Kotimainen terveysmakeinen

Terveysmakeinen kuulostaa sanana hiukan samanlaiselta kuin pirteyshaukotus, mutta uskottava se on: Fekman-niminen kotimainen yritys valmistaa terveysmakeisia.

Sötis on allergiaystävällinen marjamakeinen. Fekman Oy on jatkojalostanut suomalaisesta metsämarjasta vaahdotetun viinikumin, jonka kuitupitoisuus on lähes 30 prosenttia. Sötis-makeisessa on myös 30 prosenttia vähemmän sokeria kuin useimmissa muissa makeisissa. Väriaineita ei ole tarvinnut lisätä, sillä puolukassa ja mustikassa on itsessään voimakas väripigmentti. Makeisessa ei käytetä keinotekoisia makeutusaineita eikä se sisällä säilöntäaineita.

Sötis ei sisällä yleisimpiä allergeeneja, joten se sopii herkutteluhetkiin myös lehmänmaito-, vilja- ja kananmuna-allergikoille. Tarkempia tietoja löytyy www.fekman.fi -nettisivuilta.

Teksti: Hymy
Avainsanat: makeinen, terveysmakeinen

Kommentit

Eivät ole kovin monessa paikassa myynnissä, mutta etsimällä löytää. Sopivat mun makuunii ja ovat vähän kovempia kuin tavalliset pehmiskarkit, joten pussi riittää pitkään, vaikka on suht pieni. Hinta vaan on vähän kova verrattuna tavalliseen karkkipussiin.

Oma kommentti