Jyväskyläläinen Maarit Kuuva on saanut apua kalaöljyvalmisteesta joka ei närästä. Mukana menossa 2-vuotias Vilma-tytär.

”Kokeilin kaikkia mahdollisia valmisteita” – Tämä kalaöljy ei närästä

Mainos

Maarit Kuuva on kärsinyt koko ikänsä vatsaongelmista, jotka hän hymyillen sanoo perineensä isältään. Niinpä hänen on täytynyt katsoa aika tarkkaan, mitä suuhunsa pistää, ettei herkkä vatsa mene sekaisin.

– Kalaöljyjen kanssa on ollut ongelmia, mutta onneksi nyt löysin valmisteen, joka ei edes maistu kalalle, ei närästä eikä pistä röyhtäilemään.

Jämsässä syntynyt, mutta nykyään Jyväskylässä asuva Maarit Kuuva, 34, purskahtaa iloiseen nauruun, kun häneltä kysyy, kuinka monta kertaa päivässä häneltä tiedustellaan, mitä sukua hän on Kari Kuuvalle.

Ei ole Maarit sukua, mutta Kari Kuuva on sen sijaan Maaritin appiukon eli miehen isän pikkuserkku. Ei siis varsinaisesti lähisukua tältäkään puolelta, mutta sukunimi on harvinainen yhtä kaikki. Ja tietysti Kari Kuuvan ansiosta koko kansalle tuttu.
Mutta nyt ei puhuta mummon pelargoniasta.
Kun tätä juttua tehtiin, Maaritin ja hänen aviomiehensä Matin, 35, esikoinen – alle kaksivuotias Vilma – heräili päiväuniltaan. Nuori neiti on parhaassa iässä, sillä joka päivä pienestä suusta pulpahtaa uusi sana. Niinpä Maarit onkin tällä hetkellä kotiäitinä eikä hänellä ole äitiysvapaan jälkeen enää jäljellä työpaikkaakaan, sillä se lopetettiin. 
– Olen tehnyt puhelintyötä erilaisissa asiakaspalveluissa valtaosan työvuosistani. Mies on töissä automaatiofirmassa, Maarit kertoo.

Herkkä vatsa

Koska Maarit on vasta hiukan yli kolmekymppinen, hänellä ei ole minkäänlaista lääkitystä, mutta ihan vailla terveysmurheita hänkään ei ole selvinnyt.

– Selkä on reistaillut jo pitkään. Siellä on synnynnäinen skolioosi ja myös jonkinlaista lihasrappeumaa. Sohvaperunaksi minusta ei ole, ja parasta selälle onkin liikunta. Talvella hiihto, mutta myös vesijumppa ja uinti tekevät sille hyvää.
Eikä tässä vielä kaikki. Maaritilla on ollut ongelmia myös vatsaosastolla. Hän väittääkin perineensä huonon vatsan isältään.
– Reagoin kaikkeen vatsalla, olen vähän stressaaja- ja suorittajatyyppi. Vessassa tulee juostua usein. Näiden vaivojen kanssa on joskus elämä vähän tasapainoilua. Kyse ei silti ole sen vakavammasta asiasta. Ja jos jotain kremppaa on joskus tullut, olen löytänyt vastauksen luontaisista keinoista.
– Olen omien vatsavaivojeni myötä tutustunut homeopatiaan ja erilaisiin luontaistuotteisiin, samoin myös vyöhyketerapiaan. Kotoa löytyy perusvitamiinivalikoima, mutta me myös syömme terveellisesti.

Iltapalan kanssa

Herkän vatsan vuoksi Maaritilla on ollut ongelmia erityisesti kalaöljyvalmisteiden kanssa. Heillä toki syödään myös kalaa, mutta ei ehkä kuitenkaan ihan suositusten mukaan eli kahta kala-ateriaa viikossa. Siksi käytössä on ollut myös kalaöljyvalmisteita. Ne eivät kuitenkaan ole sopineet Maaritin vatsalle.

– Jouduin aina pettymään eri kokeilujen jälkeen ja annoin miehen syödä purkit loppuun, kun on alkanut närästää. Kerran sitten juttelin vyöhyketerapeutin kanssa uudesta Ecolomega -nimisestä valmisteesta, joka on tosi puhdasta kalaöljyä. Hän suositteli minua kokeilemaan, niin tapahtui, ja yllätyin niin positiivisesti kuin olla ja osaa. Ei mitään huonoa oiretta, ei se maistunut edes kalalle!
– Otan nestemäisessä muodossa olevan Ecolomegan yleensä iltapalan yhteydessä, eli noin teelusikallisen verran. Eikä tule kalaröyhtäisyä.
Vanhan ilkeyden mukaan parasta, mitä kalasta voi sanoa, on se, ettei se maistu kalalle. Nyt kai voidaan sanoa samaa myös Ecolomegasta, näin ainakin Maarit vakuuttaa. 
Kuuvan perhe saa myös taatusti saasteista ja myrkyistä vapaata kalaa aina silloin tällöin, sillä Maaritin miehen Matin suvulla on mökki Inarissa.
– Sieltä saa tuoretta kalaa, Maarit toteaa.
– Mies on käynyt siellä viisivuotiaasta asti. Hänen sydämensä on siellä.
Vapaa-aikanaan Maarit ja Matti marjastavat kesäisin, ja Matti on myös sienimiehiä. Pariskunnan suosikit ovat vadelma ja kantarellit.
– Me asumme kolme kilometriä Jyväskylän keskustasta Oulun suuntaan, ja on täälläkin hyviä marja- ja sienimaita, mutta useimmiten me kuitenkin teemme nämä reissut kotinurkilleni Jämsään, Maarit kertoo. ❆

 

Mahdollisimman tuoretta kalaöljyä

Raisiolaisen Aboa Medican (www.aboamedica.fi) markkinoima Ecolomega tuotetaan muutaman tunnin sisällä kalojen nostamisesta. Ecolomega kalaöljy saadaan tanskalaisesta, puhtaasta Oncorhynchus mykiss (sateenkaarirautu) -järvikalan öljystä, joka on ainutlaatuisen tuoretta ja hyvää, koska se tuotetaan välittömästi kalan nostopaikan lähellä olevassa tuotantolaitoksessa.

Ecolomega kalaöljyyn käytettävät kalat saadaan 100 % ekoystävällisestä, tutkitusti puhtaasta tuotantoympäristöstä. Jokaisen tuotantoerän kaloilla on täysi jäljitettävyys valmistusketjun kaikissa vaiheissa. Ecolomega kalaöljyn valmistuksessa noudatetaan vihreän tuotannon periaatteita, joissa hiilijalanjälki on pieni.
EPA ja DHA edistävät sydämen normaalia toimintaa. Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 250 mg EPA:a ja DHA:ta. DHA edistää aivotoiminnan ja näön pysymistä normaaleina. Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 250 mg DHA:ta.
Annostus on 5-15 ml (1-3 tl) päivässä riippuen syödyn kalan määrästä.
Säilytys kuivassa, huoneenlämmössä, suoralta auringonvalolta suojattuna. Avaamisen jälkeen jääkaapissa. Säilyy avattuna jääkaapissa 3 kuukautta. Valmistetta on saatavana myös kapseleina.

 

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Petteri Kivimäki
Avainsanat: kalaöljy, Maarit Kuuva, Ecolomega

Kommentit

Oma kommentti