kirsi Lehtonen, stressi, uni

Kommentit

Oma kommentti